חיסון פרברנר ורוטה

קורל10074

New member
חיסון פרברנר ורוטה

מתלבטת לגבי החיסונים הנ"ל , בתי כבר קיבלה את המנה הראשונה של גיל חודשיים , לאחר מכן בגיל 4 חודשים התחלתי לחשוב על עניין החיסונים וכרגע עדיין היא לא קיבלה את המנה השניה שלהם .... מתלבטת אם זה משהו שאפשר לוותר עליו , מה סיכויי ההדבקות ? מה הסכנות ?
 
תשובה

הי
הנה מידע בעברית פשוטה על החיסונים והמחלות:
http://www.chisunim.co.il/Paper.aspx?id=11&cat=4
http://www.chisunim.co.il/Paper.aspx?id=82&cat=8

והנה מידע שאני ליקטתי על חיסון הרוטה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=165826724&r=1

היות וזהו פורום לא רפואי שאיש מחבריו (כולל אותי) אינו בעל השכלה רפואית אני ממליץ לך להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך (רופא ילים או מחלות זיהומיות). הנה קישורים לשני פורומים המנוהלם בידי רופאים מומחים בתחום:
פורום לחיסוני ילדות: http://www.doctors.co.il/forum-2588
פורום למחלות זיהומיות: http://www.doctors.co.il/forum-312
 
על הרוטה

על הרוטה תמצאי סקירה מקיפה על הסיכונים השונים כאן.

על הפרבנר עדין אין לי מידע אמין ואובייקטיבי בעברית להפנות אותך אליו, להלן מספר פרטים לגבי החיסון (אם זכרוני אינו מטעני, זה אותו חיסון הניתן בארה"ב):
החיסון הניתן בישראל נגד דלקת ריאות, Prevenar של חברת Wyeth.
בדף זה מידע ביקורתי על חיסון זה (באנגלית).

החיסון הניתן בארץ הינו חיסון המכיל 13 זנים והינו חיסון חדש שאושר לשימוש בארה"ב בשנת 2010 ואין לגביו מידע רב עדיין. כאן עלון היצרן של חיסון זה.

מעלון זה ניתן ללמוד מספר דברים:
- החיסון לא יגן על כל מי שיקבל אותו
- משך ההגנה של החיסון איננו ידוע
- מידע על יעילות ובטיחות החיסון לגבי ילדים הנמצאים בקבוצת סיכון למחלות זיהומיות מוירוס הפנוימוקוק - איננו זמין. יש לשקול מתן החיסון לילדים בקבוצת הסיכון על בסיס פרטני
- במחקר הבטיחות (לפני אישור החיסון) הושוו שיעורי תופעות הלוואי של מקבלי החיסון לקבוצת ביקורת שקיבלה חיסון פרבנר קודם - לא פלסבו ניטרלי! (זו פרקטיקה מקובלת בתעשיית החיסונים, לא ייחודי לפרבנר 13). לפיכך, לא ניתן להעריך את שיעורם האמיתי של תופעות הלוואי מחיסון זה בהשוואה לאי-קבלת חיסון. יחד עם זאת, הטבלאות מציגות שיעורי תופעות לוואי סיסטמיות (מערכתיות) גבוהים במיוחד (טבלה 4, טבלה 8). בין תופעות הלוואי שדווחו לאחר אישור שיווק החיסון (ע"י הציבור, מקבל החיסון): דום נשימה, תגובות אלרגיות, לרבות הלם, נפיחות עורית מסכנת חיים, ועוד.
- יעילות החיסון (מוגדרת רמת נוגדנים מעל רמה מסויימת חודש לאחר מתן החיסון) גבוה יחסית: בין 87% ל 98% (לזנים שונים הכלולים בחיסון).

בהצלחה בכל החלטה אשר תקחי.
 
מצורפת כתבה שהתפרסמה בנושא יעילות הפרבנר

ולפני שמישהו יתנפל עלי... לא קראתי את המחקר שבסימוכין. אתם מוזמנים לחפש.

ע"פ הכתבה שמסכמת את המחקר, יעילות החיסון הולכת ונשחקת (כאשר כל פעם מוסיפים עוד זנים נוספים לחיסון) והדבר הכי נורא בעיניי זה שהחיסון גורם להתפתחותם של זנים נוספים ועמידים יותר... מעניין מה יהיה כבר עם הנכדים שלנו...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4292009,00.html

דרך אגב, לפני שהחיסון נכנס לסל הבריאות הוא הומלץ רק לתינוקות עם מערכת חיסונית חלשה (פגים וכו').
 
