חיסון פוליו לא שלם- האם לדאוג?

חיסון פוליו לא שלם- האם לדאוג?

בני בן שנה ושבעה חודשים. קיבל מנה ראשונה של המחומשת ביוני 2012 (היה בן חצי שנה).
לאחר מכן היינו בהרצאה של ליאורה אוריאל והחלטנו לפצל ולדחות את החיסונים, כך שקיבל חיסון פוליו נוסף (שני) במאי ועוד אחד (שלישי) לפני שבוע.
עד כמה שאנ יזוכרת ליאורה אמרה בזמנו שאם עובר הרבה זמן ביון החיסונים, הם "לא נחשבים". אבל אני לא זוכרת אם אני זוכרת נכון.
האחות בטיפת חלב טוענת שכל מנה נחשבת.
ואני תוהה- האם להתייחס כאילו קיבל 3 מנות? האם זה אומר שהוא מחוסן כרגע?
יש לציין שאני גרה בנגב וקצת מודאגת. מצד שני ברור לי שלא אתן לו את החיסון המוחלש. רק רוצה לדעת אם אנחנו בצד הבטוח והוא מחוסן...
תודה
 

nightriders

New member
אני אתייחס רק לסוגיית המרווח

אין לי מושג מה ליאורה אמרה - אבל הדעה הרווחת היא דוקא להפך - מרווח קטן מדי בין חיסונים הוא בעייתי, בעוד מרווח גדול אינו בעייתי והחיסון נחשב. במלים אחרות - מרווח הזמן משמש כקריטריון מינימום. כך שניתן להתייחס שקבל שלוש מנות חיסון.

אם אין לך כוונה לתת את החיסון המוחלש בכל מקרה אין לך מה לדאוג מסיבה פשוטה - אמרת שקבל את החיסון שלישי לפני שבוע ועל מנת לתת דחף יש להמתין 6 חודשים לפחות. כלומר את בכל מקרה לא יכולה לתת לו חיסון מומת בחצי שנה הקרובה. כלומר, אין לך על מה להתלבט.
 

nightriders

New member
השאלה לא רלוונטית

כי ממילא אין אף חיסון שאת יכולה לתת לו. לא המוחלש (משום שאת לא מעונינת) ולא המומת (משום שלא חלפה חצי שנה). אין סיבה להטריד את המוח במצבים שממילא ההחלטה בסוף היא אותה החלטה.

וכמו שמור אמר- לעולם לא ניתן לדעת אבל ההנחה היא שאחרי 3 חיסונים יש לו חסינות.
 
אתה גורם לי לשקול שוב את ההחלטה שלי

לגבי המוחלש. האם אני צודקת בכך שאני לא מעוניינת? אשמח אם תוכל לעזור לי להחכים
 

nightriders

New member
בלי ציניות - זה לא טוב

שאדם אנונימי באינטרנט כבר מערער לך את ההחלטה וזה עוד מבלי להגיד שום דבר מפחיד.

לצערי ההחלטה צריכה להיות שלך בעניין הזה. אני לא חושב שאני יכול להוסיף לך יותר מדי אינפורמציה. למען הכנות אני אומר שאם הייתי אני מתגורר באזור הנגב, אני לא יודע כיצד הייתי פועל.
 
כתבתי שאשמח אם תעזור לי להחכים. במידה ואקבל

מידע נוסף לגבי החיסון המוחלש אחקור ואתייעץ לגביו כמו שאני עושה עם המידע שיש לי.
בכל מקרה, תודה לך
 

nightriders

New member
אני יכול לומר רק את זה

החיסון המוחלש שהוזמן לפי הדיווחים הוא ביוולנטי (כולל רק את זנים 1,3) בניגוד לקודם שהיה טריוולנטי (כלל את זנים 1,2,3) גם משום שאת זן 2 בקושי רואים אם בכלל, וגם משום שזן 2 הוא הזן שהכי קשור בתופעה של שיתוק כתוצאה מחיסון.
כך שהחיסון המוחלש לפחות תאורטית צריך להיות בטוח יותר מהחיסונים המוחלשים שבעבר. שום דבר הוא לא 100%. אני חושב שבעצם השתלשלות העניינים ניתן להבין כי גם לקודקודים לא היה קל בטרם הם קבלו את ההחלטה, אחרת ההחלטה הייתה מתקבלת עוד קודם.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
 

פולספגן

New member
אין לי גם מושג מה היא אמרה, אך אני משערת שהיא

התכוונה שרמת החסינות דועכת ולכן ייתכן שתעלם לגמרי.
 
