חיסון נגד צהבת - דחוף!! מתגייס מחר.

yarinlee

New member
חיסון נגד צהבת - דחוף!! מתגייס מחר.

לפני יותר מחצי שנה התחלתי תהליך של חיסון נגד דלקת כבד B (חיסונים - 3).
בסוף החודש אני אמור לקבל את החיסון האחרון.
מחר אני מתגייס והבנתי שמקבלים חיסון נגד צהבת, איזה סוג? והאם אני צריך לקבל אותה או לא?

תודה רבה זה ממש דחוף..

צהבת

לפי מה שאני יודע החיסון בלשכת הגיוס הוא צהבת A ולא B, אבל אני לא לגמרי סגור על זה. שלחתי מייל לחבר אפידימיולוג שבטח ידע ואפרסם תשובה ברגע שאקבל. על כל פנים תעדכן את הרופא בלשכת הגיוס והוא בטח ידע אם ומה לתת לך.
שיהיה לך גיוס קל ושירות בטוח ומספק!

תשובה של אפידימיולוג

"החיסונים שהוא יקבל בגיוס תלויים ביחידה אליה הוא יתגייס. הוא צריך להביא איתו את פנקס החיסונים ויתחשבו ברישום החיסונים שכבר ניתנו ביום הגיוס."
גיוס נעים

nightriders

New member
אכן צהבת A ורק זריקה אחת ללוחמים

כמו שפולספגן אמרה, למקרה שקוראים אחרים מתעניינים.
הרציונאלי העומד מאחורי זה הוא שחיילים ביחידות שדה נמצאים בצפיפות ובתנאי הגיינה תת אופטימליים, מה שעלול להעלות את ההסתברות להדבקה.
באופן כללי כל החיסונים שניתנים בצבא ניתנים מרציונאל דומה
מנינגוקוק - גם הוא עובר יותר בתנאי צפיפות - זה לא חלק מתוכנית החיסונים השגרתית
שפעת - אין צורך להרחיב
טטנוס - גם כי לגבי רב המתגייסים זה זמן הבוסטר המומלץ מהזריקה הקודמת, וגם עניין של פציעות.

בעבר (עד 1996 ) היה ניתן גם חיסון נגד אבעבועות שחורות.

אין הגיון (גם תחת אמות המידה של ה"הגיון" הצבאי ) לתת חיסון נגד צהבת B מכמה סיבות:
- כיוון שהחיסון הוכנס ב 1992 ההנחה היא שרב האוכלוסיה המתגייסת מחוסנת. אין הנחייה לתת בוסטר באופן גורף
- יש צורך בשלוש זריקות
- זוהי לא מחלה שעוברת במגע או במערכת הנשימה כך סתם.

פולספגן

New member
לפי מה שזכור לי, יש גם הבדל בין מתגייסי

מחזורי הקיץ לחורף כאשר בקיץ מקבלים עוד חיסון בישבן.
אגב, לא זכור לי הבדל בין לוחמים לאחרים וייתכן שאתה מתבלבל בגלל השוני בין מחזורי הקיץ למחזורי החורף כפי שפרטתי למעלה.

nightriders

New member
ההבדלים בין קיץ וחורף הם לגבי השפעת

וגם אז עד כמה שידוע לי החיסון לשפעת ניתן ללוחמים בלבד (אלא אם חל שינוי לאחרונה).
החיסון לצהבת A אינו קשור בחורף/קיץ וגם הוא ניתן רק ללוחמים.

אני מניח שבעוד 5-6 שנים גם לא יתנו כלל את החיסון לצהבת A משום שילידי 1998 החלו לקבל אותו בשגרת החיסונים.

במידה ולדעתך אני מתבלבל אשמח לראות מקור המראה את זה.

פולספגן

New member
עכשיו, לאחר שנכנסתי לקישור שלך, אני רואה

(ס'9) שצהבת נותנים רק ללוחמים בעוד בזמני היה הבדלה בין מחזורי קיץ לחורף ולא היה הבדלה בין לוחמים לאחרים.

אכן, נותנים היום גם חיסון לשפעת (בזמני, החיסון לא היה קיים בכלל
) לפי אותו סעיף והוא כפי שכתבת רק ללוחמים.

nightriders

New member
אם עניין החיסונים בצה"ל מעניין אותך

בשנת 2004 בכרך 143 של עיתון הרפואה פורסם ע"י רן בליצר מאמר שסקר את העניין - מדיניות החיסונים בצה"ל - עבר, הווה ועתיד

פולספגן

New member
אתה כנראה יותר מעודכן ממני, כי נראה לי שאתה

יותר צעיר ממני ואני כתבתי לך על מה שהיה בזמני ולא היה מדובר על חיסון השפעת, אלא על הצהבת וההבדל בין מחזורי הקיץ לחורף היה בגלל שבטירונות, אתה נחשף ליותר זוהמה.
אולי זאת הסיבה שהחליטו (לפי מה שכתבת) לתת את זה רק ללוחמים, כי הם נחשפים ליותר זוהמה מאשר האחרים.

אגב, לפי מה שאתה כתבת, בחורף נותנים חיסון נוסף (מן הסתם, שפעת זה בחורף) ואני דברתי על הקיץ.

פולספגן

New member
זה בעיה שלו שהוא לא אחראי שנזכר ברגע האחרון

הרי הוא ידע את תאריך הגיוס מראש ואת המנה השניה קיבל לפני 5 ח', אם עשה לפי התזמון שממליצים, אז למה התעורר בדקה ה-90?

אני מניחה שהסיבה שמור סגמון השיב לו היא למען גולשים אחרים שאולי גם מתעניינים בסוגיה.

נכון, חבל שלא עשית זאת במקומי

יכולת להפנות אותו לעמוד הזה, יש לו שם את כל המידע מרוכז, לרבות הודעת דובר צה"ל בנושא.

למעלה