חיסון סקביאס?

טוטס

New member
התכוונתי כלי מזון ושתייה

Nogood Girl

New member
חיסון סקביאס?

אז כפי שאתם כבר יודעים יש לי מיום שבת זוג ארנבות מתוקות.
היות ואני לא בעלת ניסיון בגידול ארנבות התקשרתי לווטרינר שיש לי ליד הבית שמטפל בארנבות והוא אמר שצריך לעשות להן חיסון סקביאס כל 3 חודשים.
החיסון הוא 60 שקלים לארנבת.
חיסון סקביאס כל 3 חודשים? לארנבות שגרות בבית ולא רואות את החוץ? באמת?כדאי?

מחכה לתשובות... תודה....

Nogood Girl

New member
זהו אז כמו שאמרתי...

כשהן חזרו מהווטרינרית לפי שהחזרתי אותן כלוב ניקיתי את כולו, כולל כלי האוכל והמים, זרקתי את המגבות שהיו להן במחסה וממש קירצפתי הכל עם סקוטץ' נוזל כלים ומים רותחים וכמובן את השטח בו הן משחקות ואת הצעצועים.
הווטרינרית אמרה שב10 ימים הקרובים לגעת בהן כמה שפחות ואם כן אז עם כפפות.
אז לחכות לניקיון הבא כשהן יחזרו מהזריקה הבאה או שכדאי להשאיר אותן במרחב ושוב לקרצף את הכלוב והציוד? הן עשו את הזריקה לפני יומיים.

טוטס

New member
אם את שואלת אותי - אין שום צורך לנקות שוב

כאמור - הן כבר לא מדבקות יותר, ויקבלו זריקה נוספת שתמנע אפשרות שידבקו שוב.

אם בא לך לנקות לכי על זה
זה לא ממש משנה מתי כי באופן אישי - לדעתי אין לניקיון יותר ערך...

אני שואלת שוב - מי הוטרינרית שהייתם אצלה?

Nogood Girl

New member
הנו אצל הווטרינרית בחנות חיות בה קנינו אותן

אני לא באמת זוכרת את השם שלה לצערי.
אבל היא הייתה נחמדה, הייתה יסודית, בדקה משקל, רגליים, שיניים וכו'...
מצד שני, היא זאת שבדקה אותן בדיקה ראשונית כדי לוודא שאין להן סקביאס לפני שמכניסים אותן לחנות, אז אני לא כזה בטוחה כמה הבחורה אמינה.
את בטוחה שהן לא מדבקות יותר אחרי הזריקה? אז למההיא אמרה לנו לגעת בהן כמה שפחות ב10 ימים הבאים?!

AreYouReady

New member
בחו"ל מקובל, בארץ פחות

אצלי לשתיהן עשו,
כי קניתי ממגדלים
ואצלהם די מקובל לעשות חיסון לסקביאס
(מגדלת אחת עשתה אצל וטרינר,
והמגדל השני עשה לבד כשהייתי שם - הופתעתי
שהארנבונת בכלל לא הרגישה/התנגדה כשהוא החדיר לה את המחט של המזרק)

אבל ממה שאני יודע בארץ לא מקובל לעשות

בחו"ל מקובל לעשות לארנבונים כמה חיסונים, לא רק לסקביאס

לגבי האם כדאי -
מצד אחד את אומרת שהם יהיו בבית,
ואם אין לך חיות אחרות (כלב/חתול/תוכי או השד יודע מה)
אז הסיכוי יותר נמוך שידבקו.
תקפידי על ניקיון הכלוב ואז יש פחות סיכוי לכל מיני טפילים.

קחי בחשבון שבני אדם יכולים להידבק
בסקביאס מארנבונים,
ואומרים שזה מגרד בטירוף...

אני אישית לא מתכוון לחסן שוב כל 3 חודשים

AreYouReady

New member
נכון, ההגדרה המדוייקת היא לא "חיסון"

נכון, ההגדרה המדוייקת היא לא "חיסון".

כיוון שאין לזה אפקט הגנה מתמשך,
זה לא נחשב לחיסון,
וצריך לחזור עליו כל 3 חודשים.

לכן אמרתי שאני אישית לא מתכוון לחזור עליו שוב.

טוטס

New member
באמת שבעיני זה סתם שטויות - גם ארנבונים

שחיים בפינת חי טובה (לא מדברת על מקומות שמזניחים מתחת לכל ביקורת) שהרבה יותר "פרוצים" למחלות - אין שום סיבה וצורך לקחת כל 3 חודשים לקבל זריקה...3 שנים ניהלתי פינת חי ואפילו פעם אחת לא נדבקו אצלי בסקביאס.

סתם המצאה טיפשית שבעיני מטרתה להוציא כספים מהלקוחות.

טוטס

New member
אין דבר כזה חיסון לסקביאס

ולכן אנחנו ממליצים פה שוב ושוב - לדבר עם וטרינרים שמומחים בחיות אקזוטיות ולא לגשת לסתם וטרינר של כלבים/חתולים. כי אלה סוג התשובות שלרוב תקבלי

סתם לסחוט ממך כסף ולהכאיב לארנבונים. זה ממש מגעיל אותי

יש טיפול בסקביאס - שניתן לארנבון שכבר חולה. וזהו.

לא מחסנים ארנבונים לשום דבר...בטח שלא כל 3 חודשים...

טוטס

New member
כתבתי לך בשרשור הקודם...

יש רק 3 בארץ

אגב, אם לקחתם אותן מחנות - לא הייתי מוותרת על בדיקה ראשונית אצל וטרינר מומחה. ובדיקת המין חשובה במיוחד - כי אחרת תמצאו את עצמכם הורים בקרוב לעוד 5 ארנבונים

גולי73

New member
כשהייתי אצל עדי גנץ הוא כן המליץ לי

לתת טיפול אחד נגד סקביאס.
זכרתי את מה שאת כתבת בפורום שזה סתם שטויות ושזו סחיטת כסף ובסוף כשהלכתי לוטרינר שהמלצתם פה הוא עשה בדיוק אותו דבר, למרות שלא היה למיקו שום סימן לסקביאס, אבל הוא אמר שאין לדעת מה עבר עליו והוא כן ממליץ לתת לו טיפול, הוא מרח לו על העור חומר ולקח על זה פלוס על הביקור הון עתק.....

אז לכי תדעי....

Nogood Girl

New member
כשאומרים "הון עתק"

230 לביקור לארנבת זה לא הון עתק?
במיוחד כשיש לי 2?
הווטרינר ליד הבית אמר שזה 60 שקל לחיסון + ביקור לארנבת... אבל גם שהן צריכות חיסון כל 3 חודשים....
אי אפשר לדעת על מי לסמוך יותר....

גולי73

New member
כן גם זה הון עתק בעיני

ולפי מה שאני יודעת אין חיסונים לארנבונים, אם הוא התכוון לטיפול נגד סקביאס הייתי עושה אולי כעצתו של גנץ ונותנת טיפול אחד בלבד וזהו, לא צריך לחזור על זה כל 3 חודשים, זה לא שהם יוצאים החוצה או באים במגע עם חיות אחרות.

טוטס

New member
המחיר בהחלט יקר מאוד...אין על זה עוררין

אבל אני באמת שאומרת חד משמעית - אין שום טעם לתת זריקה כל 3 חודשים. שום טעם בכלל!
את יכולה להתקשר לדניאלה יעקב (עוד וט' מומחית) ולשאול אותה טלפונית כדי להרגיש יותר בטוחה

טוטס

New member
אפשר בהחלט לדעת על מי לסמוך יותר...

הבעיה זה התשלום - וזה לא קשור לעל מי לסמוך

הטיפול בהחלט יקר - אבל מכיוון שטפו
- את לא הולכת להגיע יותר מפעם בשנה/שנתיים לוטרינר, שווה בעיני להשקיע בוטרינר טוב.

אם את ממש לא רוצה להשקיע אז לכי לכל חי ברחובות, אבל לא הייתי מתפשרת על הוט' החביב שמתחת לבית. זה כמו ללכת לנוירולוג כשיש לך בעיה במעיים. הוא יכול לנחש מה הבעיה ומה הפתרון אבל הוא לא באמת מבין את המערכות

בהצלחה

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זה "הון עתק"?

בסקר קצר שערכתי בקרב וטרינרים (שאינם מומחים אך מטפלים מנוסים בארנבונים) באזור מגוריי (חיפה) המחיר לביקור רגיל בלי טיפול וכו' היה 150 ש"ח. זה לא מעט, אבל לא נראה לי "הון עתק". אשמח לקבל יותר פרטים, אם לא נעים לך לכתוב בפורום תוכלי לשלוח לי מסר?

Nogood Girl

New member
זהו כבר כתבתי הכל כאן....

קיבלתי המלצה מטוטס ללכת לבית החולים הווטרינרי בבית דגן לד"ר דניאלה יעקב (אני גרה בראשן לציון).
קבעתי ל2 הארנבות תור ליום ראשון והודיעו לי שהביקור נטו, ללא חיסון וללא טיפול כלשהו זה 230 שקלים לארנבת, מה שאומר שאני יוצאת בנזק של 460 שקלים מינימום לביקור אצל ווטרינרית פעם אחת לבדיקה כללית!
נראה לי המון כסף.... בהתחשב בכך שהארנבות כולל הציוד וכולל הכל עלה לי בסביבות ה600 שקלים.

למעלה