חיסון פוליו האם לחסן כן או לא?

שמש 13

New member
חיסון פוליו האם לחסן כן או לא?

שלום לכולם,
אני אמא לילדה בת 9 וחודשיים ולפי מה שהבנתי היא אמורה לקבל חיסון של הפוליו אבל אני מאוד מתלבטת אם לחסן מה דעתכם בעניין? האם אתם חושבים לחסן? כי לפי מה שהבנתי יש די הרבה דברים מעורפלים בקשר לחיסון וגם התגובות של פרופ' גמזו די מחשידות בעיניי אודה מאוד לחוות דעתכם בעניין ומה אתם מתכוונים לעשות

נוני 75

New member
אני אמא לאפרוח בן כמעט שלוש

לא ממש מתלבטת, כי נראה לי שנכון לחסן ,מצד שני חוששת. היום התחילו את החיסונים בשאר חלקי הארץ (אני בשרון) לא רוצה להיות הראשונה שתעמוד בתור לקבל את החיסון, מצד שני כמה לחכות?

אשמח גם אני לשמוע דעות נוספות

fatfat

New member
לדעתי אצל בתך זו לא התלבטות בכלל

כי היא אמרוה לקבל את החיסון הראשון, לא הנוסף והבנתי שהיום תינוקות שמקבלים את החיסון מקבלים את הזריקה ואת הטיפות חד.

אמאלבת

New member
בת 9 וחודשיים, לא תינוקת אם הבנתי נכון.

וגם אני ממש מתלבטת. בפנקס החיסונים של בת ה 9 שלי כתוב שבכתה ב' הם קיבלו גם מנה של חיסון לפוליו, אז למה שוב, האם זה לא מספיק? מאוד מבלבל. אני מנסה ליצור קשר עם טיפת חלב אצלינו ואין מענה
אתייעץ עם רופא הילדים.

שמש 13

New member
פאטפט הבת שלי בת 9 עולה לד' לא תינוקת

האם התכוונת לכך שכן כדאי לי לחסן אותה? אני לא הבנתי את התשובה שלך ואשמח לשמוע את דעתך

fatfat

New member
שמש עד שנת 2004 כל הילדים בארץ

קיבלו את החיסון מחיידקים מוחלשים. מ- 2004 הילדים החלו לקבל את החיסון מחיידקים מומתים, חיסון שנחשב לפחות מסוכן.

לאחרונה כיוון שנתגלו חיידקי פוליו במספר מוקדים בארץ הוחלט לחסן את כל הילדים שנולדו מ- 2004 והלאה בחיסון שמורכב מחיידקים מוחלשים, שנחשב
ליותר אפקטיבי.

קשה לי להגיד לך אם כדאי לחסן. מה שבטוח הוא שילד שחוסן לא יכול לבוא במגע עם אנשים שהמערכת החיסונית שלהם ירודה (למשל חולי סרטן, חולים במחלות אוטואימוניות, קשישים רבים ועוד).

לא הצלחתי לקבל תשובה מה המשמעות שילד שלא חוסן יבוא במגע עם ילד שחוסן. נאמר לי שהחיידקים מועברים בעיקר במגע בהפרשות (רוק, צואה). אז מה קורה אם ילד שלא חוסן נכנס לשירותים בבית הספר? או ילד שחוסן שלא שת את ידיו לאחר השירותים ונוגע בדברים שונים?

בקיצור בנותי כרגע לא חוסנו. בהמלצת הרופאה שלהם החלטנו לדחות את ההחלטה לגביהן לאחר ראש השנה.

משתפרת

New member
אתמול בספריה שמעתי שיחה בין אמהות

שדיברו על כך שהוחלט לא לאפשר לילדים שלא חוסנו להשתתף בלימודים! לי זה נשמע הזוי, ואולי אפילו לא חוקי. מישהו שמע?
אגב- אני בעד החיסון. בגילי המופלג אני מהדור שנפגע מהפוליו, ואני מכירה כמה וכמה אנשים מהשנתונים שלי שהצליחו לא למות מהנגיף (והיו הרבה מקרי מוות), אבל הפגיעה שלו בהם נוראית ומחמירה עם השנים. הסיכוי הקלוש לסיבוך מהחיסון מפחיד, אך הסיכון של סיבוכים למי שלא חוסן גבוה פי כמה. פוליו- קטלני.
ברור שכשיש מצבים של מערכת חיסון חלשה יותר או של מערכת עיכול לא תקינה נכנסים למשוואה גורמים נוספים.

קשה7

New member
אני נגד החיסון הזה

לא יודעת יותר מידי אנשים מתנגדים לחיסון וגם הוגשה עתירה לבגץ.
אינני סומכת על משרד הבריאות הישראלי.כך היתה פניקה עם שפעת החזירים .נתנו בהתחלה חיסון שיכול להזיק
מדובר בחיסון עם נגיף מןחלש שלא כל כך נהוג לתת אותו שכן יש מצב שהנגיף לא יהיה כל כך מוחלש ויגרום למחלה
דיברתי עם הורים בגן ולפחות 50% לא הולכים לחסן

סביון1

New member
קיבלתי במייל מסמך שמסביר את נושא החיסון

המסמך נכתב על ידי ד"ר דיאנה טשר, ד"ר מיכל שטיין ופרופ' אלי סומך מהיחידה למחלות זיהומיות בילדים , המרכז הרפואי "וולפסון" חולון

אני לא יודעת אם מותר לפרסם בפורום, בכל זאת לא אני חיברתי את המסמך. לכן מי שרוצה העתק שיודיע לי כאן או במסר ואשלח לו במסר.