תרחיש ידוע

שכלוף זנים בעקבות התערבות בסירקולציה של הזנים הטבעית זו תופעה ידועה. ראינו את זה עם HIB, עם שעלת, עם עליה בשלבקת חוגרת לאחר הכנסת החיסון לאבעבועות רוח ועכשיו עם הפרבנר.
עדין לא התעמקתי, אבל בדיוק אתמול עברתי על כמה מחקרים שמדברים בדיוק על זה, וגם לגבי הפרבנר13, לא רק הפרבר7 (בכתבה הם כאילו אומרים שהפרבנר7 באמת לא כלל את הזנים אלימים, אבל הציפיה שהפרבנר13 יתקן את זה: "לאחר שהוצג החיסון כנגד 13 זנים, הכולל גם את הזנים האלימים יותר שצוינו קודם, הצפי הוא שגם בתחלואה זו תהיה ירידה". אז זהו שגם הפרבנר13 לא תיקן את זה.
אנחנו רודפים אחרי הזנב של עצמנו, פתחנו תיבת פנדורה שמייצרת לנו עוד ועוד זנים, עוד ועוד חיסונים ולעולם לא נצא מזה. במלחמה בכוחות הטבע יש בד"כ מנצח אחד, וזה לא האדם.

----
במחקר עדכני זה, כותבים החוקרים:
Thus, the introduction of PCV7 resulted in an increase in non-PCV7 serotypes, including some not covered by the 13-valent vaccine, such as serotypes 22F and 33F, emphasizing the importance of long-term epidemiological and molecular surveillance
כלומר, החיסון ה 7-וולנטי הביא לעליה בזנים שלא כלולים בחיסון - לא בחיסון ה 7 ולא בחיסון ה 13.
---
יכול להיות שהכתבה ב YNET התייחסה למחקר הזה, שבו מביעים תקווה שהחיסון ה 13-וולנטי יתמודד עם הבעיה שיצר החיסון ה 7-וולנטי.
The reduction in IPD after introduction of PCV7 persists in Massachusetts children; however, serotypes causing IPD have changed significantly in the last decade. Continued surveillance is necessary to determine the impact of 13-valent pneumococcal conjugate vaccine, as well as track potential changes in disease incidence and character due to non–13-valent pneumococcal conjugate vaccine serotypes
---
כאן סקירת מחקרים על מניעת דלקת אוזניים ע"י החיסון (אחת המטרות המוצהרות של החיסון) - פשוט לא עושה את העבודה!:
http://www.ntkinstitute.org/news/co...ve&db=PubMed&dopt=Abstract&list_uids=22389091

Based on the results it was confirmed that neither primary nor secondary prevention by antipneumococcal vaccination has a beneficial impact on OME
---
במחקר הזה החוקרים כבר מסמנים את היעד הבא: יהיו זנים נוספים מעבר לפרבנר13 - נצטרך לפתח חיסונים רחבים יותר:
http://www.plosmedicine.org/article/info:doi/10.1371/journal.pmed.1001017

although the recent introduction of PCV13 into UK vaccination schedules is likely to have an incremental benefit on the reduction of IPD compared to PCV7, this benefit might be offset by increases in the carriage of some high CCR serotypes. These serotypes should be considered for inclusion in future vaccines
---
וכאן יש לנו גילוי נדיר לפיו JAMA כותבים לנו שחור על גבי לבן שחיסון הפרבנר13 שאושר במסלול המהיר, אושר ללא מחקרים שהוכיחו שהוא יעיל, אלא הם רק "הציעו" שהוא יהיה יעיל. כמו כן, הם כותבים שמחקרי הבטיחות נערך רק על 6,000 מבוגרים. עכשיו, לאחר שהחיסון ניתן חופשי לכל העולם ואשתו, נערך מחקר גדול לבדיקת יעילות (התגלית כאן אינה נדירה, אנו יודעים שכך זה עובד בחיסונים, הגילוי של JAMA שהם יכתבו את זה - זה נדיר).

====
בשורה התחתונה, יש לנו כאן תיבת פנדורה שנפתחה עם הניסיון להילחם נגד זנים שונים של פנוימוקוק, מה שהכניס לסחרור את המערכת הטבעית של הזנים הרבים הקיימים ויצר תמונה מסובכת של פגיעה בבריאות הציבור במקום תועלת לבריאות הציבור.
יש מי שיאמר: החיסון יעיל מאד כי הוריד את התחלואה מזנים הכלולים בחיסון, וזה מה שקובע. אבל להוריד את התינוק עם המים לעולם לא עשה טוב לאנושות. החיסונים צריכים היו להיטיב עם בריאות הציבור ולא להרע אותו.
 

zlp

New member
אתה מגלה חוסר הבנה מפליא

לא רק בביולוגיה ואבולוציה, אלא גם בטבע האדם.

