חיסון נגד שפעת

אמא0036

New member
חיסון נגד שפעת

למישהו יש מידע בנושא? מעניין אותי לדעת מה טיב החיסון אם מישהו מכיר. בייחוד לאור מגפת שפעת החזירים עליה מדובר בתקשורת. תודה רבה.

פולספגן

New member
הנה דוגמה, שאין שכל
אין דאגות

"בתי חלתה אף שחוסנה", אך האב העיוור שיכלית לא מסוגל לפקפק בחיסון ואומר "אני מעריך שהודות לחיסון המחלה פגעה בה קשה פחות."

לרגע, הוא לא עצר לחשוב, שאם לא היה מחסן את בתו בת ה-4, סביר להניח שהיא בכלל לא הייתה חולה.
אפשרות שנייה, שאם כן הייתה נדבקת, ייתכן מאוד שהייתה מתגברת על המחלה טוב יותר מאשר עם החיסון שגרם לכך ש"המדחום בישר: 39.7 מעלות"

rainbow i

New member
הנה תרומתי הצנועה:

במעריב צוטט האב במלים קצת.....איך נאמר?... שונות מה"ציטוט" של מיטל יסעור.
למעשה המשפט "אני מעריך שהודות לחיסון"... וכו' לא נמצא שם.
אבל המשפט שמספר שהילדה קיבלה גם חיסון נגד שפעת וגם חיסונים נגד דלקת ריאות דווקא כן הופיע שם:
http://www.maariv.co.il/news/israel/Article-519081

ואתרום גם ציטוט של הד"ר יובל רבינוביץ', בפוסט שפורסם על ידו בקבוצה "מדברים על חיסונים" - קבוצת הליווי של מדעת (שימו לב למשחק המלים המעניין ומשמעותו בכל הקשור לתקשורת ולשקרים).
https://www.facebook.com/groups/171810053014040/permalink/432876713574038/

"כוחה של תקשורת המונים
בשנת 2006 היתה התפרצות כלל עולמית של שפעת העופות. זו שפעת העלולה אמנם להיות קטלנית בבני אדם אך קשה מאד להידבק בה. יש צורך בחשיפה לכמות עצומה של נגיפים כדי להידבק. רוב הנדבקים בעולם עבדו בלולים. מיעוטם נדבקו בשל אכילת בשר נא.
הנוהל של משרד החקלאות הוא להשמיד עופות ברדיוס 3 ק"מ מכל מקום בו התגלה מקרה של שפעת עופות. כך הושמדו בהתפרצות של 2006 מיליון ורבע תרנגולות. עד כה לא היה בישראל אף מקרה של שפעת עופות באדם. זה לא הפריע לכיסוי תקשורתי אפוקליפטי באותה שנה. תגובת הציבור היתה התנפלות על חיסוני שפעת, למרות שהחיסון לא הגן מפני שפעת העופות.
בראיון לאתר האינטרנט של ערוץ שבע אמרתי אז שאם אפשר הייתי רוצה באזז תקשורתי דומה בכל שנה. זה גורם לאנשים להתחסן, אמנם מהסיבה הלא נכונה".

בתרגום לעברית: אין לד"ר שום בעיה (מדעת) ליצור באאזזז תקשורתי שיגרום לאנשים לרוץ בפאניקה להתחסן - אפילו לסוג החיסון הלא נכון ומהסיבה הלא נכונה - בכל שנה.
אני מתארת לי שכרגיל, המדעת נמצא בצד של הרופא המודע והמיודע לאמת - ובטח לא בצד של הציבור המבועת שדוהר אל סניפי קופות החולים כדי לגלות שהחיסונים נגמרו. אני משוכנעת שכל הרופאים והמומחים המייצגים את אותה "מדעת" הקדימו והתחסנו עוד בשלהי אוקטובר, ולו כדי לא להילכד במצב של פאניקה ללא כיסוי (תרתי משמע) בסוף דצמבר.
הציבור נוטה לקבל כל "אמת" שמורעפת עליו על ידי שוחרי היושרה, האתיקה ואהבת האדם ובריאותו.

פולספגן

New member
כנראה שהכתבה שצרפתי נכתבה לפני ההתדרדרות במצבה של הפעוטה

"אבישי, אביה של הילדה בת ה-4 שחלתה בשפעת חזירים ואושפזה אתמול (רביעי) אחרי הצהריים סיפר ל"מעריב" כי התחסנה נגד שפעת ונגד דלקת ריאות ובכל זאת נדבקה: "ביום רביעי לפנות בוקר עלה אצלה החום ל 39.7 מעלות. נתנו לה אקמולי וירד לה החום. ליתר ביטחון היא ישנה אתנו בלילה במיטה. בבוקר היא לא נראתה רגיל, היא היתה ישנונית, לא רצתה לקום והיו סימנים של אפאתיה. אשתי ניסתה להעיר אותה ולא הצליחה".
"הזעקנו אמבולנס והגענו לבית החולים איתה. אנחנו הורים מיומנים ולא נלחצים ממצב בריאות כי יש לה רגישות בריאותית, אבל המצב היה שונה מהרגיל", סיפר האב. "בבית החולים היא התחילה לפרכס ככה עד חצות ואז הנשימה שלה נעשתה ממש כבדה עד כדי חרחורים. שלחו אותנו למחלקת ילדים ואני ביקשתי שנחזור למיון ושייראה אותה מישהו מטיפול נמרץ. רופא טיפול נמרץ ראה את הילדה ואמר שהיא אמורה להתאשפז אצלו. מאז היא בחולשה מטורפת".

"עד עכשיו היא ישנה והייתה עם 40.5 חום. "

rainbow i

New member
בהחלט. אין כמו מראה עיניים:

הנה דברי האב בכתבת יומן של ערוץ 1: http://www.iba.org.il/program.aspx?scode=1929652
הכתבה מתחילה ב-1.18.00
נאמרים שם עוד כמה דברים חשובים... שנאמרו, למעשה, לא אחת גם בפורום הזה. ובעצם אלו גם דברים שאמר וכתב מור סגמון, ומועלים גם במאמרים באתר 'חסון' - אבל אין כמו כשרופאים דוברי עברית אומרים את האמת בקול רם.

rainbow i

New member
אזל אזל, זאב זאב

לגמרי בצירוף מקרים נדיר שאין דומה לו, ביום חמישי האחרון הוכרז בתקשורת על שני פריטים "אזל" ! האחד הוא כמובן החיסונים נגד שפעת, והשני הוא הספר של דורית רביניאן. מה שהרשים אותי בצירוף המקרים הזה היה ששני הפריטים "אזלו" בדיוק משתי סיבות מנוגדות זו לזו, ובשני המקרים ה"רשויות" היו אחראיות לעובדה ש...אזל.
טוב, אז הלכתי היום לקופת-החולים מסיבותי שלי ובכל כניסה, מעלית, גרם מדרגות ומסדרון היו תלויים להם דפים מהמדפסת פרי-מזכירות המרפאה ובהם היה כתוב שהחיסונים נגד שפעת 'אזלו', ושהקופה הזמינה חיסונים חדשים... בכניסה למזכירות, בכניסה לבית המרקחת, בכניסה לחדר אחיות וגם למעבדה...
נכנסתי אל האחות כדי לקחת את מה שהוזמן עבורי. ועוד לפני שהתיישבתי היא הציעה לי לקבל חיסון נגד שפעת. האמת? התפלאתי מאוד אז שאלתי אותה אם היא לא קראה את השלטים שתלויים בכניסה לחדר שלה. היא חייכה את החיוך הזה ששמור ליודעי חן - כאילו מעכשיו רק יחידי סגולה זכאים לקבל חיסון ש'אזל'. שני אנשים מבוגרים ישבו שם, עם אינהלציות על הפנים. אז שאלתי אם לא עדיף לשמור את מה שנשאר ולתת אותו למבוגרים. "אה, הם? הם מחוסנים! הם קיבלו כבר לפני חודשיים את החיסון". המשפט האחרון שלה היה "את לא יודעת שזה מחזק את מערכת החיסון"?
כשיצאתי משם עלה בדעתי הסיפור הזה על "זאב, זאב".
השאלה היא האם זה באמת כדאי?
היה לי מין יום כזה של "אנקדוטה"......
איך מסכם את הדברים הח"כ אללוף? "קהל שבוי".

פולספגן

New member
וח"כ מאיר כהן: "... כי לא היו מיודעים בצורך להתחסן"

"הקופות לא מעוניינות ברכישה מאסיבית כדי לא להוציא כספים לחינם ולהיתקע עם מלאי לא מנוצל. יש כאן ארבעה אנשים שמתו השנה, כי לא היו מיודעים בצורך להתחסן".
&nbsp
אני תוהה, אם הוא טרח להסתכל על הטבלה מעלה ולראות שרק 4 מתו השנה לעומת שנים קודמות שמתו הרבה יותר, אז אולי זה בגלל שלא התחסנו ...

למעלה