חיסונים בטיפת חלב

פזית-

New member
חיסונים בטיפת חלב../images/Emo53.gif

בתי נגה בת 7 שבועות.אני מאוד מתלבטת לגבי החיסון המשולש שנותנים בגיל חודשיים.אני מפחדת מתופעות הלוואי.אמרו לי שאפשר לקבל חיסון אלטרנטיבי דרך קופ"ח עם פחות זריקות ופחות תופעות לוואי. אשמח לקבל פרטים בנושא וכן לשמוע על התלבטויות דומות שהיו לכן, ועל ההלטות שקיבלתן בסופו של דבר...

זה נקרא חיסון סלולרי

או משהו כזה, צריך בשבילו מרשם של רופא + הפניה לזריקה. במקום 2 זריקות מקבלים רק זריקה אחת ואמורות להיות פחות תופעות לוואי, משהו שקשור לחיידקים... אני אומרת "אמורות" כי אין לי למה להשוות. אני נתתי לאריאל תמיד את החיסון הזה ולא היו לה תופעות לוואי בכלל

נעה גל

New member
החיסון המשולש

ההבדל המרכזי בין החיסון שקונים באופן פרטי לזה שניתן בטיפות חלב הוא המצאות של חלבון מסוים (בהרכב של השעלת) שגרם לסיבוכים קשים אצל חלק מהילדים. את אורן חיסנתי בצורה רגילה בטיפת חלב - ולא היתה לה שום תופעת לוואי. איתמר חוסן באופן פרטי והיו לו תופעות לוואי (חום, נפיחות במקום וכאבים וכו´) ב- 3 החיסונים שהוא קיבל. תופעות הלוואי הלכו והחמירו עם כל חיסון, עד כדי כך שאני ממש מפחדת לתת לו את האחרון (ודוחה את הקץ כל הזמן). כך, שלא הייתי מחליטה על החיסון לפי תופעות הלוואי שהוא עושה, כי שני החיסונים עלולים לעשות תופעות לוואי. זה מאוד תלוי בילד. אבל כן כדאי לעשות את החיסון הפרטי (שעולה בערך 200 ש"ח כל פעם) בגלל אותו חלבון מסוים שאין בו. משרד הבריאות אמרו מזמן שהם יעברו לחסן בחיסון החדש והם עדין לא עשו זאת.

נעה גל

New member
ברור שזה אחוז קטן, הענין הוא, שזה

הופיע בהרחבה מאוד בשנים האחרונות בעיתונות כשחלו תינוקות בעקבות החיסונים. העובדה היא, שמשרד הבריאות מתכנן לעבור גם כן לחיסון הפחות בעיתי. וחוץ מזה, כשהילד שלך הוא זה שרגיש וחולה - זה לא משנה כמה אחוזים זה באוכלוסיה - בשבילך זה 100%

מידע נוסף...

החיסון אליו את מתכוונת נקרא מחומש (בגלל מה שהוא מכיל), א-צלולארי (בגלל מרכיב השעלת שבו) או אינפאנריקס (שם מסחרי). רופא הילדים שלנו ממליץ עליו בחום. אנחנו עברנו אותו כבר 3 פעמים - עם תופעות לוואי קלות מאד (קצת חום). זה לא אומר שאין לו תופעות לוואי בכלל, אלא שהן מופחתות, הסיכוי לתופעות לוואי יותר נמוך, ותופעות לוואי נוירולוגיות למרכיב השעלת הן פחותות בהרבה. אני מצרפת לינק לפורום רפואת ילדים.

אסנת+

New member
חיסונים

אנחנו עברנו את כל החיסונים של המחומשת ללא אף תופעת לוואי. החלטנו לא לקחת סיכונים עם חיסון המשולשת. [אני מכירה באופן אישי ילדים (שהיום הם כבר בני 20) שנפגעו מהחיסונים הללו, ולי זה התיישב חזק בלב ! ] הרופא המליץ על המחומשת והחלטתי ללכת על זה. זה עולה יותר אבל אומרים שמסוכן פחות. לא ידוע לי על המספרים המדוייקים של סיכון לכל אחד מסוגי החיסונים.

