חיסונים בבי"ס יסודי

חיסונים בבי"ס יסודי

האם יש הבדל ביניהם לחיסונים בטיפת חלב?

אני יודע שזה אותו מינון ואותו חיסון, אך אין לי מושג לגבי החומר המשמר.
האם זה בבקבוקון בודד כשם שיש בטיפת חלב או במס' מנות בבקבוק (Multy doze)?

אשמח מאוד לפירוט לגבי כל החיסונים הניתנים: MMRV, MMR, פוליו, DTaP וחיסון צוואר הרחם.

שלום אבא של אינשם

וברוך הבא לפורום שלנו :)

ישנם מספר סוגי חיסונים המאושרים לשיווק בישראל, לעיתים יותר מאחד עבור אותן מחלות (יצרנים שונים). קרא כאן על החיסונים המאושרים לשיווק בישראל ואת עלוני היצרן שלהם.

קשה לנו לדעת איזה סוג חיסון בדיוק בחרו לספק ביום נתון, או במרפאה מסויימת, אני מניח שאלו נגזרים מהשיקולים הלוגיסטיים והכלכליים של משרד הבריאות וקופות החולים, אבל מעבר לשיקולים אלו, לא אמור להיות שום הבדל בחיסון בשל העובדה שהוא ניתן בבית הספר ולא בטיפת חלב. מה שאתה יכול לעשות, ואף כדאי שתעשה בכל מקרה, זה לבקש את המידע הזה לפני קבלת החיסון. אתה יכול לפנות למזכירות בית הספר, לומר להם שאתה מבקש לדעת אילו חיסונים, מה שמם ושם היצרן, אשר יינתנו בבית הספר, ואם צריך - שהם יקשרו אותך עם הגורם הרפואי המספק את החיסונים האלה. גורם נוסף לפניה בשאלה הזו - לשכת הבריאות המחוזית של משרד הבריאות באזור מגורייך.

רק בריאות!

תודה על קבלת הפנים החמה

יש לי בעיה רצינית והיא ההפרטה, קרי כמה שאנחנו לא סומכים על משרדי הממשלה שלא בהכרח רוצים את טובתינו, כאן בכלל אי אפשר לסמוך על חברת נטלי שנבחרה להחליף את האחיות של הבתי ספר ולתת חיסונים לילדים.

בית ספר להבדיל מגן, לא נגיש להורים ולכן יש בעיה לברר את זה אצלם מראש.

הייתי מאוד שמח אם לפחות, היית בודק לי בשלב זה את ה-MMR אם ניתן במכולה או בבקבוקון אישי?
אשמח לתשובה, גם אם לא תהיה תשובה אחת, בכדי שאדע אם בכלל קיים דבר כזה.

מה זה אומר מבחינת החומר המשמר?

לפי מה שכתבת, זה בוודאות לא יהיה בבקבוקון פרטי, אלא כסטוק של מנות חיסונים.

דווקא הפחות בעייתי

כפי שאתה יכול לראות (פרק הבטיחות) זהו החיסון הפחות בעייתי מבחינת המרכיבים שלו. החיסון ProQuad מכיל הרבה יותר חומרים בעיתיים. אפשר שדווקא ההפרדה בין האבקה לנוזל להרכבה לפני מתן החיסון מאפשרת להימנע מחומרי שימור קשים.

אנו מקווים שאין בעיה

למעלה