חיסונים בתינוק שזה עתה נולד

is this love

New member
חיסונים בתינוק שזה עתה נולד

שלום לכולם
ראשית אני רוצה לברך את מור סגמון. אתה עושה עבודה מדהימה.

אשתי בהיריון ואני התחלתי לברר על החיסונים שנותנים לתינוק ונדהמתי לגלות שממש מיד אחרי שהוא נולד עוד בבית החולים! ניתנים החיסונים ל: צהבת B, ויטמין K
לגבי החיסון לצהבת B הרי מדובר בשטות גדולה, כי הרי אם האמא לא נגועה (אפשר לבצע לאם בדיקת דם לאמת זאת לפני הלידה) , והתינוק לא צריך עירוי דם (מה גם שהדם בארץ לעירוי נבדק למחלה זו) ואם התינוק לא יקייים יחסי מין...
שמעתי את טענת משרד הבריאות שהוא עושה את זה כי הוא לא יכול לעקוב אחרי ה "כלל" וזה סוג של כסתח. לגבי החיסון הזה החלטתי לוותר.
אני קצת מתלבט לגבי החיסון השני ויטמין K. החלטתי שבצורת הזריקה זה לא בא בחשבון יש שם הרי יותר רעלים.
השאלה שלי:
הבנתי שאפשר לתת את הויטמין בצורת טיפות ושזה פחות מזיק... האם ניתן לבקש בבית חולים שיתנו את הטיפות במקום את הזריקה? או שאני צריך להביא באופן פרטי ולתת לתינוק?
עד כמה באמת מסוכן לא לתת לתינוק את הויטמין K?

ויטמין K אינו חיסון

הוא לא מפעיל את מערכת החיסון ויוצר זכרון חיסוני נגד איזשהו פתוגן או רעלן.

פולספגן

New member
תחילה, צא מתוך נק' הנחה שהטיפות כמעט ולא שוות

כלום ולכן אין כמעט הבדל אם תתן אותם או לא.
אם אתה בכל זאת מתעקש על הטיפות, אז אתה צריך לקבל הפנייה מרופא המשפחה/נשים של אשתך ולרכוש אותו, להביא לבי"ח והם ייתנו לו את הטיפות.

לא כתבת את מין העובר וזה גם מאוד חשוב בשביל לקבל החלטה יותר מושכלת, כי בבנים מאוד רצוי לקבל את הויטמין כפי שניתן בבי"ח בהזרקה.

is this love

New member
תשובה

מדוברת בבת.
אני שואב את הידע מהמאמר של הרופא הזה:
http://articles.mercola.com/sites/a...-vitamin-k-shot-they-dont-warn-you-about.aspx
אני הבנתי שבזריקה יש מינון שהוא יותר מידי פי 20.000 אלף מהמנה הרצויה.
מצד שני בטיפות יש כמות מעטה מידי וצריך לתת יותר פעמים ובכל מקרה אין מצב ל OVERDOSE

אשמח לשמוע את דעתו של מור בעניין

ויטמין K

תודה רבה על המילים החמות והתמיכה.

יש לנו התייחסות לויטמין K באתר, בשאלות ותשובות תחת "חיסונים מיוחדים".
מקווה שהמידע שם יהיה לך לעזר.

מזל טוב ורק בריאות!

ויטמין K לפגים

אני ילדתי בלידת בית והבאתי לתינוקת ויטמין K בטיפות. אני חושבת שלא כדאי בזריקה..
אני זוכרת שבגלל שהבן שלי פג אז המליצו לי להביא לו אבל אני לא יודעת למה... מישהו יודע למה?

פולספגן

New member
אגב, אם אשתך מתכוונת להניק, אז מתן ויטמין K

חשוב במיוחד אצל תינוקות הניזונים מחלב אם בלבד.

הכי חשוב, שתדע שויטמין K נספג במעי רק בלווית שומן. ב48 שעות הראשונות לחייו של תינוק, לא ברור כלכך כמה שומן יש במעי ועד כמה יעילה הספיגה ולכן - לא ברור כלל עד כמה נספג הויטמין K שניתן בטיפות.

