חיסונים ותילוע לחתולים שנה שנייה

anutka32

New member
חיסונים ותילוע לחתולים שנה שנייה

שלום לכולם!
יש לי שני חתולים בני שנה ועד עכשיו היה לנו מנוי לשניהם אצל וטרינר.
עכשיו המנוי נגמר ואני בהתלבטויות לגבי המשך מנוי/עלויות.
יש לציין שאלה חתולי בית בלבד(ללא חצר) ולא יוצאים החוצה.
עשינו להם חיסון מרובע בשנה הראשונה(3 כל אחד).
עשינו תילוע פעם בחצי שנה(בדיוק עכשיו צריך לעשות עוד פעם) - אני לא כל כך יודעת לגבי נגד איזה סוגי תולעים החיסונים אבל אחד בסירופ ושני בזריקה.

בשנה השנייה זאת הצעת מחיר של הוטרינר(לחתול אחד):
תילוע זריקה 90-120 שח(תלוי משקל)
תילוע סירופ - 50 שח
(תילוע צריך פעמיים במשך השנה השנייה)
חיסון מרובע - 150 ש"ח.

עבור מנוי הם רוצים 710 שח(כולל בדיקות חינם ופדיקור).

שאלות:
1) האם שווה לעשות את המנוי? לא כל כך ביקרנו בחצי שנה האחרונה לפדיקור וסתם בדיקות.
2) איך המחירים לטיפולים בודדים? מצד אחד אני רוצה לדעת השוואת מחירים אבל מצד שני קצת פוחדת לעבור לוטרינר אחר הרי הם צריכים להמשיך עם אותו סוג של טיפול-לא?

תודה מראש על תשובות

ארמורגם

New member
לא ברור לי למה לעשות תילוע

מדובר בחתולי בית שלא יוצאים.
אם אין להם פרעושים, אין סיבה שיהיו תולעים.
אם יש תולעים, אתם תראו אותם בארגז החול או אפילו באחוריים של החתול ובסביבתו.
אין כזה דבר חיסון נגד תולעים. יש טיפול נגד תולעים, שהורג תולעים בוגרות אם קיימות.
כמו כן לא ברור לי למה צריך לתת גם סירופ וגם זריקה. תילוע בד"כ עושים עם שני כדורים שעולים 10 ש"ח כל אחד.

לגבי חיסונים (אמיתיים, לא דמיוניים כמו נגד תולעים ועין הרע), אני ממליץ לעשות כל שנה לפחות במהלך 4-5 השנים הראשונות. לאחר מכן אפשר לרדת לפעם בשנה-וחצי או שנתיים.

אין מניעה לעבור וטרינר. הוטרינרים מחוייבים להעביר את התיק הרפואי לוטרינר החדש, כך שהוא יכול להמשיך בטיפולים הקבועים או לשנות אותם אם הוא מוצא לנכון.

meedas

New member
המחירים לטיפולים סבירים

חוץ מעלות התילוע. כמו שנכתב, תילוע נותנים בכדורים זולים למדי (בהנחה שהחתולים מוכנים לבלוע כדורים) ואין סיבה מיוחדת לתת טיפול אוטומטי - מטפלים אם וכאשר יש תולעים
אני מכירה שימוש בסירופ רק לגורים קטנים
זריקות נותנים רק אם החתול מסרב בכל תוקף לבלוע כדור, וגם אז, יש אמפולות שאפשר לשים על העורף (כמו נגד פרעושים) שחוסכות את הצורך בזריקה. אבל הן יקרות למדי.

לגבי כדאיות המנוי, זה סוג של הימור...
אם לא תקחו את המנוי, האם למחירים שציינת תתווסף עלות ביקור? אם כן, באיזה סכום?
מאחר שהחתולים צעירים, כנראה רוב הסיכויים שחוץ מהביקור הבודד לצורך חיסון לא תגיעו איתם לוטרינר, ואז עלות המנוי מיותרת.
זאת בהנחה שעלות הביקור, במידה שתצטרכו לבקר, לא תגרום לכם להסס לגשת לבדיקה אם עולה החשש לבעיה
יצא לי קצת מבולבל... מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

anutka32

New member
תודה על תשובות

מי שיש לו מנוי-זכאי לבדיקות חינם וגם פדיקור חינם.

ככה הבדיקה עולה 150 שח.

לגבי חיסונים-הבנתי,השתכנעתי - נעשה.

לגבי תילוע....אצטרך לחשוב טוב טוב - זה נכון שזה לא חיסון אלא טיפול ועדיף לתת אותו רק כשיודעים במפורש שיש תולעים---זה לא המקרה אצלי-אני לא רואה שום תולעים לא בארגז ולא על החתול......קראתי אבל שזה סוג של טיפול מונע-ליתר בטחון כי אם כן יש תולעים ואני לא כל כך יודעת......אז התופעות מאוד רעות גם על החתול וגם על המשפחה.ואני ממש לא רוצה להגיע למצב שיהיו \ יש להם ואדע רק בדיאבד שיכולתי למנוע את זה.
נכון שאפשר לעשות בדיקת צואה ולראות אם יש....אבל נראה לי זה יעלה לי יותר כל הסיפור.
לא יודעת...לא סגורה על זה...
לגבי סוג תילוע - הבנתי שהם נותנים נגד 2 סוגי תולעים...אולי בגלל זה יש זריקה וסירופ.
לגבי סירופ ולא כדור--אני רק יכולה לשער שהם מעדיפים להקל על החתול כדי שלא ייצטרך לבלוע.
לגבי פרעושים-אין לי מושג-איך אפשר לדעת אם יש או אין?

meedas

New member
לא שאלתי קודם אז אני אשאל עכשיו

מה זה פדיקור? גזירת ציפורניים?
כי אם לזה הכוונה, קונים מספריים וגוזרים לבד. לא מסובך אם החתול סבלני (לחתולים שלא מוכנים לתת לגזור, גם וטרינר לא יצליח כל כך). כדאי אמנם לקבל הדרכה ראשונית מהוטרינר אבל אח"כ זה באמת פשוט. לא הייתי מחשיבה את זה כטיפול רפואי שמצדיק מנוי

תולעים רגילות לא גורמות כל כך הרבה נזק. כדי להגיע למצב של נגיעות כל כך קשה שלחתול נגרם נזק מהותי צריך ממש מצב קיצוני. את תראי תולעים בכל מקום לפני שזה יקרה (ואין סיבה שזה יקרה לחתול ביתי מטופל)
אני חושבת שאולי התערבב לך עם תולעת הפארק, שאכן הורגת. אבל כלבים.

פרעושים אפשר לראות - או שרואים את החתול מתגרד ואז מחפשים בפרווה ומוצאים אותם או את הקקי שלהם (נקודות שחורות קטנות שהופכות לכתמים אדומים במגע עם קצת מים. במילים אחרות, קקי של מי שאוכל דם) או שנתקלים בהם כשהם מקפצים על הספה/מיטה/הרגל שלך.

ארמורגם

New member
תולעים, פרעושים ומנויים

האם את שמה לחתולים אמפולות נגד פרעושים?
אם את לא יודעת לזהות אם יש או אין פרעושים, את יכולה לשים מדי פעם (למשל פעם ב-3 חודשים) אמפולות ייעודיות לחתולים. האמפולות הטובות פועלות גם נגד סוגים שונים של תולעים ואקריות אוזניים (כגון Revolution).
אם את יודעת לזהות, אז אפשר לשים רק כשיש צורך.
אם אין פרעושים, גם לא יהיו תולעים.
לכן אם את בהתלבטות, עדיף לשים אמפולות נגד פרעושים מאשר טיפול נגד תולעים בלבד, שלא מטפל בפרעושים, ואז התולעים יחזרו.

לנושא המקורי, לדעתי אין טעם לעשות מנוי. אפילו בחיבור פשוט של ההצעה שקיבלת, רואים שהיא לא משתלמת. תילועים פעמיים בשנה = 340 ש"ח + מרובעת = 150, סה"כ = 490 ש"ח. איך הוא הגיע ל-710 ש"ח?

עכשיו תורידי את התילועים המיותרים, ותגיעי להוצאה שנתית של 150 ש"ח עבור מרובעת. אם הוא יגבה גם על הביקור, זה יסתכם בטווח של בין 150 ל-300 ש"ח. עדיין הרבה פחות מ-710 ש"ח.

גזירת ציפורניים הוא הליך שוטרינר מבצע בדרך כלל ללא עלות, כשירות ללקוח במסגרת הביקור. כמו שנרשם, את יכולה ללמוד לעשות זאת לבד בבית, וזה אפילו עדיף כי אז הגזירה תהיה יותר נכונה ומותאמת לחתולים שלך (כי את מכירה אותם הכי טוב).

צריך להבין למה מרפאות מוכרות "מנויים". רוב המרפאות בארץ בקשיים השרדותיים, ולכן מציעים טיפולים ואביזרים שיותר נחוצים להישרדותם הכלכלית מאשר לרווחת בעל החיים או בעליו. המנוי בעצם "כובל" את הלקוח למרפאה לשנה הקרובה, וכלקוח שבוי יותר קל לשווק לו עוד מוצרים שנמכרים במרפאה, כגון אוכל וצעצועים במחיר מופרז. זאת לא אשמתם של המרפאות, במציאות הקיימת אם הם לא יפעלו כך הם יסגרו, אבל אנחנו כלקוחות נבונים צריכים לדעת להפריד בין טיפולים רפואיים נחוצים למותרות.

תוכלי לפרט על האמפולות?

דיברתי עם הוטרינרית שלי בזמנו(כשהיינו צריכים לתלע את הקטנה) והיא לא הכירה לחתולים, רק לכלבים.

למעלה