חיסון נגד כלבת - המשך

nov0pazam

New member
חיסון נגד כלבת - המשך

שלום! היום בבוקר קבעתי תור בלשכת הבריאות ברחובות לתאריך 08/10/2007, כאשר אני טס לדרום אמריקה בתאריך 07/11/2007. מי שקבע לי את התור לא ידע להגיד לי כמה חיסונים צריך לעשות וכמה זמן לפני הטיסה צריך לעשות אותם. כמו כן כמה החיסון עולה ואם צריך פגישת ייעוץ לפני כן (שכבר הייתה לי עם רופא מהכללית ביום שישי האחרון). האם חודש לפני הטיסה מספיק? כמה חיסונים עושים? כל מידע נוסף יכול לעזור! תודה

תשובה חלקית

שלום רב שוב ! כפי שרשמתי קודם, הסמכות הבלעדית בארץ למתן חיסוני הכלבת הינה של משרד הבריאות. הם גם יוכלו לעדכנך לגבי מחיר החיסון. לגבי אופן המתן - יכולים להיות הבדלים קטנים בין סוגים שונים של התכשירים, אך ככלל - מקובל במקרה כמו שלך לתת 3 מנות של החיסון בימים 0 , 7 (מנה שניה) ובין יום 21 ל-28 (מנה שלישית ואחרונה). כך שנראה שלא צריכה להיות בעיה להספיק הכל תוך חודש. מה שחשוב לזכור, שגם לאחר שתקבל את כל 3 המנות, במקרה של חשיפה בחו"ל מומלץ עדיין לפנות לסיוע רפואי ואז לקבל עוד 2 מנות של חיסון (בימים 0 ו-3) !!! (זאת לעומת 6 חיסונים למי שלא מחוסן מקודם). ושב - לגבי הפרוטוקול המדויק בארץ - אני משוכנע שתקבל שירות איכותי ומענה על שאלותיך בלשכה המחוזית של משרד הבריאות. בהצלחה !

nov0pazam

New member
כלבת - המשך 2

שוב שלום, הטקסט הבא מלקח מתוך אתר לשכת הבריאות המחוזית בתל-אביב, המחלקה לחיסונים למטיילים בחו"ל: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 4. חיסון נגד כלבת: 4.1 מתן חיסון למטיילי תרמיל בקבוצה השלישית להוריות למתן חיסון נגד כלבת לפני חשיפה למטיילי תרמיל הנוסעים למשך פחות משנה הוחלפה ההנחיה הקודמת - "כאשר צפוי שמשך ההגעה לקבלת טיפול מונע לכלבת במרפאה מוכרת יארך יותר מיום אחד" בהנחיה חדשה - "כאשר הנסיעה כוללת מקומות נידחים שקשה להגיע מהם בהקדם האפשרי לקבלת טיפול מונע כלבת במרפאה מוכרת". במקרה של ספק בשאלה זו במרפאות יוצאים לחו"ל, ניתן להיוועץ ברופא הלשכה. 4.2 רווח זמן בין חיסון סביל נגד כלבת לחיסונים חיים מוחלשים MMR מתן חיסונים חיים מוחלשים כמו חיסון , HRIG יש לדחות לפחות עד 4 חודשים לאחר מתן או חיסון נגד קדחת צהובה. אם ניתן חיסון חי מוחלש ברווח זמנים קצר יותר, יש לחזור במועד על מתן החיסון החי המוחלש, אלא אם כן יש אישור סרולוגי על תגובה חיסונית מתאימה. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- האם הכוונה היא שלא ניתן להתחסן לאחר קבלת חיסונים אחרים (קיבלתי חיסונים ביום שישי האחרון)? הפנייה לטקסט המלא: http://www.health.gov.il/download/forms/a2834_epi11_06.pdf תודה!

משך תשובה

הטקסט הנ" מתייחס למתן חיסון סביל נגד כלבת (כלומר, נוגדנים), שאתה בכל מקרה לא תקבל - הוא ניתן אך ורק לאחר חשיפה וודאית של מישהו שלא חוסן קודם נגד כלבת. עקב כך, כל הפיסקה הזו איננה רלוונטית כלל למתן חיסונים פעילים (וירוס מוחלש של כלבת) לפני החסיפה). אין לך ממה לחשוש כאן. ושוב - בכל מקרה ההחלטה הסופית תתקבל ע"י משרד הבריאות כאשר תראה להם את פנקס החיסונים המעודכן שלך. בהצלחה !

למעלה