חיסון מחומש

Ilan569

New member
חיסון מחומש

היי, אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי מתן החיסונים בגיל שנה. ראינו כבר שלהפיל את כל ההחיסונים ביום אחד על הילד בגיל שנה זה לא ראיון טוב כי שום מערכת חיסון לא צריכה להתמודד עם מתקפה כזאת בבד אחד. אולי כדאי לפצל את זה בהפרש של שבוע? מה דעתכן? עניין אחר הוא שנראה לי כי פיספסנו את אחד החיסונים של המחומש (בגיל 6 חודשים9 ועכשיו זה מתריד אותי מה יהיה כשניתן לה את מנת הדחף?! לדעתכם זה יכול להיות מסוכן?

תאירU4

New member
אף אחד כאן לא רופא

הבעיה עם החיסונים האלה שלא נותנים אותם בזמן או שבכלל לא נותנים אותם זה שהילד בעצם מחוסן על ידי הסביבה שהיא בעצמה מחוסנת ולכן רצוי לתת את כל החיסונים. אצלי מחוסר ברירה פיספסתי את החיסונים (הילדים היו חולים וככה הכל התאחר מאוד) ועברתי מקום מגורים ואז רק בגיל 5 בערך סיימתי עם כל החיסונים! בקיצור אמא על הפנים. מבחינת הילדה, היא הייתה מוגנת על ידי זה שהסביבה הייתה מחוסנת אבל זה מאוד לא בריא! ומבחינת הגיל, לא היו שום בעיות עם חיסון בגיל מאוחר, אבל זה מאוד לא מומלץ. לגבי הפיצול של החיסונים בגיל שנה, אני לא רואה בעיה עם זה כל עוד את מסודרת ומחסנת את הילדים ולא כמוני ממתינה שיזמינו אותך לחיסונים.... אני מקווה שהרעיון מובן, כי נראה לי שכתבתי קצת מסורבל...

אירישה

New member
כפי שתאיר אמרה, אף אחד פה לא רופא (עד כמה שאנ

עד כמה שאני יודעת). קודם כל, תתיעצי בטיפת חלב בקשר למנת דחף. אני אישית חיסנתי את הילדים בכל החיסונים, כולל בבית החולים, במועדים שנקבעו לנו, פחות או יותר. אז עוד לא היה הטרנד לא לחסן (הילד הכי צעיר בבית כבר בן 7 וחצי). אני עצמי פספסתי מנת דחף שלישית של חיסון צהבת B (אני עובדת במערכת הבאירות, ויש חיסוני חובה). עכשיו התברר לי שאני צריכה לעשות אותו מההתחלה, את כל 3 המנות.

למעלה