בנוסף, לאור העובדה שמדובר בהתערבות שהיא בסכ"ה מינימלית (שהרי מדובר בחומר הנמצא באופן טבעי בגוף), לא כדאי לקחת את הסיכון!

is this love

New member
לא הבנתי מה קורה פה בפורום הזה

חוץ מ מור סגמון יש פה עוד מישהו שהוא נגד מתן זריקות לתינוק בן כמה שעות?
ויכול להפנות אותי למקורות מידע שדווקא תומכים באי מתן הזריקה לויטמין K?
כגון:
http://articles.mercola.com/sites/a...-vitamin-k-shot-they-dont-warn-you-about.aspx

ידידי "פולספגן" אני קראתי מאמרים של רופאים שדווקא תומכים במתן הטיפות, בזריקה קיימים גם חומרים משמרים בנוסף לעובדה שמוזרקת כמות שהיא פי 20 אלף מהרצוי, להוסיף על זה את הכאב שהתינוק חווה, להוסיף על זה שקיים הסיכוי בדקירה עצמה שיכנסו חיידקים לגוף כאמור מדובר בסביבת בית חולים עם כמות חיידקים אלימים ברמה הכי גבוהה שיש.
ובכלל אם מישהו מגיב נגד אשמח שיצרף איזה מאמר רפואי שתומך בהחלטה הזו...

פולספגן

New member
התגובה שלך לא עושה חשק לעזור לך ואף אחד לא

עובד שלך, אז תרגיע ...

אתחיל מזה, שאם היית גולש כאן קצת בפורום, היית יודע שבד"כ אני משתייכת לצד שמתנגד להזרקות.
כמו כן, רואים שזה עוברך הראשון, כי אתה בכלל לא מודע לבדיקות דם שייעשו לה, שהזריקה היא פיפס קטן לעומתם.

אגב, מור סגמון הולך עכשיו לא לאהוב אותי, אך מספיק לי לראות את השם מרקולה בקישור בשביל לא להכנס אליו והמבין יבין ...

בכל אופן, זוהי תגובתי האחרונה אליך, אז שתהיה לכם לידה קלה

סיפור טיפוסי

הכותב מתאר תהליך טיפוסי שקורה להורים רבים היום:
הפחידו אותו להתחסן - והוא התחסן, מתוך בורות ופחד.
מאוחר יותר, החליט ללמוד את הנושא יותר לעומק - וקיבל החלטה מושכלת, המבוססת על ידע, שלה שני סעיפים חשובים:
1. החלטה להתחסן / לא להתחסן / לדחות חיסון
2. אימוץ הרגלים אישיים להפחתת הסיכוי לחלות במחלה

אנו רואים את התהליך הזה כל יום עם יותר ויותר הורים.

פולספגן

New member
בשונה מחיסון, ההתערבות כאן היא בסה"כ מינימלית

שהרי מדובר בחומר הנמצא באופן טבעי בגוף, לכן לא כדאי לקחת את הסיכון!

cומcו

New member
בבת המשחק שלך הוא יותר רחב וזה סה"כ סיכון

מחושב שלך.

אני בעד הזריקה

ויטמין K ניתן אחרי לידה על מנת למנוע דימומים מוחיים אצל תינוקות. הויטמין מופק על ידי אוכלוסיית החיידקים במעי, והיות ותינוק נולד סטרילי לגמרי – הסיכון לדימום (בגלל הלחצים של הלידה) מאד גבוה.
למיטב ידיעתי גם ויטמין K עומד בכל תקן בינלאומי שהוא, וכמו חיסונים – ניתן לכל תינוק ברגע הלידה.
אפשר לתת גם בבליעה, אבל זה לא הוכח כמונע דימומים, בעיקר מכיוון שלא ברור כמה ממנו נספג לתינוק ומה המינון המועדף כאשר הוא ניתן בבליעה.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22619475

אני בעד הזריקה.

Oranit Nave

New member
אתה די סותר את עצמך

בכל הנוגע למתן תשובות לגולשים שמבקשים לשאול כאן שאלות אתה באופן עקבי מפנה אותם לאתר של ביה"ח וולפסון וכד' ומציין שזה לא המקום לייעוץ רפואי וזה לא מקצועי.

אבל הנה נתת אחלה ייעוץ בעצמך תוך שאתה מציין בסוף "אני בעד הזריקה", אתה ממש נהגת כאן בסתירה מוחלטת כלפי דבריך שלך.

נהפוך הוא

"אני מייעץ לך" = ייעוץ
"אני בעד" = הבעת דיעה
מותר לי להביע דיעה נכון?

למעלה