חיסון פוליו

חיסון פוליו

תומר בן חצי שנה ומקבל את כל החיסונים מאז לידתו אצל רופא הילדים שלו באופו פרטי ולא בטיפת חלב. רופא הילדים לא נוהג לפצל את חיסון הפוליו (2 בזריקה ו- 2 בטיפות לפה) אלא נותן את כל חיסוני הפוליו בזריקה (נותן 5 במקום 4). האם יש בכך איזושהי סכנה? האם למרות שתומר קיבל את החיסון בזריקה ניתן "להשלים" את החיסון בטיפות (ככל שיש בכך צורך)? תודה!

הרשי לי../images/Emo95.gif

עם כל הכבוד,לא מבינה מדוע החיסונים ניתנים ע'י רופא פרטי? אגב,את משלמת עבור כל חיסון ?פרט לתשלום הנהוג לרופא עצמו? במשרד הבריאות בישראל קיים נוהל מתן חיסון ,וקיימת שיגרת חיסונים -מומלצת ההמלצה ניקבעה ע'י רופאי ילדים,אפידמיולוגים,ותוך יעוץ עם אירגון הבריאות העולמי. השילוב של חיסון הפוליו בהאכלה+בזריקה-בא לתת חיסון מירבי טוב יותר. אבל,ישנן הוראות ברורות לאי מתן כזה ורק במיקרים מסויימים. כך זה טוב,וכך זה טוב.השיקול איננו פרטני כלל. למה 5 מנות ולא 4?-לא ברור לי!! ניתן,אפשר,"להשלים"בהאכלה דרך הפה- א'עפ שאינני רואה מקום לכך ,אם ניתנות 5 מנות בזריקה.היה רצוי מלכתחילה לינהוג כמומלץ במדינה בה הילד מיתגורר. אגב,אחיות ברה'צ מלומדות,מיומנות,מונחות ע'י משרד הבריאות. המניעה הוא תחום עיסוקן וגם ע'י חינוך לבריאות.

תודה, ועדיין מעדיפה תשובת רופא

ולשאלתך, יש לי את השיקולים שלי לנתינת החיסונים ע"י רופא פרטי. לדעתי, אין זה מעניינו של אף אחד מהם שיקוליי וכמה זה עולה לי. ולידע כללי - הרופא הנ"ל מבצע "טיפת חלב", לרבות חיסונים, באופן פרטי למאות תינוקות והוא אינו היחיד. אז נכון שיש הנחיות והוראות של משרד הבריאות, אך אין חובה על ההורים לקבלן כ"תורה מסיני". וסתם קוריוז - הרופא הנ"ל יושב בועדה העוסקת ברפואת ילדים במשרד הבריאות.

למעלה