חיסונים - האם מזיק?

miloscat

New member
חיסונים - האם מזיק?

שלוום רב, אני טסה לתאילנד ל3 שבועות. אני מתכננת להיות בעיקר באיים אבל אני אהיה 3-4 ימים בצפון. אין לי מושג אם עשיתי בעבר חיסונים או לא ואין לי פנקס חיסונים. אני לא יודעת אם עשו לי איזה שהם חיסונים כשנולדתי (ברוסיה) או מה קיבלתי בצבא. אם אני אקבל חיסונים לצהבת A, B, פוליו, טטנוס וטיפוס הבטן וכבר בעבר חוסנתי נגד אחד או יותר מהם - האם זה יכול להזיק? בנוסף - מהי המשמעות הבריאותית של חיסון צהבת Aו-B "מזורז"? האם תופעות לוואי קשות יותר והאם יכול להזיק? איך כל זה משתלב עם העובדה שברצוני להרות בתקופה הקרובה (הכוונה - להתחיל בניסיונות בעוד כ3 חוד') תודה מראש

תאילנד וחיסונים

סביר להניח שחוסנת בחיסוני השיגרה בילדותך ברוסיה. בכל מקרה קרוב לודאי שלא חוסנת נגד צהבת A ו B שכן אילו אינם חיסוני שיגרה הניתנים בילדות. גם אם חוסנת במי מהחיסונים אין כל סכנה או מניעה לקבלם שוב. חיסון נגד צהבת B כולל 3 מנות הניתנות בהפרש של 4 שבועות ואח"כ חצי שנה. מתן מזורז הוא כאשר המנה השניה ניתנת אחרי 3 שבועות ולא 4. אין מניעה לקבל את החיסונים שציינת ולהרות לאחר 3 חודשים. תהני!

תוספת

עוד תוספת חשובה: למיטב ידעתי, ברוסיה לא קיבלת חיסונים נגד חצבת, חזרת ואדמת !! גם בצה"ל לא. ניתן לבדוק את רמת הנוגדנים (קופ"ח) או לשאול את אימך האם חלית במחלות אלו. במידה ולא חלית ואין לך נוגדנים, מאוד הייתי ממליץ לקבל חיסון MMR נגד שלושת הוירוסים הנ"ל. יש לכך חשיבות גם לפני נסיעה וגם לקראת הריון מתוכנן (בעיקר להיות מחוסנת נגד אדמת).. אבל יש לזכור כי אין להיכנס להריון 3 חודשים לאחר החיסון הזה לעומת כל שאר החיסונים שדר' קציר פירתה לך !!! כאן מדובר בחיסון חי מוחלש, לכן התייחסות היא אחרת לגבי הריון. נראה שזה גם משתלב עם התוכניות שלך. בהצלחה !

miloscat

New member
שאלה לד"ר יבגני קצמן

שלום ד"ר, עשיתי בדיקות גנטיות מסגרת "תכנון" ההריון ונמצאו נוגדנים לאדמת. לא ביצעתי בדיקה למציאת נוגדנים לחזרת וחצבת. האם ההפניה לבדיקה כזו היא מרופא משפחה? האם עדיין יש צורך בחיסון משולש MMR ? עזרתם לי רבות - תודה

תגובה

שלום שוב ! אכן את יכולה לבקש הפניה לבדיקת נוגדנים מסוג IgG לשני הנגיפים הנותרים. בכל מקרה, החיסון המשולש (MMR) ניתן במטרה לחסן נגד חצבת לפני נסיעות לחו"ל כי זוהי מחלה קשה בגיל המבוגר וגם יש כל הזמן עליה בשכיחות המחלה בכל העולם. לא קיים חיסון בנפרד נגד חצבת, לכן עושים MMR. בהצלחה !

miloscat

New member
רק עוד שאלה אחרונה וקטנה

מסתבר שעשיתי בדיקת CMV IgG והתשובה היתה: POSITIVE זה אומר שאני צריכה את החיסון או לא? לא אטריד אותך יותר.. מבטיחה :) תודה

תגובה

אין חיסון נגד CMV. התשובה הזו אומר שאת כבר נחשפת בעבר לנגיף זה (כלומר, מחוסנת למעשה), לכן הסבירות שתהיה לך מחלת CMV בהריון הינה נמוכה ביותר אם בכלל קיימת. דבר זה כלל לא רלוונטי לנסיעה. הרבה בריאות ואושר !

miloscat

New member
רק עוד שאלה אחרונה וקטנה

מסתבר שעשיתי בדיקת CMV IgG והתשובה היתה: POSITIVE זה אומר שאני צריכה את החיסון או לא? לא אטריד אותך יותר.. מבטיחה :) תודה

miloscat

New member
רק עוד שאלה אחרונה וקטנה

miloscat

New member
שאלה לד"ר יבגני קצמן

שלום ד"ר, עשיתי בדיקות גנטיות מסגרת "תכנון" ההריון ונמצאו נוגדנים לאדמת. לא ביצעתי בדיקה למציאת נוגדנים לחזרת וחצבת. האם ההפניה לבדיקה כזו היא מרופא משפחה? האם עדיין יש צורך בחיסון משולש MMR ? עזרתם לי רבות - תודה

miloscat

New member
שאלה לד"ר יבגני קצמן

למעלה