חיסון של כיתה א

• פותח הנושא smc3
  • פורסם בתאריך

smc3

New member
חיסון של כיתה א

הי בני בן 6.5 עומד בפני חיסון כיתה א'. אחיו בן ה-5 בספקטרום. שניהם קיבלו חיסונים כרגיל. האם יש מצב שחיסון בגיל 6.5 עלול להביא לפגיעה בילד רגיל? תודה מה אתם עשיתם במקרים דומים?

ל י ל ך פ

New member
גם אני לא חיסנתי את הגדול שלא בספקטרום

אומנם תקשורתי והכל, אבל יש סימנים פיזיולוגיים שמעידים על הצטברות רעלים בגוף - עיגולים מתחת לעיניים, הזעה בקרקפת. לא לוקחת סיכונים.

מה עיגולים מתחת לעיניים מראים?

גם לביתי - אחות של PDD יש עיגולים שחורים ולעיתים לשתן שלה יש ריח מאוד חריף כשהיתה תינוקת לזיעה שלה היה ריח מוזר וחריף אילו בדיקות צריך לעשות?

JacobSk

New member
זה מצביע על תיפקוד כבד בעיתית

רצוי לעשות בדיקה דם שיגרתית בק"ח

razgalili

New member
חיסון בגיל 6.5 לא יכול לגרום לאוטיזם

אבל זה לא אומר שהוא לא יכול להזיק. בקרב בני משפחה של ילדים בספקטרום יש אחוז גבוה מהאוכלוסיה של בעיות אוטואימיוניות כמו סכרת, דלקת פרקים, זאבת אדמונית, מעי רגיז ושאר בעיות. יש טענות לקשר בין דלקת פרקים ומעי רגיז לMMR. הילדים הבאים שלי אני לא אחסן בחיסון של כיתה א' למרות שהסיכון הוא מופחת ביחס לגיל שנתיים.

האם לחסן ילד PDD בכיתה א' והאם יש טיפול לפני

האם נית לחזק אתהגוף לפני מתן החיסון וע"י כך למנוע תופעות לוואי?

razgalili

New member
חיסון לילד PDD

האם לחסן ילד PDD בכיתה א'? תלוי את מי את שואלת, אם את שואלת אותי אז אני מאד נגד לחסן ילדים PDD או ASD. אני לא חושב שניתן לעשות את זה בצורה בטוחה כי אנחנו לא מבינים איך חיסונים גורמים נזק. בגלל שיש דיווחים גם על ילדים נורמלים שסבלו מנזקים בעקבות חיסונים בגיל מבוגר יחסית, והילד שלנו (ושלכם) כבר סובל מפגיעה נוירולוגית, חיסונית ומטבולית. Primum non nocere - "מעל לכל, אל תזיק" הוא עיקרון יסוד באתיקה הרפואית. על הרופא מעל לכל לזכור שיותר קל לגרום נזק מאשר להביא תועלת ולכן חובתו להבטיח שהסכוי לתועלת גדול מהסכוי לנזק בכל טיפול נתון. אין כך המצב בחיסונים לילדים אוטיסטים. יש כמות אדירה של ראיות אנקדוטליות לנזקי חיסונים אצל ילדים אוטיסטים, אבל אין מחקר ספציפי שהתיחס לאוכלוסיה זו בנפרד מאוכלוסיות אחרות. מה עוד שהערך המגן של החיסונים על הפרט בתוך קבוצה מחוסנת הוא נמוך יחסית, בעוד שהסיכון האפשרי לנזקים קשים נוספים הוא גבוה.

למעלה