חיסון פוליו - אשמח לתשובות

zap110

New member
חיסון פוליו - אשמח לתשובות

שלום רב
הבן שלי (אוטוטו בן 5) שיהיה בריא - הוא ילד מאד רגיש למחלות חום וזיהומים בדרכי הנשימה (לפני כשלושה שבועות היה באשפוז בן 8 ימים עם דלקת ריאות חריפה ואנחנו במהלך בירורים ללמה זה קורה - כשבעצם הכל התחיל מהרגע שנכנס לגן שזה בגיל שנתיים עד אז הכל היה בסדר פחות או יותר)
את כל החיסונים שבשגרה נתתי - כאשר לאחר כל חיסון "כבד" - כגון המחומשת והמרובעת - הוא העלה חום גבוה.
כעת צריך לתת את החיסון החי ואני ממש מפחדת -
במהלך האשפוז הועלתה שאלה האם יש לו כשל חיסוני אבל בדיקת דם ראשונית של אימנגלובינים (אם אני לא טועה בשם) אמרה שלא ושמו את זה בצד כרגע - קודם לברר מה קורה עם ריאות ואלרגיות.
אבל אני עדיין מפחדת לתת לו את החיסון הזה וזה נראה לי מוצדק. אני יודעת שאם אני אלך לרופא ילדים הקבוע הוא יגיד שבטוח לתת אבל בהרגשה שלי זה לא ככ נכון.
יש לי עוד ילדה בת שנתיים שהולכת למעון (שגם שם כמובן - כבכל מעון הרי לא שוטפים ידיים לפני האוכל או השירותים והילדים שם מכניסים ידיים אחד לפה של השני כמו בכל גן..)
שם לה נתתי את החיסון
אני רוצה להבין\אם להם אני לא נותנת את החיסון - אז בעצם אני ובעלי חשופים לנגיף במקרה של הדבקה? או שהם חשופים (למרות שחוסנו בחיסון הרגיל של המחומשת)?
כי כרגע אני לא מבינה למה עליי לחסנם - אם הם כבר מוגנים - ואם אני לא מחסנת אותם אז אולי אני ובעלי צריכים להתחסן שוב בחיסון המומת?

אל תלכי לרופא הילדים הקבוע אלא למומחה למחלות

זיהומיות (שיכול להיות גם רופא ילדים, יש רופאים שעשו התמחות כפולה). מכיוון שאת מתארת ילד רגיש למחלות זיהומיות, על אחת כמה וכמה הוא הכתובת שלך. פורומים באינטרנט הם לא מקור טוב לייעוץ רפואי, בפרט כשהכותבים אינם רופאים. ברור לי שאת מחפשת חיזוק לתחושות הבטן שלך וברור לי גם מאיפה הן נובעות, אבל במקום להישאר ברמת תחושות בטן, אני חושב שעדיף לפנות לאיש המקצוע הנכון שמחזיק במומחיות הרלוונטית (וגם יכול לבדוק את הילד ואת ההיסטוריה הרפואית שלו). בהצלחה.

zap110

New member
האם יש מומחה מןמלץ כזה?

אשמח להמלצה מאיזור המרכז?

יש בכל קופת חולים, תבדקי באתר של הקופה שלך

מי רלוונטי לך מבחינת מיקום וזמני קבלה (ותורים פנויים... גם חשוב).

רגישות יתר למחלות זיהומיות

שלום זאפ וברוכה הבאה לפורום שלנו.

אחת הסיבות האפשריות למערכת החיסונית החלשה של בנך למחלות זיהומיות היא החיסונים. ידוע שתופעה הנקראת Th2 Shift כתוצאה מחיסונים מחלישה את היכולת של המערכת החיסונית להגן ברמת התא, מה שעלול להפוך את הילד לרגיש יותר לזיהומים (ולמחלות אוטואימוניות מאידך). עליית החום הגבוה לאחר שני חיסונים מהווה אינדיקציה תומכת נוספת לאפשרות זו אצל בנך.

לפיכך, לפי דעתי, הבן שלך נמצא בסיכון גדול יותר להתקשות בהתמודדות עם החיסון החי-מוחלש, או במילים אחרות, כפי שנכתב כאן - האינטואיציות שלך נכונות.

כאשר את הולכת להתייעץ עם הרופא (או מומחה למחלות זיהומיות) היי בטוחה שהוא מתייחס לתופעה הזו ולוקח אחריות על תוצאת החיסון המוחלש השלילית האפשרית, אם הוא ממליץ לך לעשות אותו.

למעלה