חיסון מחומש

חיסון מחומש

הי,יש לי תינוקת בת 7 חודשים.עד היום לא קיבלה אף חיסון (כולל צהבת B לאחר הלידה).היום קיבלה חיסון טטנוס+דפתריה.אנחנו מתלבטים לגבי המשך החיסונים כאשר אנחנו שוקלים כל חיסון לגופו...כמה שאלות לגבי החיסון המחומש:1. בטיפת חלב נאמר שהמנה השניה של החיסון (טטנוס ודיפתריה) צריכה להינתן בין 6-8 שבועות לאחר המנה הראשונה.מה המשמעות של פרק זמן זה והאם כדאי לדחות את מועד המנה השניה או שזה פוגע ביעילות החיסון?2. מתי כדאי לתת את החיסון נגד פוליו? אדגיש כי אנחנו לא נגד החיסון וההתלבטות היא בעיקר מה הגיל האופטימלי לתת את החיסון... באיזה גיל המערכת החיסונית כבר מספיק איתנה בכדי למתן החיסון? 3. אנחנו מתלבטים לגבי החיסון נגד שעלת. המחשבה שלנו היא לא לחסן לפני גיל שנה. אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע למתן חיסון זה ובאיזה מועד מומלץ.4. ובכלל שאלה כללית. מה פרק הזמן המומלץ בין חיסון לחיסון כשמחליטים לפצל חיסונים בכדי לא להעמיס על מערכת החיסון?5. ומה דעתכם על ה-NMR? הנטייה שלנו היא לא לתת לפני גיל 2 (ואולי אף מעבר לכך).תודה, רונה
 
חיסונים - תשובות

הי רונה, ברוכה הבאה לפורום שלנו :)
באופן עקרוני, תכנית החיסונים המומלצת נקבעה מטעמי נוחות ומשיקולי לוגיסטיקה ושיעור התחסנות, לא רק מאילוצי יעילות ובטיחות החיסונים. מה שזה אומר, זה שבאופן אישי, עבור הילד הספציפי שלך, אין תשובות חד משמעיות הנוגעות ליעילות (או אפילו לצורך) מנה שניה של חיסון כזה או אחר. יכול להיות, למשל, שהילד שלך היה מגן על עצמו מפני מחלה זיהומית גם ללא חיסון כלל (כפי שהוא עושה כנגד זיהומים רבים כנגדם אין בכלל חיסונים), יכול להיות שמנה אחת תייצר אצלו נוגדנים שיגנו עליו, ויכול להיות שלא יגנו עליו, ויכול להיות שגם אחרי 4 מנות חיסון - הוא לא יעמוד בפני הזיהום והחיסון לא יגן עליו.
כמו כן, לשאלותייך תשובות שונות - תלוי את מי שואלים :)

ועכשיו, לשאלותייך:
1. כפי שציינתי, לא ניתן לדעת עבור הילד שלך. מכל מקום, אם החיסון במקרה שלו תורם משהו להגנה, גם אם תרווחי בין הנות הרבה יותר, סביר להניח שלא "תפספסי" כלום. במרבית המקרים, מספיקה מנה אחת לייצור נוגדנים בכל מקרה (ללא קשר האם זה יגן עליו או לא).

2. טוב, זה באמת עניין של דיעה, ואני לא יכול לייעץ לך מה לעשות. אני, למשל, לא הייתי מחסן כלל.

3. שעלת - החיסון כבר לא רלוונטי בשל שחלוף זנים - פיתחו עמידות לזן שבחיסון. קראי בהרחבה באתר העמותה כאן על שעלת.
4. ראי את הפתיח שלי - אין תשובה מושכלת לילד הספציפי שלך. ככלל, רוב הילדים (סדרי גודל של 80%-95%) מייצרים נוגדנים כבר אחרי המנה הראשונה. את יכולה לפתוח מרווחים לפי הנוחיות שלך, כי את במילא לא יודעת מה מצבו של הילד שלך. אגב, בחיסון המשולב עם השעלת (דיפתריה-טטנוס-שעלת), הסיבה העיקרית לריבוי מנות זה הרכיב של השעלת. מאחר והוא אינו רלוונטי, אולי תשקלי בכלל מתן מנות רבות כל כך מהחיסון הזה.

5. גם כאן, עניין של ייעוץ שלא אוכל לומר לך מה לעשות. אני, כאמור, לא הייתי מחסן כלל. קראי באתר הנ"ל על החיסונים השונים בחיסון ה MMR (חזרת-חצבת-אדמת) ואבעבועות רוח בגרסה המרובעת שלו MMRV.
 
למעלה