חיסון מוחלש לפוליו - בעד/ נגד

ay01

New member
חיסון מוחלש לפוליו - בעד/ נגד

ראשית למען הסדר הטוב, אנחנו בעד חיסונים ומחסנים את הילדים וגם מפעילים שיקול דעת. (קראתי מידע שהיה פה בפורום, באתר חוסן ובאתר חיסונים בע"מ)
נמצאים כרגע בהתלבטות:
הקטנצ'יק עומד לפני חיסוני 6 חודשים ואמור לקבל בפעם הראשונה את הפוליו המוחלש.
כמובן שהוא כבר קיבל מנות מומתות של הנגיף כך שרמת הסיכון עבורו נמוכה.
הגדולה חוסנה רק עם נגיף מומת. במהלך של 2013 לא חיסנתי אותה שוב מכיוון שלא ראיתי טעם בעניין.
השאלה מה דעתכם ולמה? האם לחסן את הקטנצי'ק במוחלש או לוותר.
אשמח לשמוע שיקולים לכאן ולכאן, אבל באמת שיקולים עניינים שאפשר לדון ולשקול אותם ולא התלהמות ודמגוגיה.
תודה רבה

פוליו חי-מוחלש

שלום לך.

אני לא רואה סיבה לחסן בחי-מוחלש במצב הקיים בארץ.
אילו היתה כאן תחלואה פעילה בפוליו, היה שווה לשקול הפעלת מכשיר עם סיכונים מהותיים שכאלה. לנוכח העובדה שאין (ולא היה) בישראל ולו מאובחן אחד עם פוליו, ממש לא רואה סיבה לסכן את הציבור באמצעות החיסון החי-מוחלש.

ay01

New member
תדה

הגורם המרכזי למה שאתה כותב הוא למעשה החיסונים המוחלשים שניתנו וסייעו בחיסון האוכלוסיה.
למעשה כתוצאה מכך אין כמעט סיכון לחלות במחלה.
אבל יש לי גם שיקול של אחריות אזרחית כנגד זה.ואני תוהה עד כמה באמת קים סיכון כתוצאה מהחיסון.
מקריאה שעשיתי, סיכון כמעט אפסי לילד ולנו.
בהחלט התלבטות

הסיכון לחלות היה קרוב לאפס גם ככה

אתה לא יכול להניח שחיסון האוכלוסיה בחי-מוחלש יצר אפקט בפעל של חיסון האוכלוסיה. האוכלוסיה כלל לא עמדה במבחן, הואיל ולא נמצא ולו נשא אחד של הנגיף - לפני השימוש בחי-מוחלש, ואחריו.
הסיכוי לחלות בפוליו בישראל שואף לאפס כבר עשרות שנים. והסיכוי להישאר משותק מפוליו הוא שואף לאפס בריבוע, הואיל והסיכון לכך הוא פחות מאחוז אחד מבין החולים, וכאלו, כאמור, לא היו כלל.
הפעלת המכשיר הזה על ידי משרד הבריאות בשנה שעברה ללא חולים, היה פזיז ומיותר, מאותה סיבה שלהתחסן היום בחיסון הזה זה מיותר.
העולם מחולק, בגדול, לשניים, בהיבט מדיניות חיסוני הפוליו: מדינות ללא פוליו (בהם מחסנים את האוכלוסיה בחיסון המומת, שאינו גורם לשיתוקים בעצמו), ומדינות עם פוליו פעיל (באפריקה), בהם משתמשים בחי-מוחלש בניסיון לבלום הדבקה קיימת.

אם אתה שואל אותי, האחריות האזרחית זה להימנע מחיסון החי-מוחלש ככל היותר באוכלוסיה שלנו, מאותה סיבה שנמנעים ממנו במדינות האחרות ללא מגפת פוליו.

קומרן

New member
דווקא נימצאו לפחות 28 נשאים של הנגיף...

"בסקר צואה שנערך בדרום נמצאו תימוכין נוספים להמצאות נרחבת של הנגיף, אותרו 28 נשאים,
מהם 26 ילדים מחוסנים כפי גילם עד גיל 10, תינוק צעיר מגיל חודשיים וכן מבוגר כבן 70.
הנשאים כולם מאזור הדרום. "

http://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/two_drops/Documents/Polio_prof-QA.pdf

נכון. נשאים. לא חולים

תודה על התיקון.
&nbsp
הכוונה היתה שאין מקרי תחלואה בכלל.
&nbsp

למעלה