חיסון צהבת B

Home Boy

New member
חיסון צהבת B

שלום רב, לפני שבוע עשיתי את החיסון הראשון לצהבת B במרפאת מטיילים, מאחר ולא אהיה בארץ כחודש ממועד החיסון הראשון הרופאה המליצה שאני אעשה רק את החיסון השלישי עוד כחצי שנה, לאחר מכן התייעצתי עם רופא אחר, אשר אמר שאוכל לעשות את החיסון השני ורצוי יום לפני הטיסה שלי - מדובר בהפרש של שבועיים וחצי מהחיסון הראשון, לטענתו אין כל בעיה בכך. האם אכן כדאי לקבל את החיסון השני בהפרש של שבועיים וחצי או האם כדאי לוותר?

צהבת B

שלום, אז ככה- החיסון לצהבת B נמצא יעיל גם כאשר המנה השנייה ניתנה בהפרש של 3 שבועות. האם יש אפשרות שתקבל את הזריקה בהפרש של 3 שבועות? במידה ואתה נוסע לארץ מערבית- תשקול לקבל שם את החיסון השני בהפרש של חודש או 3 שבועות. בכל מקרה, האופציה הראשונה שציינת ("הרופאה"), של לקחת את החיסון השני אחרי 6 חודשים היא לא מקובלת בעליל. הרופא השני שאתה מצטט צדק יותר- עדיף אחרי שבועיים וחצי מאשר בכלל לא. רק לציין, שההפרש הנ"ל לא נבדק באופן מבוקר מחקרית אף-פעם ולכן אף אחד לא יכול לומר לך באיזה אחוזים "זה יתפוס". לסיכום- הכי טוב שתקבל את החיסון השני בהפרש הרצוי בזמן שאתה שוהה בחו"ל. אם אין אופציה כזו, הייתי ממליץ לך להתחסן אכן ביום של הטיסה (שיהיה הפרש כמה שיותר גדול) ולהשלים את החיסון השלישי אחרי 6 חודשים ממועד החיסון הראשון. בשביל לדעת אם "זה תפס", תוכל בעתיד לעשות בדיקת נוגדנים ולראות שאכן אתה מחוסן לצהבת B. להתראות ד"ר דרור מר-חיים, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

Home Boy

New member
תודה רבה רק שאלה אחרונה

ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת, שוחחתי בשנית עם הרופאה הראשונה ולטענתה אני יכול לקחת את החיסון איתי בטיסה ולמצוא מישהו שיזריק לי אותו שם (אני אהיה בארה"ב בימים הראשונים), האם אני באמת יכול לקחת את החיסון? הוא לא צריך להיות בקירור או משהו כזה?

תשובה

שלום רב ! לא נשמע כראיון טוב לקחת איתך את החיסון לארה"ב. צריך לברר בבית המרקחת (בקופ"ח שלך) האם בכלל ניתן לשמור את החומר ללא קירור (קרוב לוודאי שלא). עדיף כבר לשלם כסף ולקנות את החיסון יחד עם שירותי מי מיזריק לך את החומר במקום מסודר בארה"ב. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה