חיסונים וויטמינים שונים

הילית111

New member
חיסונים וויטמינים שונים

חיסונים וויטמינים שונים שלום לכולם פיצקי שלי בן ה-8 חודשים לא כל כך הרגיש טוב יום חמישי היה לו חום והיה קצת בכייני לקחתי אותו מוקדם מהגן ולמחרת בבוקר לרופא. הרופא בדק אותו ואמר שהכל בסדר לא זיהה משהו בעייתי. אומרים לי שאולי זה שיניים למרות שכבר 4 יצאו לו האם אמורות בגיל כזה לצאת עוד ? אממה הוא אמר לי לחסן אותו בחיסון נגד שפעת כי יש המלצה לחסן את כל התינוקות מעל גיל חצי שנה שאלתי- החיסון הזה באמת עוזר? חשוב ? האם יש לו תופעות לוואי מיוחדות ? אני אולי יעשה לו אותו יום שישי הבא ויום א' אני מתכוונת לשים אותו בגן אם הכל יעבור חלק. אשמח לדעות ו עצות על החיסון הזה. בנוסף נודע לי על חסון פברנר שהוא אגב לא דרך הקופה.רק לחולים במחלות ממאירות חס וחלילה שאלתי -כדאי לעשות לו את החיסון? יש לו תופעות לוואי מסויימות? וגמה הוא עולה בפרטי?. אני בכללית. האם המושלם משתתף בזה?. הרופא לא היה החלטי אמר תחסני אם את רוצה. לגבי אומגה 3 הבנתי שבמטרנה יש אומגה 3 אז יש מקום לתת לו תוספת ואם כן של איזו חברה? הרופא לא היה חד משמעי הוא אמר אם את רוצה תתני-שוב איך אני יכולה להחליט על דעת עצמי? בני ניזון ממטרנה ומוצקים והוא ילד בריא ורגיל לגמרי (טפו טפו טפו) מה התועלת של אומגה 3 ? אני לא רוצה סתאם לתת ויטמינים ולגבי ויטמין סי לקראת החורף כדאי לתת לו ואיזה חברה יש לה ויטמין סי לתונוקות? האם זה באמת יבטיח לי לא להתקל במחלות החורף (בני במשפחתון קטן אומנם אבל עדיין עם עוד 9 תנוקות) תודה מהמבולבלת קצת מכל החיסונים והויטמינים פשוט אני לא רוצה לפספס משהו.......

תעצרי רגע.....

ותשאלי את עצמך האם באמת הילד זקוק לכל זה ? מה זה נותן ? מה את מנסה למנוע ? מכיוון ששאלת לדעת אחרים - זו דעתי: "לדחוף" לילד (ולנו בכלל זה) חומרים כדי למנוע דברים / מחלות בעתיד זה לא ממש מוצלח. האם לילד יש הסטוריה של מחלות שבגללם את שוקלת לתת את כל מה שציינת כאן ? חשוב לפעמים שילד גם יחלה כדי לקבל נוגדנים טבעיים לגוף ולא רק דרך חיסונים (כמובן שאני לא מדבר כאן על מחלות מסכנות חיים). חיסון שפעת - לטעמי מיותר. חום, נזלת, שיעול יש לילדים כל חורף - זה לא ימנע את זה. חיסון פרנבר - האם יש לו הסטוריה של מחלות שבגללם את זקוקה לחיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח (בהנחה שאנחנו מדברים על אותו חיסון) - אנחנו כן נתנו את החיסון אבל רק בגלל שחורף קודם היתה לנו הסטוריה של קשיי נשימה,ברונכיטים, סטרידו ועוד מטעמים מאזור החזה...לכן בהמלצה חמה של הרופא נתנו (ואת אומרת שהרופא שלך לא היה חד משמעי....) את מציינת שהילד בריא - אז למה לתת לא את הויטמינים שציינת כאן ? כדי למנוע להדבק במחלות בגן ? תאמיני לי שזה לא ימנע והילדון יהיה חולה בחורף בכל מקרה (צר לי על הפסימיות אבל ככה זה). וכשהוא יהיה חולה ביום יש רופאים, ובערב מוקד ובלילה מיון. כך שאם את מרגישה צורך בטיפול רפואי מיידי (כי לנו ההורים יש זכות להיסטריה על הילדים שלנו
) יש לך לאן לפנות. דעתי האישית - אין צורך בכל כך הרבה כימיקלים. אה...ובקשר לשיניים - אל תחפשי חוקים.

akavishon

New member
לדעתי חיסון לשפעת הוא הכרחי לילדים

ותינוקות ולמיטב ידיעתי תפקידו פחות למנוע את השפעת (שכשלעצמה אינה מסוכנת), אלא למנוע את התופעות לוואי שיכולות להתפתח כתוצאה מהשפעת. באשר לוויטמינים - אני לא מאמין בזה. אם הילד אוכל פירות, ירקות, בשר - אין סיבה להוסיף וויטמינים. הנה מאמר מאתר של הרופא ילדים שלנו בנוגע לחיסון לשפעת

הילית111

New member
תודה

בכלל לא ידעתי על החסונים האלו זה הרופא זרק וניראה לי באמת שאני ירד מזה כי טפו טפו טפו הפיצקי שלי בריא לגמרי ואין הסטוריה של מחלות במשפחה

yossie26

New member
דעתי

אל תתני לו שום ויטמינים מלאכותיים, אלא אך ורק ממוצרי מזון שונים. לגבי השיניים, לבתי יצאו 2 ראשונות בגיל 4 חודשים ובגיל שנה כיום, יש לה 16 שיניים, כך שזו בהחלט אפשרות.

למעלה