חיסונים...דחוף

חיסונים...דחוף

יש לי 3 ילדים, האמצעי שלי אוטיסט . בני הקטן בן שנה וחמישה חודשים, ילד תקשורתי (בלי עין הרע) . לאור הקשר השנוי במחלוקת שבין החיסונים לאוטיזם בחרתי שלא לחסן אותו עד היום. אבל בספטמבר הוא מתחיל גן ומדובר בילדון מאוד פעיל ושובב ולכן אני שוקלת בכובד ראש לחסן אותו לפחות נגד טטנוס. בטיפת חלב אמרו לי שיש להם חיסון של טטנוס עם דיפטריה (אין טטנוס לבד) אבל הוא ניתן לעיתים נדירות. אני חוששת לתת את החיסון כי אולי הוא שוכב המון זמן על המדף ואולי הוא בכלל מקולקל ולא נדע כי לא משתמשים בו באופן שוטף. מצד שני סתם לתת לו את החיסון המחומש לצורך הטטנוס אני גם לא רוצה. בקיצור, אני אובדת עצות ומחר יש לי תור לחיסון... מה לדעתכם נכון לעשות?

razgalili

New member
למה הדחיפות דווקא למחר?

אפשר לדחות את החיסון בכמה ימים ולחשוב בלי לחץ.

באמת הברזתי היום ולא הגעתי לחיסון

והנה בדיוק עכשיו הקטנצ'יק נחבל קלות מפח נירוסטה שהוא הצליח להפיל על עצמו. בכל זאת יש לו שפשוף עם קצת דם ועכשיו אני בכלל בלחץ לתת לו את החיסון כבר מחר. השאלה היא מה עדיף- לתת את המחומשת שמכילה כ"כ הרבה מחלות ביחד רק בשביל הטטנוס והביטחון שיש על זה יותר בקרה או שלתת רק טטנוס+דיפטריה שכמעט אף אחד לא משתמש בו בטיפות החלב?

טטנוס

קודם כל שווה להירגע. אני לא חושבת שיש לחץ לתת את החיסון כבר מחר, ובכלל אני נגד קבלת החלטות חשובות בלחץ. האם קראת קצת על הנושא? למיטב ידיעתי, "שפשוף עם קצת דם" הוא לא סכנה לטטנוס. הפצע צריך להיות עמוק ובמקום שלא מגיע אליו חמצן. הנה שוב קישור לדף בנושא באתר באופן טבעי: http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%E7%E9%F1%E5%EF_%E8%E8%F0%E5%F1 לפחות צרי קשר עם ארגון חסון והתייעצי בנושא. אני מאמינה שהם ירגיעו אותך. לדעתי האישית עדיף לתת רק טטנוס ודיפטריה ולא את המחומשת. ואני לא מבינה את המשפט "הביטחון שיש על זה יותר בקרה", אנא הסבירי.

מחומשת לעומת טטנוס דיפטריה

הבקרה היא למעשה כמות הילדים שמחוסנים מידי במחומשת. אם היה חו"ח משהו לא תקין בסדרה הספיציפית אז הרבה ילדים היו נפגעים ממנו (אפילו באותו הסניף של טיפת החלב) ומתן החיסון היה מופסק. לעומת זאת אם יש להם אמפולה אחת של טטנוס דיפטריה ששוכבת שם מי יודע כמה זמן ואף ילד לפנינו לא חוסן בה כי לדברי אחות טיפת החלב הוא ניתן לעיתים נדירות, לא נדע עם יש בה חלילה מרכיב מקולקל .

פולספגן

New member
אם את כ"כ מתעקשת לחסן, אז את יכולה לעשות זאת

בקופה - שם הם מחסנים הרבה בזה וכך לפחות תהיי רגועה שהוא לא "ניתן לעיתים נדירות, ... עם יש בה חלילה מרכיב מקולקל" . דרך אגב, נראה לי שסתם טיפשת חלב ניסתה להפחיד אתכם בכדי שתקחו את המחומשת.

razgalili

New member
כל פציעה שיש בה דם אין טטנוס

טטנוס מופיע רק במקרה של חוסר חמצן בפצע. דם מכיל חמצן שהורג את הבקטריה. פציעות מסוכנות הן פציעות עמוקות וצרות כמו נשיכה של כלב או פציעה ממסמר חד שיש חלקים עמוקים בפצע שאין בהם דימום. נדמה לי שהחיסון רק עם הדיפטריה מכיל יותר כספית.

מאמוצקה

New member
אני גם בדילמה...

הבת שלי בת 10 חודשים, (אחות של הפידידי) עוד חודשיים מתחילה גן, עד כה מתפתחת יפה (טפו טפו) אם כי מראה על רגישויות מסוימות למשל פריחה בעיקבות אנטיביוטיקה=רגישות לפניצילין . מה שכן היא סופת טורנדו ובעיקר נהנית לנסות טעם של זבובים ויתושים מתים , אנחנו במושב ... ונכנסת לגן עוד חודשיים , גם אני שקלתי טטנוס וגם לי האחות אמרה שצריך לבדוק אם יש במלאי כי הוא לא ממש בשימוש. אבל המליצה על טטנוס דיפטריה שעלת - ויש שעלת באיזור שלנו וזה ממש מפחיד אותי - מה דעתכם- טטנוס דיפטריה או משולבת עם שעלת - אגב, זה החיסון היחיד שהחלטתי לעשות עד גיל 5, עם אופציה לדלקת קרום המח בגיל שנה ושלושה חודשים שאז מקבלים רק מנה אחת. אשמח לשמוע דעתכם לגבי החיסון המשולב עם השעלת. (מחלה קיימת עם סכנה לקטנטנים)

avia51

New member
אני מחפשת היכן כתוב שאחרי גיל שנה ושלושה

חודשים אפשר לתת רק זריקה אחת בחיסון לדלקת קרום המח, האחות בטיפת חלב שלי לא מוכנה לשמוע ואומרת שזה לא נכון, את הבן שלי חיסנתי לשעלת,טטנוס ודיפטריה בגיל שנתיים

פולספגן

New member
החיסון נגד טטאנוס הוא לא הכרחי, אבל האם הוא

מזיק? - סינדרום ג'וליאן-באר הוא אחד מתופעות הלוואי החמורות ביותר הידועות של חיסון הטטאנוס. עלול להיות שיתוק מהצוואר ומטה שעלול להימשך כשנה. ידוע ששריר שאינו בשימוש מתנוון. לאחר שנה השריר לעולם לא יכול להחלים. בגרמניה, ראש שרותי החיסון כתב את הנתונים הללו אולם לא פרסם אותם מחשש שהם יזיקו לחיסונים ככלל. רופאים שמחסנים מעלימים מידע רפואי מוכח ופוגעים בפציינטים ובאוכלוסיה בכלל. פצע שותת דם לעולם לא ייפגע מטטאנוס מפני שחיידק הטטאנוס הוא אנאירובי. זה טיפשי לחלוטין לחסן ילדים שנפצעו בברכיים. הסיבה היחידה היא כסף. הגורם לטטנוס הוא חיידק והחיסון נגדו הוא מהחיסונים הבודדים שלא מכיל לא חיידק ולא וירוס. העובדה שהוסתרה היא שניתן לטפל בטטאנוס.

למעלה