חיסון פוליו

dana180

New member
חיסון פוליו

האם לדעתכם אפשר לסמוך על החיסון שנעשה לילד בגיל של כמה חודשים נגד שיתוק(פוליו).
החיסון נעשה ברוסיה.לא יודעת לכמה שנים החיסון תקף .בטיפת חלב לא עונים כבר כמה ימים.
אשמח להארות בנושא.

סביון1

New member
זה חיסון שנותנים בכמה פעמים

פעם אחת לא מספיקה. טיפת חלב אמורים לתת לך תשובה מוסמכת. כיון שאת אומרת שהם לא עונים, הייתי פונה ללשכת הבריאות המחוזית. חוץ מזה יש בפורום כאן מישהי שהיא אחות טיפת חלב, אולי תכנס ותענה לך.

יסמין@

New member
ומקבלים סוגים שונים

(חיידקים מוחלשים או מומתים) וגם מקבלים בדרכים שונות: בחלק מהמקרים מקבלים נוזל לשתייה ובחלק מהמקרים מקבלים בזריקה.

KallaGLP

New member
יסמין, כיום לא נותנים נגיף מוחלש, רק מומת

ורק בהזרקה תת-עורית.

יסמין@

New member
תודה על האינפו

KallaGLP

New member
עד כמה שזכור לי

פוליו נותנים בשלוש מנות. אני ממליצה לך לברר בקופת החולים שלך, אצל רופא הילדים. אל תשכחי להביא את פנקס החיסונים של הילד (אפילו אם הוא ברוסית).

אם הילד פה והיית עימו כבר בטיפת חלב, אמורה

להיות לך תכנית חיסונים שמכינים, תוך התייחסות למה שקיבל שם. אם אף גוף לא עונה בטלפון, מציעה לגשת לשאול ולא להסתמך, עם כל הכבוד לחברי/ות הפורום, על תשובות לשאלות רפואיות בפורום.

נוני 75

New member
מסכימה עם בהתחדשות3

ברגע שמגיעים לראשונה לטיפת חלב עם הילד הם שולחים את הפנקס למשרד הבריאות והוא קובע מה חסר ומה כבר ניתן. את יכולה בעצמך להסתכל בפנקס החיסונים. גם אני מנסה להשיג אותם (בגלל סיבה אחרת ) ולא עונים -כנראה היסטרית הפוליו מציעה לך לקבוע תור לרופא ילדים או פשוט לגשת לשם

tuttifrutti

New member
לא להלחץ. העניינן לא דחווף מיום ליום.

אפשר לחכות שתגיעו לטיפת חלב, שם תקבלי תשובות לכל השאלות שלך לגבי פוליו.
האחות עושה תוכנית חיסונים לפי הנחיות של משרד הבריאות ולעיתים בהנחייה של אחות מומחית לתוכניות חיסון בלשכת הבריאות.
בארץ אין חשש גדול למחלה. כשיש חשש שהמים לא נקיים (ערבוב של מי שתייה עם מי ביוב בצנרת העירונית) יש מייד התראה להרתיח את מי השתייה.

תקבעי פגישה עם אחות טיפת חלב, אבל זה באמת לא דחוף.

משתפרת

New member
מן האתר של קופת חולים

מצרפת קישור עם מידע על פוליו והחיסון נגדו. כדאי שרופא הילדים או האחות בטיפת חלב יבדקו את פנקס החיסונים של הילד ויחליטו מה כדאי לעשות.

fannyd

New member
תפני למומחה בקופ"ח שלך

לא יודעת מה קורה היום ברוסיה בכלל ובמחוז ממנו בא הילד בפרט אבל קיימת תופעה של מכירת תרופות שתוקפן פג מגוש מערבי לגוש מזרחי ומדינות העולם השלישי. רק לפני לא הרבה זמן אחות בסניף קופ"ח שלנו ביקשה שנביא תרופות שפג תוקפן, אם יש בבית, כי "הקופה תורמת אותן למדינות העולם השלישי". עוד הוסיפה שמוטב תרופה שפג תוקפה מלא כלום. בשעתו מנהלת בית הילדים בו שהתה בתי הבכורה אמרה לי במפורש לחסן שנית. בארץ הצגתי בטיפת לב את פנקס החיסונים וסיפרתי מה נאמר לי בחו"ל. משרד הבריאות סירב לחסן שנית. היה לנו מזל עם רופא ילדים בקופ"ח שהוא גם מומחה למחלות זיהומיות. כשהבת נדרשה לבדיקת דם הוא הסכים לוודא באותה הזדמנות את תוקף החיסון נגד צהבת B אותו קיבלה בחו"ל. התוצאה היית שלילית והוא החליט לחזור על כל החיסונים במסגרת קופ"ח מה שהיה אפשרי באותה עת.

tuttifrutti

New member
לחלק מהמחלות אפשר לבדוק נוגדנים

גם אני בדקתי נוגדנים.
אבל לא לכולם זה אפשרי.

fannyd

New member
צריך ליפול על רופא שהוא לא פקיד

לדעתי החלק שאפשר יכול לתת אינדיקציה לגבי השאר ואם חזרה על חיסון אינה מזיקה - לעשות. רופא הילדים שלנו היה מהזן הנדיר שטובת הילד גברה אצלו על ההצמדות לנהלים יבשים.

fatfat

New member
גם אצלינו בדקו נוגדנים. לגבי צהבת A

למרות שהיה כתוב שחוסנה לא נמצאו נוגדנים ואז הרופאה ביררה במשרד הבריאות והפשושה נשלחה לייעוץ של מומחה למחלות זיהומיות שהמליץ לחסן.

למעלה