חיסונים במהלך הריון והנקה

רlנית

New member
תודה, בדיוק רציתי לשאול על חיסון שעלת בזמן

הריון. אם יש עוד אינפורמציה בנושא אשמח לקבל.

rainbow i

New member
תסלח לי מור, כנראה לא הבנתי

או שהמאמר לא ברור...
מה בעצם האמירה פה?

קבלו מידע מהספרות המדעית בנושא

אמירה?
ריכזנו את הידוע מהספרות בנושא, בעברית, ואנו ממליצים לקחת אותו בחשבון לפני קבלת החלטה על חיסון במהלך הריון או בתקופת ההנקה.

rainbow i

New member
אני חושבת שזה משהו בעריכה שלו

שגורם לו להיות לא ברור, לפחות לי.
אני מבינה את ריכוז ואיסוף המידע, אני מבינה את עיבוד המידע והעברתו לעברית.
האופן שבו מובא המאמר יוצא לא מסודר ולא ברור.
אילו אני אם טרייה, או הרה - שנכנסת לראשונה לקרוא בנושא, פשוט לא הייתי מבינה מה נאמר שם...
גם משהו שצורך הסבר בגובה העיניים, וגם הפיזור והקפיצות מנושא לנושא מבלי שתהיה פואנטה בתוך כל נושא.

אגב, לדעתי המשפט האחרון - לא בטוח שהוא נכון בכלל. אם כבר עם לידתם ובגיל חודשים ספורים התינוקות מקבלים חיסונים ישירות לגופם, איך אפשר לבחון את בריאותם והתפתחותם ביחס לחיסון שהועבר אליהם במהלך ההיריון? הרי "תחנות דרך" התפתחותיות מגיעות בגילאים מאוחרים יותר - רק אז אפשר להעריך. בשלב הזה רוב התינוקות כבר מולעטים בעוד מיני מנות של "טובין". הרי אין דרך להפריד או לבודד איזה חיסון גרם למה...

רוצה לערוך?

נשמח אם תערכי את העמוד בצורה טובה יותר.

המשפט האחרון מציין שלא נערך מחקר בנושא. האם את מכירה מחקר כזה?

תודה!

rainbow i

New member
אם אני רוצה לערוך מחקר כזה?

הלוואי ויכולתי.

לא אני לא מכירה מחקר כזה.
ומן הסתם מחקר כזה גם לא באמת היה מפריך או מאשש את בטיחות החיסון במהלך היריון. לכן אמרתי שהמשפט האחרון לא מסתדר לי...
מחקר כזה אולי היה מאשש או מפריך את בטיחות החיסון - אולי אם התינוקות לא היו מחוסנים כלל במהלך שנת חייהם הראשונה. אחרת לניסוי אין משמעות, וחבל על התקציב לבזבז על מחקר כזה.

פולספגן

New member
זו התשובה הקבועה שלך למי שנותן לך בקורת בונה?

גם לי לקח זמן מה להתאפס על עצמי ולהבין שקפצתם לנושא אחר.
עשיתם שם עבודה מאוד רשלנית שדומה לכתב הסיני, שאין רווחים בין המילים וצריך לנחש מתי מסתיימת המילה.

לפעמים באמת עולה לי השאלה, האם אתם כותבים בשבילכם או בשביל הציבור הרחב?

rainbow i

New member
עכשיו מה שנשאר לעשות...

... זה רק להשיג את התקציבים למחקר נאות :)

למעלה