חיסון נגד pneumococcus- דחוף!

orengol

New member
חיסון נגד pneumococcus- דחוף!

היי, עברתי, עם בני בן העשרה חודשים לגור בצפון מדינת ניו יורק לשנתיים. (עד שהוא יגיע לגיל שנתיים וחצי). רופאת הילדים אצלה הוא מטופל מעוניינת לחסנו נגד נגיף ה- pneumococcus. קראתי קצת על הנגיף והמחלה באינטרנט ואני נגד לחסן. הבנתי שבישראל ובאירופה לא מחסנים, האם הסיבה היא כלכלית? האם כדאי לחסן? אני צריכה תשובה דחוף! תודה

חיסון נגד pneumococcus

הוכיח את עצמו במניעת דלקות ראיות ודלקת כרום המוח, הרבה פחות במניעת דלקת אוזניים הנגרמת ע"י החידק.עם זאת יש עדיין ויקוחים לגבי יעילותו בעתיד, מאחר והחיסון הנהוג היום מבטיח הגנה רק למספר שנים (אם כי החשש ממחלה הוא לגבי הגיל הרך). הסתיגות נוספת היא שהחיסון מחסן רק נגד כ 7 זנים של פנוימוקוק כאשר בטבע יש יותר. גם העלות שלו לא מבוטלת , לכן ועוד בגלל שטרם נאמרה המילה האחרונה בנידון טרם אומץ לארץ. ישנן קבוצות סיכון מוגבר לגביהן אין ויקוח שיש מקום לחסנם : צחלות הפוגעות בתיפקוד הטחול, אי ספיקה כיליתית, צחלות כרוניות של כבד, לב וילדים עם פגיעה במערכת החיסון. אם בנך לא שייך לאף אחת מהקבוצות, אזיש מקום להתלבטות תבקשי מהרופאה הסברים נוספים לגבי כל הנקודות שהעלתי כאן. אולי יש לה תשובות שלי לא ידועות. דר' מילה ברק

למעלה