חיסון לשעלת בהריון

אפילה123

New member
חיסון לשעלת בהריון

שלום יקירות,
הייתי פה בעבר וחוזרת בשנית...
רציתי לשאול לעצתכן לגבי חיסון נגד שעלת. אני בשבוע 32 ונאמר לי שההמלצה האחרונה של משרד הבריאות לנשים הרות היא להתחסן בשלב זה לשעלת עקב התפרצות של המחלה לאחרונה. האמת שלא הייתי חושבת בכלל להתחסן אלמלא הבן שלי שנתקף בשיעולים מסיביים במשך ששת השבועות האחרונים ורק בימים האחרונים קצת נרגעו. הרופאים אמרו שזה יעבור ואם אנחנו רוצים לדעת האם זו הייתה שעלת אפשר רק באמצעות בדיקת דם שתוצאותיה יגיעו רק בעוד כמה שבועות. נוסף על כך שמעתי על שני מקרים שקרו לאחרונה של תמותת תינוקות בשל הידבקות בנגיף. ולכן ההמלצה של הרופאים היא להתחסן בהריון ע"מ שהנוגדנים יעברו לתינוק והוא יהיה מחוסן לכשיוולד.
אני נורא מתלבטת! אף פעם לא התחסנתי בהריון וזה נשמע לי גם לא נכון להחליש לתינוק שעוד לא נולד את המערכת הממילא רכה ושברירית שלו בטרם צאתו לעולם. מצד שני- יש אחים גדולים בבית ואני מפחדת שהם עשויים איכשהו להדביק אותו..
האם יש מי מכן שיכולה לתת לי עצה טובה מנסיונה או מידיעותיה בתחום..?
תודה מראש..

אני כרגע בדיוק באותה התלבטות

אני מאוד מפחדת מהמחלה, ומצד שני מאוד מפחדת מחיסון בהריון.
השאלה היא מה מפחיד אותי יותר, ואני עדיין לא סגורה על זה לגמרי.
שעלת היא מחלה מאוד מסוכנת לתינוקות רכים, סכנת מוות.
בשנים האחרונות יש כל הזמן התפרצויות של שעלת בארץ, בכל מני מקומות.
תינוקות בארץ מקבלים מנה ראשונה של חיסון בגיל חודשיים, ורק בגיל שנה הם מקבלים את המנה הרביעית שמביאה אותם לחיסוניות מקסימאלית שגם היא לא ברמה של 100% אלא רק 70%.
אני לא חושבת שחיסון בהריון מחליש את התינוק, אבל מעולם לא בדקו את החיסון הזה על נשים בהריון ואין לדעת אילו השפעות ארוכות טווח יהיו לחיסון הזה שיתגלו רק בהמשך.
נכון לעכשיו אני נוטה לעשות את החיסון, אבל אני כנראה אחליט סופית בשבוע הבא כשיגיע רגע האמת.

תודה, לא הייתי מודעת למחקר הזה.

אבל הוא בדק רק את השפעות החיסון על מהלך ההריון ועל הסיכון ללידה מוקדמת.
זה חשוב מאוד, מי כמוני יודעת, אבל זו לא ההשפעה היחידה שעשויה להיות לחיסון.
אותי מטרידה גם השאלה אילו השפעות יש לחיסון על העובר, כולל כאלו שיתגלו רק שנים רבות אחרי הלידה.

שווה להתייעץ עם ד"ר נועה פרנקל

היא רופאת ילדים שמתמחה בחיסוניפ, עם ראש פתוח וגישה טבעית יחסית. שמחה לייעץ, לעזור ולחשוב ביחד.
אישית האמון שלי בחיסונים הוא קטן מאד, בעיקר בחיסונים חדשים שטרם נבדקו לעומק,
ממליצה לך גם לבדוק ולהתייעץ בפורום חיסונים.

אפילה123

New member
תודה רבה על התשובות!

לגבי ד"ר נועה פרמקל- נראה לך בסדר להטריד אותה ללא היכרות מוקדמת?..

היי,

מתלבטת גם בשאלת החיסון..
האם דיברת עם ד"ר נועה פרמקל?
אפשר לשאול מה היו המלצותיה ומה מסקנתך הסופית?

תודה רבה!!

אני גם חששתי מהחיסון למרות שפה (ארה"ב ) נותנים לכולן

החלטתי להתחסן בבי"ח לאחר הלידה ולבנות על מעבר הנוגדנים בהנקה .

sleepyb

New member
האם ניתן לקבל את החיסון בשבוע 35?

משום מה אף רופא לא אמר לי שחשוב להתחסן!

למעלה