התלבטות קשה

משרד הבריאות לא מכניס את החיסון האצלולרי (DTaP) לטיפת חלב אך ורק משיקולים כלכליים
זה יותר יקר ולא נכנס לסל השירותים. ניתן לקבל מרשם ולרכוש את החיסון האצלולרי באופן פרטי (נדמה לי שהעלות 200 ש"ח בכל פעם) ולגשת לרופא שיזריק את החיסון. שמעתי שאפשר גם על ידי אחות של מכבי, אך אני לא בטוחה אם זה נכון. ברגע שעשית בפעם הראשונה את האצלולרי, את חייבת להמשיך את כל הסידרה, אז יש לקחת בחשבון את ההוצאה הנוספת ואת הצורך לגשת לרופא, אמנם לא הוצאה או טירחה גדולים במיוחד אך בכל זאת 800 ש"ח + מה שהרופא לוקח (אם בכלל). הסיכון לתופעות הלוואי הקשות מהחיסון הרגיל (DTP) הוא נמוך מאוד אך עדיין גבוה פי כמה מהסיכון לתופעת לוואי. אני לא זוכרת את המספרים כרגע, אני אחפש את המאמר ואם אמצא אותו אוסיף את הקישור. אנחנו גם התלבטנו אך בסוף שחר קיבלה את החיסון הרגיל כי בתקופה שזה היה רלבנטי לגבינו הרופא דרש תשלום על ביקור פרטי כדי להזריק את החיסון. ההוצאה והלוגיסטיקה היו מסובכים בשביל הורים לא מאורגנים כמונו וחששתי שלא נעשה בזמן את החיסונים, בסופו של דבר, היו לה תופעות לוואי קלות של נפיחות ברגל באיזור החיסון. בפעם הבאה, אם תהיה, כנראה שזה כבר יהיה יותר פשוט כי האצלולרי הרבה יותר נפוץ היום.

הבנתי שיש טיפות חלב שכבר

נותנות את החיסון הפרטי שנגמר להם המלאי של החיסון הקודם ואם זה ככה אז זה ממש חוצפה . כמה רופאי ילדים ששאלנו כולם המליצו על החיסון הפרטי וכולם אומרים שזה רק עניין של זמן עד שיכניסו אותו לסל הבריאות כי אין ספק שהוא יותר טוב אנחנו עשינו את הפרטי כבר פעמיים והיה לנו קצת חום וזהו

בחלק מהמקומות ניתו לחסן בטיפת חלב

אצלנו (קרית אונו) קובעים תור לחיסון אצל אחות טיפת חלב, ואז - או שבאים עם החיסון + הפניה (חובה, אחרת אי אפשר) או שבאים בלי ואז מקבלים חיסון רגיל. אני יודעת מחברה שבטיפת חלב שלהם האחיות מסרבות לחסן את החיסון הזה. כדאי לברר.

נעה גל

New member
בטיפות חלב של מכבי מחסנים באופן

פרטי עם הפניה. בטיפות חלב כלליות (אלה שלא שייכות לשום קופ"ח אלא למשרד הבריאות) לא מחסנים עם הפרטי כי אסור להם. לגבי שאר קופ"ח אין לי מושג.

zimes

New member
בכללית אפשר לחסן בא-סלולרי

למי שיש מושלם, זה חצי מחיר (105 ש"ח אם אני לא טועה). צריך מרשם רופא, אבל אפשר לקבל מכל רופא של הקופה.

