חיסון שעלת בהריון

maxcalifornia

New member
חיסון שעלת בהריון

מישהי עשתה?
לא זכור לי דבר כזה מהפעמים הקודמות....
תובנות תתקבלנה בברכה.

מרסי

galibal2

New member
זו הנחיה חדשה יחסית. הרופא שלי בכלל לא

הציע/ציין שיש להתחסן.
אני לא התחסנתי.

greys

New member
מומלץ משבוע 27 עד 36

מוריד את הסיכון שלילוד תהיה שעלת - גם על ידי זה שתעבירי לו נוגדנים שאת תייצרי בזכות החיסון וגם בזכות זה שיוריד את הסיכון שאת תדבקי בשעלת.
במבוגרים שעלת גורמת לשיעול מעצבן למשך כמה שבועות
בילודים - שעלת יכולה לגרום להפסקות נשימה, לרוב הם נזקקים לאשפוז. רק בגיל חודשיים הם מתחילים לקבל בעצמם חיסון לשעלת, אך התינוקות הפגיעים ביותר הם הקטנים ביותר....
אני עשיתי בשבוע 32 בערך.... זריקה לשריר. קצת כאב לי האזור אחרי זה כמה ימים. זה חיסון משולב של טטנוס דפטריה ושעלת.
זה מבוצע בלשכת הבריאות, ולא בקופת חולים. עולה60 ומשהו שקל. האחות שחיסנה אותי בדיוק סיפרה שחיסנה את הבת שלה שגם בהריון....

פולספגן

New member
החיסון נגד שעלת איננו רלוונטי הואיל ולא ערוך

להתמודד עם זני החיידק לאחר שעברו מוטציות גנטיות. גם כך, נרשמה יעילות למשך 3 שנים בלבד.

אני לא הייתי מתקשה להחליט האם להתחסן נגד שעלת בזמן הריון, חיסון שאנו לא יודעים מה ההשלכות שלו על העובר ושהפוטנציאל שלו למנוע שעלת מוטל בספק גדול מאד.

diklar22

New member
רק על עצמי לספר אני יכולה

באוגוסט האחרון בן השבע שלי השתעל בטרוף.. ברמה כזו שהיינו קמים בלילות למיטה שלו כי חשבנו שהוא מפסיק לנשום או נחנק.
אחרי שבועיים כאלה הלכנו לרופא המשפחה שאמר שיש באיזורינו התפרצות שעלת והטיס אותנו לבית חולים.(הילד חוסן בעבר אך החיסון מפסיק להשפיע אחרי כמה שנים ובכיתה ב מחסנים שוב)

כולנו קיבלנו אנטיביוטיקה כולל אני שהייתי בחודש חמישי.

לאחר מכן שוחחתי עם משרד הבריאות שמתקשרים לקבל ממך פרטים על איפה הילד היה ואם ידוע לנו על עוד אנשים שחלו בה בסביבתנו והאחות שלהם סיפרה שהמחלה זו בשנתיים האחרונות חוזרת ובגדול.
המטרה בחיסון האם הוא העברת נוגדנים דרך השלייה על מנת לתת לתינוק שעוד לא מחוסן את המקסימום נוגדנים לפני הלידה וגם לחסן את האם שהיא המטפלתהעיקרית.
שעלת לתינוקות יכולה להיות מאוד מסוכנת (ואני לא אסביר עד כמה יש מספיק באינטרנט כדי להפחיד) ואחרי ששמעתי מה זה ילד בן 7 מתמודד עם כזו מחלה לא רוצה לדמיין תינוק בן יומו.

מיותר לומר שאני התחסנתי.

אגב בבני ציון בו ילדתי נערך עכשיו מחקר בדיוק על זה כמה נוגדנים מועברים בדם, כמה בחלב האם וכו'.. מעניין לראות מה תהיה התשובה בינתיים לא הייתי לוקחת סיכון.

עשיתי ולטעמי זה חשוב.

שעלת זו מחלה מאוד קשה אצל יילודים (עד מקרים של מוות), החיסון מחסן גם אותם כעוברים וזה שווה את זה.

שבלוני

New member
אין סיכוי

הציעו לי וסירבתי. אין סיכוי שאני מתחסנת למשהו במהלך ההיריון. ההשלכות של חיסון כזה כ"כ לא ידועות שאני לא מוכנה לקחת את הצ'אנס להחדיר לגוף שלי חומרים זרים. קיבלתי גיבוי מלא מהרופא.

d a p h n a

New member
לא הציעו לי במהלך ההריון

אבל גם פחות או יותר לא נתנו לי לצאת מבית החולים עם הילד בלי שהתחסנתי שם. לא שעשיתי להם בעיות עם זה, ברגע שהסבירו לי את הסיכון.

N i s h k i

New member
את רצינית?

הם היסטריים פה עם החיסון T-DAP בהיריון. אין ביקור שלא הזכירו לי את זה...

d a p h n a

New member
אני די בטוחה שזה לא עלה בזמן ההריון

אלא רק בבית החולים. אבל יכול להיות שאני מתבלבלת עם משהו אחר.

AlicePJ

New member
אני אתחסן בכל מה שאפשר

חליתי בשעלת כילדה וזה היה נוראי, הייתי באשפוז די ארוך והיה מאוד מאוד לא כיף. אני זוכרת שאפילו ביומולדת שלי הייתי מאושפזת והיה ממש מבאס להיות בבית חולים ביומולדת.
אני גם לא אוהבת את כל חסידי תיאוריות הקונספירציה שהם אלו שגרמו למעשה להתפרצות המחודשת של כל המחלות שכבר שנים לא נראו כאן. אנשים ללא השכלה רפואית שראו באיזה אתר אינטרסנטי באינטרנט כמה שטויות ומאמינים לזה יותר מאשר לתרופות שעברו הליך מפרך כדי להוכיח את היעילות וחוסר המסוכנות שלהם. המצחיק הוא שאותו אנשים נוטים גם ללכת לנטאורופתים וכל מיני רופאי אלילים בסגנון, ולקחת שיקויים מהם, שיקויים שאף אחד לא בדק, לא ראה אם יש להם השלכות לטווח הקצר או הארוך וסכנות לעובר ולאם. הם יקחו תרופה מאדם בלי השכלה רפואית, שידע שה"תרופה" שלו לא תעבור שום מבחנים מדעיים כי היא מסוכנת/לא יעילה, אבל לא יקחו תרופה או חיסונים שמיליונים ומיליארדים של אנשים ברחבי העולם לקחו ועברו מבחנים מאוד אינטסיביים בשביל שיהיה אפשר לתת אותם לאנשים.

yoyo10

New member
אין שום מחקר על השפעות לטווח הרחוק

של החיסון על העוברים אותי אישית זה מפחיד מה גם שאני מכירה לא מעט אנשים מחוסנים שהיו חולים למרות שחוסנו

yoyo10

New member
ולגבי תרופות אני כמעט לא לקחתי כלום בהריון

רק פעם אחת אנטיביוטיקה בגלל סינוסיטיס שהסתבך

N i s h k i

New member
מאד ממליצה...

כתבתי כבר על הניסיון המר של גיסתי שלא התחסנה, נדבקה במהלך ההיריון והדביקה את התינוק שסבל משעלת כמעט חצי שנה. הם היו בבתי חולים על בסיס יומי. לקטנטנים קשה להשתעל בצורה "יעילה" והם פשוט משתנקים בכל שיעול... זה מלחיץ ומפחיד ביותר וגם מקשה עליהם לאכול... בקיצור, מדובר במחלה מאד לא סימפטית ליילודים שעלולה להוביל למוות.

למעלה