אדרבה, אם אין תוחלת ל"מלחמה בכוחות הטבע" חיה חיים טבעיים באמת והשאר לנו את הטכנולוגיה.
 

Markup

New member
עצם זה שאתה חי היום בגילך, מוכיח ההיפך.

וגם זה שהאדם התרבה מעל ומעבר למצופה.
 
לשיטתך גם לא צריך לצרוך אנטיביוטיקה

שימוש באנטיביוטיקה גורם להתפתחות זנים אלימים יותר ועמידים לאנטיביוטיקה. מדובר במירוץ חימוש אינסופי בה הפתוגנים מתאימים את עצמם למה שאנחנו זורקים עליהם. האם פירוש הדבר שאנחנו צריכים להרים ידיים ולהשלים עם תחלואה ותמותה ברמה מסויימת? אם כן למה שלא נזרוק את כל המדע לפח על הדרך ונחזור לגור במערות. זה הפתרון הטבעי.
 
מה שכתבת לגבי אנטיביוטיקה היא דוגמה מצויינת

לכך עד כמה צריך להיזהר בלתת אותה (או את החיסונים) במסות המוניות...

עובדה היא שהיום בשל מה שהאנטיביוטיקה גרמה כבר לא כל כך ממהרים לתת אנטיביוטיקה היום (בעולם כבר התחילו מזמן... בארץ כרגיל עושים הכל באיחור) והיום לפי הוראת משרד הבריאות שאני מקווה שמיישמים אותן, לא כל רופא יכול לתת אנטיביוטיקה ויש מעקב על מתן האנטיביוטיקה... היד כבר לא קלה על ההדק כמו שהייתה בעבר (בצרפת ובהולנד למשל מאוד ממעטים לתת אנטיביוטיקה. בארץ מחלקים את זה כמו סוכריות... בדיוק על אותו משקל של חיסונים... בהולנד מחסנים, למשל, הרבה פחות ממה שמחסנים בארץ ואני בטוחה שבריאות הציבור שם חשובה לשילטונות לא פחות מאשר פה (כאשר פה בקושי אפשר להגיד שיש מי שדואג לבריאות הציבור עם איך שמשרד הבריאות מתפקד בארץ. מספיקה העובדה שאף חבר כנסת לא מוכן להיות שר בריאות במשרה מלאה)).

אולי הגיע הזמן באמת להשכיל וליישם את אותה אג'נדה על חיסונים. לדוגמא הפרבנר... פעם באמת נתנו אותו רק למי שיש לו מערכת חיסונית חלשה (כגון פגים) והחשש לאי עמידה שלו במחלה גובר על החשש מהחיסון... למה פתאום החליטו לתת את החיסון הזה לכל התינוקות? מה ההיגיון בזה כאשר זה גורם להתפתחות זנים אלימים ועמידים יותר של החיידק ועוד יותר, כאשר היעילות שלו מפוקפקת וכל הזמן מפתחים חיסון חדש שיכלול יותר ויותר זנים (כאשר קיימים יותר ממאה כאלו).

חומר למחשבה.
 

חבובות3

New member
תלתולית1,חיסנת לפרבנר?

קבעתי תור לרופאת ילדים כדי להתייעץ איתה בנושא וגם לשמוע את דעתה בעניין פיצול המחומשת.
 
אני לא חיסני לפרבנר...

התחלתי עם המחומשת (מפוצל) כשהילד היה בן 4 חודשים ולאחר התגובה שלו לחיסון השעלת די הססתי אם להמשיך. אח"כ חיסנתי לפוליו ודלקת קרום המוח (שלוש מנות בסה"כ ללא הרביעית) וזהו..

לפרבנר מלכתחילה לא התכוונתי לחסן, אחרי שקראתי את הספר "האמת על החיסונים" ולאחר שהתייעצתי עם ד"ר ליאורה אוריאל מירושלים.

היום עם הילדה החדשה (בת חודשיים), אני מתכוונת לדחות את החיסונים כמה שיותר וכנראה שגם הפעם אני לא אחסן לפרבנר.
 

חבובות3

New member
קודם כל,תודה על התשובה,שנית פיצית שלי

בת ארבעה חודשים ושבוע.עדיין לא מחוסנת לכלום.
על הרוטה ויתרתי.אני כרגע בשתי התלבטויות,האחת זה האם לפצל את המחומשת או לתת כמו שהיא והשנייה זה האם לתת את הפרבנר
ביום ראשון הקרוב אתייעץ גם עם הרופאת ילדים ואגבש דעה
סופש נעים
 
למעלה