זו אפילו לא שאלה של מחיר ../images/Emo46.gif

זו שאלה של מלאי... הרופא שלנו טוען בתוקף שמחירי החיסון הא-צלולרי והצלולרי כמעט זהים, אבל במחסני המדינה וקופות החולים יש מלאים של חיסונים שנצברו, ולפני שיעברו באופן מוחלט לחיסון הא-צלולרי, הם רוצים לסיים את המלאי. וזו, ורק זו לטענתו, היא הסיבה לכך שלא כל הילדים מחוסנים בחיסון הא-צלולרי. לעצם העניין - אנחנו חיסנו באמצעות החיסון הא-צלולרי ולא היו כל תופעות לוואי באף אחד מהחיסונים.

זה נכון שהם פשוט רוצים לגמור המלאי

אנחנו מחסנים בחיסון הפרטי ולא היו שום תופעות לוואי (תודה לאל) ומקווים שימשיך כך... ממליצה על הפרטי המחומש

inbale

New member
ממש לא מדויק../images/Emo5.gif

החיסון האצלולרי הוכנס לסל הבריאות של הכללית באופן חלקי וניתן לקבל החזר עליו כך שההוצאה בסופו של דבר היא פחות מ 800 ש"ח. עשיתי חיפוש נרחב מאוד על הנושא מבחינת מחקרים ומאמרים רפואיים ובכולם כמעט ללא יוצא מהכלל הובהר שהחיסון האצלולרי עדיף ובעל תופעות לוואי פחותות באפון משמעותי. מי שרוצה לעשות בנושא כזה שיקול כספי...בעיה שלה. אני לא היססתי לשניה. עוד עובדה שלא כולן יודעות - החיסון הרגיל שנעשה הוא בעל השפעה ממושכת ולילדים בעלי רגישות במערכת הנשימה יש הפשעה אפילו עד 3 שבועות. שימו לב לתופעות של דרכי הנשימה כגון נזלות , שיעול ונטייה לדלקות אוזניים לאחר 3 שבועות מיום ביצוע החיסון. תהיו מופתעות לגלות כמה מכן השופעו לרעה ממנו.

עצה של סטודנטית לרפואה

זאת לא אני, זאת חברה מאד טובה שלי. היא המליצה לי שפעם הראשונה שנותנים את החיסון המחומש לראות שאין בעיות, אם יש אז לחסן עם החיסון האצלולרי, אם לא אפשר לחסן בחיסון הרגיל. ניב חוסן בכל החיסונים הרגילים ולא קרה כלום. בהזדמנות זאת אני רוצה להדגיש עד כמה חשוב לחסן ילדים וגם מבוגרים מחלות שנראות לנו קלות מאד ומחלות שחלינו בילדותינו יכולה לגרום לנזק בעתיד, לדוגמה אבאבועות רוח בגיל מבוגר מתפתח הרפס, אם הילד מקבל את החיסון יש לו רק פריחה קלה. הסיכון בלחלות במחלה וליהנזק ממנה (אני לא מתכוונת לאבאבועות רוח זאת רק דוגמה) הוא גדול מהנזק ותופעות הלוואי של החיסונים. לגבי החיסון החדש כולי תקווה שהחיסון הזה יימצא בכל טיפות החלב.

אני חטפתי אבעבועות השנה ../images/Emo5.gif

וזה היה מאוד לא נעים. לא חליתי במחלה בתור ילדה, ובאביב כשהמחלה עשתה סבב בגן של שחר, בעלי חלה ואחריו אני. מכיוון שהוא חלה כילד באבעבועות, זה אכן התבטא אצלו בסוג של הרפס (זוסטר), שמתלבש על עצב מעגלי, במקרה שלו באיזור הצוואר והראש וזה כאבי תופת. ואני שלא הייתי חולה באבעבועות כילדה, פרחתי וסבלתי מחום וכאבים במשך שלושה שבועות. לשחר עוד הספקנו לעשות את החיסון כך שהיא לא פתחה את המחלה. שמעתי שהחיסון לאבעבועות רוח הוא פחות אפקטיבי מהחיסון הטבעי ויתכן שיש צורך לחזור עליו לאחר 10 שנים. מישהי קראה על זה משהו?

למעלה