לבחור לדאוג

שלום לגברת חיפושית וברוכה הבאת לפורום שלנו :)

הדרך היחידה עבורך לדעת האם החיסונים שקיבל יצרו את האפקט המצופה מהם - יצירת נוגדנים בדם - היא לבצע בדיקת רמת הנוגדנים בדם. ללא בדיקה זו, לעולם לא תדעי בוודאות, הואיל וייתכן שרמת הנוגדנים היו מספקים גם ללא חיסון בכלל, או שלא יהיו מספקים גם לאחר 5 מנות חיסון בנקודת זמן נבדקת.

למיטב ידיעתי אין משמעות למרווחים בתחום שאת מציינת. אם החיסונים האלו עובדים אצל הבן שלך, יהיה אפקט מצטבר גם במרווחים גדולים יותר.
 
איך עושים את הבדיקה הזאת? פשוט מבקשים

מהרופא?
לפי מה שאתה אומר לכל מחלה, אחרי לא משנה כמה מנות חיסונים צריך לבדוק את רמת הנוגדנים בדם, כי בעצם אין לדעת מה רמתם ע"פ מספר החיסונים?
אז למה לא לבדוק אחרי כל מנת חיסון ואולי בכלל לא יהיה צורך במנות נוספות? זה משהו שהרופא מאשר?
 

nightriders

New member
לא עושים

עד כמה שידוע לי את לא יכולה לבקש בדיקה כזאת. אלה בדיקות שמתבצעות לרוב במסגרת מחקרים. אבל את מפספסת את הנקודה שאמרתי. זה לא משנה כי במילא את לא יכולה לתת לו חיסון מומת נוסף עכשיו כרגע.
 
הבנתי את הנקודה הזאת. כתבתי פה למטה שעד

כמה שאני מבינה לחיסון המוחלש אין ממש יתרונות חיסוניים במצב שלנו. זה נכון?
וגם- השאלה האם להתנהל איתו כמי שמחוסן לפוליו (ואנחנו גרים במקום בו הילדים מתג'ייפים על בסיס יומיומי), או להקפיד איתו שבעתיים על הגיינה?
תודה
 
וגם- עד כמה שאני מבינה יתרונו היחיד של החיסון

המוחלש הוא בכך שהוא מונע נשאות ע"י חיסון מקומי במעיים. האם זה נכון? או שיש לא יכולות חיסוניות שלמומת אין?
תודה
 
על הפוליו

לא הבנתי מקודם שאת מתייחסת באופן ספציפי לפוליו...

לגבי רמת נוגדנים לאחר X מנות - זה נכון שלא מקובל לבקש בדיקות כאלו מהרופא, אבל זו הדרך לדעת. המערכת עובדת באופן סטטיסטי/המוני ולא תמדוד לכל אחד את רמת הנוגדנים בבדיקה פרטנית. ההנחה היא שמרבית הילדים ייצרו נוגדנים לאחר X מנות. קחי בחשבון שלפעמים רוב המחוסנים מייצרים מספיק נוגדנים כבר לאחר המנה הראשונה. לדוגמא: 95% מהמחוסנים במנה אחת בלבד של חיסון החצבת (בגיל שנה) מייצרים נוגדנים ברמה הנחשבת כמספקת הגנה. המנה השנייה ניתנת לכולם על מנת להעלות את רמת הנוגדנים בקרב 2-4 אחוזים נוספים.

