חיסון MMR

גל1971

New member
חיסון MMR

שלום לכם,זקוקה ליעוץ, בני בן 6 וחצי בכיתה א. עוד כחודש אמור לקבל את החיסון הנ"ל במסגרת חיסוני השגרה.
בגיל שנה הוא לא קיבל את החיסון הנ"ל (חוסן לבסוף בכל החיסונים במהלך השנים האחרונות מלבד חיסון זה).
א. מה משמעות מתן חיסון זה לילד בפעם הראשונה?
ב. לילד (הבריא בד"כ) יש אאוזינופיליה ואימונוגלובין אי ברמות מאוד גבוהות (קיימת אלרגיה לגורמים שונים בעיקר שיחים עצים חרקים וכו). לא בדקנו אלרגיה למזון.
עם מי אני יכולה להתייעץ טרם מתן חיסון זה.? באבעבועות רוח חלה בעבר ולכן לא יקבל החיסון
ג. במידה ואכן יקבל החיסון- האם עליו לקבל בשלב כלשהו בחייו מנה נוספת?
תודה לכם
גל

פולספגן

New member
תגובה

א. אותה משמעות כמו בגיל שנה, למעט הבדל מהותי שהילד הרבה יותר גדול פיזית ולכן רוב תופעות הלוואי לא יחולו עליו.
ב. תתייעצי עם רופא.
ג. ההבדל בין לקיחת מנת הבוסט הוא 3% יעילות, כך שלא נורא אם לא תתני אותה ואם כן תירצי לתת אותה, רצוי לתת בעוד 5 שנם מהמנה הראשוה ולא כשבועיים כפי שמשרד הבריאות ממליץ.

גל1971

New member
תודה על התגובה.דבר נוסף

רופאת הילדים אומרת שהכל בסדר ואין בעיה לתת החיסון (וכמובן איך אני מסכנת את הילד שעד היום לא קיבל החיסון :))) ואין כל קשר בין האלרגיות שלו למערכת החיסון.

לדעתי יש קשר ולכן ארצה להתייעץ עם גורם נוסף- אשמח להמלצה...

עוד משהו, הבת הגדולה שלי (כיום בת 10.5) גם לא קיבלה חיסון זה בגין שנה וגם לא בכיתה א (בגיל שנה עקב התפתחות איטית ובכיתה א בגלל שנתנו החיסון בחורף ולא הסכמתי לחסן כאשר כולם מנוזלים מסביב ומשתעלים...)
האם גם עבורה לא נחווה תופעות לוואי מחיסון זה ?(גם לא תקבל אבעבועות רוח כי נדבקה עקב מגיפה שהיתה בגן בגיל 5 )

תודה שוב
גל

חיסון גיל שנה

הי גל.
החיסון מכיל אנטיגנים חיים-מוחלשים כנגד שלושה זיהומים: חצבת, חזרת, אדמת.
בתור התחלה, תבררי לעצמך איזו מבין המחלות הללו את רוצה לחסן אותו בכלל והאם החיסון אכן יגן עליו בשעת מבחן.
כדי להגיע לתובנות, קראי בנופרד על כל אחת מהמחלות והחיסון, כאן.
יש בהחלט מצב שהוא כבר נחשף לנגיף במהלך חייו, גם אם לא בהכרח הפגין תסמינים, ולכן אולי כבר מחוסן באופן טבעי כנגד המחלה, מה שבמילא לא בר השוואה לאפקט החיסון, שאינו מקנה בהכרח חיסוניות.
לשאלה האם הוא יצטרך לקבל מנה נוספת - תלוי את מי את שואלת. מה זה "יצטרך"? האם הוא בכלל "צריך" את המנה הראשונה בכלל? יש דיעות לכאן ולכאן. שוב, תלמדי על הנ"ל ותוכלי לגבש את עמדתך על בסיס ידע.
לגבי האלרגיות: הסיכוי שמישהו ידע לומר לך משהו מבוסס על הקשר האפשרי בין האלרגיות האלה לבין החיסון - נמוך. מעט מאד אלרגיות נבדקות במחקר. בהחלט יש סיכוי שהרופאה "קלעה" בהערכתה שהאלרגיות האלה לא יתנגשו עם החיסון, אך גם אפשר שפיספסה. דווקא משום הרגישות המיוחדת של הבן (ואף של אחותו) הייתי נוקט משנה זהירות עם הזרקת חומרים כאלה. תבררי מה התועלת הצפויה כנגד הסיכונים.

למעלה