חיסון של צהבת A

תפוח עץ

New member
חיסון של צהבת A

תגידו יש דבר כזה ? נותנים בגיל שנה וחצי או שאני מתבלבלת ?

אכן יש דבר כזה

אבל למיטב ידיעתי החיסון לא ניתן כדבר שבשגרה אלא רק אם ההורים מעוניינים לחסן

רותי ע

New member
הלכתי ובדקתי בפינקס החיסונים וכן

הוא ניתן בשיגרה. בגיל שנה וחצי מנה ראשונה ובגיל שנתיים מנה שנייה.

Yarik N

New member
אנחנו לפני החיסון השני

עד כמה הוא מסוכן? מישהו יכול להאיר את עיני?

דיאנה1

New member
יאריק היקר, אין לי מידע ספציפי על

החיסון הזה, אבל בכל חיסון יש את הסיכון שלו. אל תחסן אם הוא לא מרגיש טוב או חולה בתקופה שלפני החיסון. ואחרי החיסון - תשים לב לכל דבר חריג ואל תהסס לפנות לרופא. וזה מאמא שלילד שלה היתה "פריחה" אחרי החיסון המחומש (הפרטי, כמובן, כדי למנוע סיבוכים), שנראתה תמימה לחלוטין, ואני כאמא פעם שניה החלטתי לא להיות היסטרית ולא לרוץ מיד לרופא. ואחר כך התברר שזו בכלל לא פריחה אלא שטפי דם זעירים כתוצאה ממחלת דם שהופיעה כנראה בגלל החיסון.

רותי ע

New member
שמעתי עכשיו מאמא משהו לגבי החיסון

שממש זיעזע אותי-אחרי המחומשת, בגיל 4 חודשים, התינוק התחיל להתכווץ. מסתבר שלקה במחלה נדירה שהיא מעין אפילפסיה לתינוקות. שנה הם בילו על בסיס קבוע בבית חולים. למזלו הוא יצא בסוף בסדר. אבל כמה סבל הם עברו. מפחיד. עכשיו היא ממליצה לכל מי שרק מוכן לשמוע-רק את החיסון הפרטי.

דיאנה1

New member
זה לא כל כך נדיר. בכל מקום שמפרט

את הסיבוכים של המחומשת מזכירים את הפרכוסים. (עשיתי חיפוש יסודי כדי לבדוק עד כמה התופעה שהיתה לבר מוכרת). או בעצם אני אתקן את עצמי - כן, זה נדיר, הסיכוי לכך קטן מאד. אבל זהו בהחלט סיבוך ידוע ומוכר של החיסון הזה. כמובן שכשמכירים מישהו שזה קרה לו זה אחרת לגמרי מאשר לקרוא על התופעה הזו ברשימת הסיבוכים על הנייר או על המסך. הסיכון קיים, אם כי הוא עוד יותר נמוך, גם בחיסון הפרטי.

רותי ע

New member
הוא אמור להיות קל יחסית וללא תופעות

לוואי. ואצלנו אכן זה היה ככה לעומת המחומשת שעברה קשה.

Yarik N

New member
גם בפעמים הקודמות קניתי את הפרטי

הפרטי הוא בטוח לחלוטין? בפעמים הקודמות הוא הגיב נהדר, לא היה לו אפילו חום. להזכירכם, הוא בן שנתיים וחודשיים, יש לי טעם לחשוש או שהסכנות מאחוריו ואני רק התעוררתי מאוחר מידי?

למעלה