China8

New member
לא צריכה להיות בעיה

כל עוד המסמך הוא פומבי ולשרות הציבור ולא איזה נייר עמדה פנימי. כמו כן, ניתן הקרדיט לכותביו.
הוא יכול לשרת את כולנו פה

סביון1

New member
אוקי אז הנה המסמך

גיסתי שלחה לי אותו והיא ביולוגית במקצועה, קצת יותר מבינה בדברים האלה ממני. בכל אופן אני רוצה לרשום הסתייגות: המסמך מאד מרגיע אבל מסתבר שלמרות מה שנאמר בו, החיסון לא בדיוק חיסון ישן. מדובר בחיסון חדש, או ליתר דיוק וריאיציה חדשה על החיסון הישן. גיסתי הסבירה לי שמידי פעם מחדשים חיסונים כדי ליעל בתהליך הייצור שלהם וכו', וגם במקרה זה זה חיסון חדש שמיוצר בבלגיה. זאת אומרת שהחיידקים המוחלשים הם אותם חיידקים שניתנו בעבר בחיסון מהסוג הזה, אבל משהו בכל זאת השתנה. זה בערך כמו תרופה גנרית לעומת תרופה מקורית, רק שפה מדובר בביולוגיה, לא רק בכימיה, ולכן ההעתקה יכולה להיות פחות מדויקת. שורה תחתונה - אני אישית החלטתי לחכות עם החיסון כמה חודשים ורק אם נראה שעבר בשלום אצל מי שכבר התחסן, אחסן את ילדי. הילדים שלי מחוסנים בחיסון המומת ואין סכנה שיחלו בפוליו, ואת החיסון הם יקבלו לטובת כלל הציבור ולא לטובתם האישית. אז עם כל הכבוד לטובת כלל הציבור (ובהחלט יש כבוד) אני מעדיפה לא לסכן אותם.

והסתייגות אחרונה - כל מה שכתבתי פה כתבתי לפי הבנתי המוגבלת והלא מקצועית בעליל מתוך הסבר שקיבלתי בעל פה ולכן בבקשה לקחת הכל בערבון מוגבל מאד.

אפרילס

New member
לבדוק בפנקס החיסונים

שלום,
אין בעיה עם החיסון עם תרכיב מוחלש, רק במקרה שיש בעיה של מערכת חיסונית חלשה או משהו במשפחה מאוד חולה.
אבל תבדקי בפנקס החיסונים, הילדים שלי קיבלו את החיסון OPV המוחלש באוקראינה לפני האימוץ וכל המשפחה שלי כאשר היינו קטנים. אם הם קיבלו, אין צורך לחיסון חוזר.
בהצלחה.

שמש 13

New member
תודה תודה אכן בדקתי ואין צורך בחיסון

תודה תודה אני אכן בדקתי בפנקס החיסונים של בתי והיא אומצה באוקראינה וקיבלה עוד שם את החיסונים ולכן בדקתי בתחנת טיפת החלב האזורית ונמסר לי שאין צורך וטוב שכך כי אני מאוד מאוד חששתי מהחיסון אבל עדיין יש כל מיני סימני שאלה לגבי החיסון הזה ומקווה שכולנו נעבור את הסיפור הזה בשלום וללא נפגעים

קשה7

New member
האם מישהיא יודעת איזה סוג חיסון נתנו ברו

לפוליו עם נגיף חי או מומת.לפי פנקס החיסונים הרוסי לא ברור לי?תודה

liאת1

New member
אני יודעת לגבי הבן שלי

שהחיסונים שקיבל היו של הוירוס המומת בלבד
הרופא הסביר לי כשהתקשרתי לברר (כי בטיפת חלב לא ידעו איך להתייחס למה שכבר קיבל) שבבתי ילדים לא מחסנים בחיסון של הוירוס המוחלש כדי שלא לסכן ילדים עם מערכת חיסונית חלשה

China8

New member
בדיוק אמרו בחדשות

שמצאו פוליו במי שפכים באזור חדרה (או בקעה אל גרביה ליתר דיוק אם אינני טועה). כלומר הצורך הארצי לחסן יילך ויתחזק.
כשהגענו לארץ בדקתי את הפנקס של ביתי וראיתי שקיבלה 3 חיסונים בעבר, ובנוסף גם את החיסון המחומש שגם הוא כמדומני כולל פוליו.

ssr10

New member
חיסון פוליו

בבדיקה שערכתי היום בקופת חולים (בתי קיבלה 3 חיסוני פוליו ברוסיה אך לא ממש מפורט איזה סוג) נאמר שיש לבדוק ולהעלות כשאילתה מול משרד הבריאות.
הבאתי כמובן גם את פנקס המקור הרוסי. זו היתה תשובתם של הרופאה והאחות.
נראה לי שצריך לבדוק לעומק - שאלתי אם אחסן והיא קיבלה כבר מה המשמעות? תשובתן היתה שבעקרון נותנים 3 מנות ואם היא תקבל את המנה הרביעית זה לא רצוי.
(במקרה שקיבלה בעבר).
נאמר במרפאה שהחיסונים ימשכו עד נובמבר כך שיש מספיק זמן לבדוק ולחקור.
אני לא בעד החיסון אך מנגד לא יוצרת מהפכות

למעלה