החיסון המומת לא מעניק הגנה מפני התפשטות הוירוס באוכלוסייה. הוא נחשב כמעניק הגנה למחוסן בו בלבד. לכן, בשלב הראשון, ביקשו במשרד הבריאות להבטיח שכל הילדים מחוסנים לפי התכנית המומלצת, עם החיסון המומת. עכשיו, כאשר אותרו אנשים עם הוירוס עצמו, המטרה שלהם הופכת להיות מניעת התפשטות הוירוס באוכלוסיה, ולכן הם שוקלים לחסן בחיסון החי-מוחלש. במידה מסויימת, ניתן לומר שהם יבקשו מכולם לשכב על הגדר (להיחשף לסיכוני החיסון החי-מוחלש) למען כולם (מניעת התפשטות הוירוס) למרות שברמה האישית - כל הילדים אמורים להיות מוגנים, כי חוסנו בחיסון המומת.

לגבי החיסון החי-מוחלש החדש: מדובר בניסוי המוני, ולפי ניסיון העבר, יש ציפייה בעולם לראות מה תהיינה תוצאותיו. נעשה בו שימוש לראשונה בשנת 2009. נוסה במדינות כמו ניגריה, אפגניסטן ומערב אפריקה – מעולם לא במדינות מערביות מחוסנות אשר נהנות מתנאי תברואה ומים נקיים כמו ישראל. (על היכולת של החיסון הישן לגרום לשיתוק קשה ואף למוות, לפחות כמו הוירוס הטבעי, למדנו רק לאחר שחוסנו מיליוני ילדים – לא ממחקרים מסודרים שהיו צריכים להיעשות לפני השימוש ההמוני עם החיסון). מדובר בחיסון חדש לגמרי, לא ידוע עליו הרבה, מחקרי בטיחות נאותים לא נערכו עליו כמו על שום חיסון אחר, וכגודל הציפיה לשיעור תופעות לוואי נמוך – כך גודל אי הוודאות איך הוא יתנהג – גם מבחינת יעילות וגם מבחינת בטיחות.
במחקר היחיד שנעשה על חיסון חדש זה בהודו (אותו אנו לומדים ברגעים אלו, אז לקחת בעירבון מוגבל משהו את מה שאכתוב עליו כאן), לא נבדקה בטיחות, אבל 8% מהנבדקים לא סיימו את השתתפותם במחקר. בנוסף, דווחו במחקר 19 תופעות לוואי קשות בהם מקרה מוות אחד (מתוך 830 נבדקים שנסקרו – כ 2.3%), מקרים אותם פטרו החוקרים כלאחר יד כ "לא קשורים לחיסון" (ככה זה תמיד במחקרים כאלו). נמצא שלאחר מנה אחת של חיסון זה רק 20% יצרו נוגדנים כנגד זן אחד של הפוליו ו 7% פיתחו נוגדנים כנגד הזן השני. רק לאחר מתן שתי מנות נוצרו נוגדנים בקרב 86% ו 74% בהתאמה – גם לא גבוה במיוחד.

הרעיון בחיסון החדש זה לבטל גן בוירוס הפוליו מתוף ציפיה שלא ישוכפל הרבה פעמים במעיים וכך לא יגרום לשיתוק בעצמו. בראיון לתקשורת כתב פרופ' רצ'יניאלו היגינס מארה"ב, אימונולוג ומיקרוביולוג מומחה בתחום הפוליו: "התיאוריה מלאה חורים...זו לא בעיה לבטל גן של פוליו בחיסון, השאלה היא איזו תגובה חיסונית הוא יעניק כאשר ילקח דרך הפה...גם אם תאי המעיים יקלטו אותו, ללא שיכפול ויראלי וללא חומרים כימיים הידועים כאדג'ובנטים לא תהיה תגובה חיסונית טובה...למרות שנעשים ניסיונות רבים לשינויים גנטים בחיסונים עם וירוסים חיים, בעיקר HIV, אף לא אחד אושר לשימוש בבני אדם עד כה". יוני 2012.

אנו נעדכן בקרוב את הדף הזה על בהלת הפוליו:
http://www.hisunim.com/vaccinesportfolio/43-vaccinespolio
 
למעלה