חיסון צהבת A ו-B

JustMaths

New member
חיסון צהבת A ו-B

שלום יש לי דילמה בנוגע להתחסנות נגד צהבת A ו-B שמעתי 2 דעות של רופאי משפחה האחד אומר שכדאי וממולץ להתחסן ואילו השניה (שהיא גם רופאת המשפחה שלי) אומרת שלא כדאי ושיכול להיות שיש נוגדנים בגוף מתקופת הילדות ויש לציין שהיא גם הייתה ממש תוקפנית שמה פתאום אני מבקשת להתחסן העניין הוא שהבנתי שיש חיסון לילדים ולמבוגרים וגם אם חוסנתי בילדותי חיסון זה שונה משל המבוגרים השאלה שלי מה מומלץ לעשות, כדאי להתחסן תודה!

צהבת A וB

ובכן, ממש לא צריכה להיות דילמה. החיעסונים לגמרי מומלצים ולראיה, כל התינוקות הנולךדים בשנים האחרונות בארץ (וגם במדינות רבות בחו"ל) מחוסנים כחלק משיגרת החיסונים. אם חוסנת בילדותך (היו מבצעי חיסונים בשנים 1993 לגבי צהבת B ןב 1998 לצהבת A) בצורה מסודרת- 3 זריקות ל B ושתיים ל A, אתה נחשב מחוסן. ניתן כאמור לבדוק רמות נוגדנים דרך קופ"ח. לסיכום- החיסונים לגמרי מומלצים.

תגובה

שלום רב ! לא ברורה לי הסיבה ל"תוקפנות" של רופאת המשפחה שלך. התחסנות נגד צהבת A וגם B הינה מומלצת בחום לכל אזרח בארץ ללא שום קשר לנסיעות לחו"ל, אך לקראת הנסיעה לכל יעד בעולם השלילי - על אחת כמה וכמה. בדיוק מסיבה זו 2 החיסונים הנ"ל הינם חיסונים חובה כבר משנות ה-90 לכל הילדים בארץ !! במידה וקיבלת את אחת משני החיסונים הנ"ל בילדות באופן מלא כפי שמקובל, הרי שאת/-ה מחוסן/-נת, ולכן אין צורך בחיסון נוסף. הדרכים שבהן ניתן לבדוק את העיניין הן שתיים: 1) להסתכל ברשומים של פנקס החיסונים שלך מטיפת חלב (אם שמור בבית); 2) לבצע בדיקת דם לרמת הנוגדנים לשני הנגיפים הנ"ל. במידה וקיבלת חיסונים, אמורים להיות לך נוגדנים מסוג IgG לכל אחד מהנגיפים. אותו דבר נראה אם במקרה בתקופת הילדות נחשפת לנגיף טבעי - וגם התחסנת, למרות שהסבירות לכך , בעיקר במקרה של צהבת B נמוכה ביותר. אל תריב עם רופאת המשפחה, אבל הבקשה שלך בכלל לא הייתה מיותרת או טפשית. בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה