חיסונים בקרוב הבג"ץ?

snoopytush

New member
מותר לקוות. סך הכל נושא כבד וחשוב על הפרק

בריאות הציבור

nightriders

New member
חשיבות הנושא אינה רלוונטית

תפקידו של בג"צ אינו לקבל החלטות בסוגיות חשובות. זוהי תפקידה של הרשות המבצעת. בג"צ מתערב כאשר הוא משתכנע שיש התנגשות בחוקי היסוד.

snoopytush

New member
יש התנגשות בחוקי יסוד

החיסון החדש בעצם גורם לכפייה מכיוון שהוא גורם להדבקת כל הסביבה הקרובה
ומאחר שהדבקה כרוכה בסיכון הוא גורם לסביבה לרצות להתחסן בניגוד לרצונה.
אין מגיפה ווירוס הפוליו הטבעי לא כל כך פראי כמו שמשרד הבריאות אוהב לכנות אותו.
הוירוס בזריקות הוא אחר ואני לא יודעת אם הוא פראי יותר מהוירוס הטבעי או לא
אבל אין שום סיבה לכפות חיסון כזה או צורך בחיסון זה או אחר או בכלל לסכן את הסביבה
שלא לצורך. ואין צורך בזה כי אין מגיפה כמו שמרד הבריאות מנסה להציג ובנוסף
הטענות של משרד הבריאות הראו חוסר אחידות בגרסתן ככה שאני לא סומכת עליהן
יותר מידי.

zlp

New member
"הוא גורם לסביבה לרצות להתחסן בניגוד לרצונה."

אין ספק שזה טיעון מנצח.

יש קייס ובגדול. להגיש בג"ץ דחוף!

(אגב, כשאומרים "וירוס פראי" הכוונה היא לא לוירוס ששובר שולחנות ומציק לילדים, אלא לוירוס ה"טבעי". כדאי להבין עד הסוף על מה כותבים לפני שלוחצים על "שלח").

סנופיטוש, צר לי, אבל המידע שאת מציגה שגוי

את נראית לי אדם איכפתי ואני חושש שאת ניזונה ממקורות מידע לא אמינים.

א. יש פוליו בישראל, מנטרים את הביוב ומצאו עדויות לכך ונעשו בדיקות ורק ע"ס הממצאים התקבלה החלטה לחסן.

ב. אף אחד לא כופה חיסונים בישראל. הקריאה לבוא להתחסן היא בקשה, לא דרישה. אין בישראל חובה חוקית להתחסן.

ג. הווירוס בזריקות הוא מומת, לא פראי ולא מוחלש. הוא לא גורם למחלה אלא רק מציג למערכת החיסון גוף זר שנראה כמו הווירוס האמיתי אך אינו מסוגל לגרום נזק, כדי שהיא תיצור נוגדים נגדו (בדם), ואז אם היא תפגוש בווירוס האמיתי היא כבר תהיה מוכנה להתמודד איתו לפני שהוא יגרום לאדם לחלות (מה שעלול להסתיים בשיתוק ואף במוות, כידוע).

אני ממליץ לך ללמוד יותר על חיסונים לפני שאת יוצאת בהצהרות נחרצות או מבססת עמדה. אני יכול להמליץ לך על מאמר טוב בנושא הפוליו שכתבה ד"ר קרן לנדסמן:
http://realitybugs.me/2013/08/05/polio2/
(יש שם למעלה קישור לפוסט קודם שלה בנושא).
כמו כן יש לה הרצאה בסיסית טובה (כשעה) בנושא חיסונים ביוטיוב:
http://www.youtube.com/watch?v=SCKijBmiN24

nightriders

New member
לפי תגובתך - חסר לך ידע בסיסי

תנאי ראשון לקיום דיון הוא שפה משותפת, ואת משתמשת במונחים שאינם נכונים. שלא לדבר על זה שאין כאן שום כפייה של הדבקת הסביבה. לא מדובר בוירוס העובר באוויר.

זכותך המלאה לא לסמוך על אף אחד, אך אני חושב שלפני שאת בוחרת להביע עמדה כל כך נחרצת, רצוי קצת ללמוד את הנושא.

snoopytush

New member
יש כפייה כי אם מחסנים ילדים

שממשיכים במשך X זמן להפריש את הנגיף מגופם
הם חושפים את מי שמתקרב אליהם לסכנת הדבקות.
מה תעה אישה בהיריון שתחשף לנגיף ועל ידי כך תסכן את
התפתחות התקינה של עוברה?
מה יעשה מושתל כליה או חולה סרטן בעל מערכות חיסון מוחלשות?
מה תשים את כל הילדים המחוסנים בהסגר ותחכה שיסיימו להפריש את הנגיף?
ברור שלא כלומר הסכנה היא מוחשית ולא דימיונית

לצערי, אין סיכוי

לצערי, אין סיכוי שבית המשפט העליון יתערב למשרד הבריאות בהחלטות המקצועיות שלו.

אבל מי שמתקרב לנשא פוליו חשוף להידבקות בפוליו

אותה מנסים למנוע. ההידבקות בווירוס האמיתי חמורה ובעייתית בסדרי גודל מההידבקות בווירוס מוחלש (כי הוא מוחלש).
אישה בהיריון לא נולדה אחרי 2005 ולכן היא מחוסנת נגד פוליו ולא נשקפת סכנה להתפתחות העובר.
מושתלי כליה ומדוכאי חיסון אכן נזהרים יותר ולכן מדגישים את חשיבות ההיגיינה + אי מתן חיסון לילדים במשפחות כאלה.
אבל שוב, צריך לזכור מה החלופה: אם הווירוס הפרטי לא ייבלם, הוא זה שעלול לפגוש את אותם מושתלים ומדוכאים וזה תרחיש הרבה (הרבה) יותר מסוכן (בראש ובראשונה, להם עצמם).

אני מבין שאת מתייחסת לחיסון כמסוכן יותר מהווירוס האמיתי אבל זו התייחסות שגויה שאינה מבוססת על המציאות ועל הידע המדעי הרפואי. אם להשתמש בשורה התחתונה מדברייך שלך, הסכנה בפוליו (הפראי, האמיתי) היא מוחשית ולא דימיונית.

למעלה