חיסונים לאפריקה-טנזניה

kuk31

New member
חיסונים לאפריקה-טנזניה

שלום אני נוסעת לטנזניה וזנזיבר לשבועיים ורציתי לדעת איזה חיסונים אני צריה לעשות? ב- 2003 עשיתי חיסונים לצהבת A, B, טיפוס, טטנוס ופוליו. תודה

חיסונים לאפריקה- טנזניה

kuk31 שלום 1. במידה והשלמת את סדרת החיסונים לצהבת A ו- B , אין צורך לחזור על חיסונים אלו. 2. החיסון לטיפוס הבטן תקף ל- 3 שנים ולכן עליך לחזור עליו כעת. 3. החיסונים לטטנוס ופוליו תקפים עקרונית ל- 10 שנים. 4. יש צורך בחיסון לקדחת צהובה. 5. יש לשקול חיסון לדלקת קרום המוח המנינגוקוקאלית. 6. לפי גילך (שלא צויין) יש לשקול חיסון MMR. 7. יש צורך בטיפול מונע כנגד מלריה. בקיצור- מומלץ בחום לפנות למרפאת מטיילים. נסיעה טובה!

kuk31

New member
תודה-המשך..

אני בת 31 ואני גם מנסה להיכנס להריון. האם יכולים להיווצר בעיות עקב קבלת החיסונים? תודה

המשך תשובה

שלום רב ! בהמשך למה שדר' כרמי כתבה, יש לציין כי בגילך כן מומלץ חיסון נגד חצבת-חזרת-אדמת (MMR), אבל החיסון וזה וגם החיסון שאת אמורה לעשות - נגד הקדחת הצהובה - אסורים לחלוטין בהריון. שניהם מורכבים מנגיפים חיים-מוחלשים, לכן לא רק שלא עושים אותם בהריון, אלא גם מומלץ שלא להיכנס להריון כחודש לפחות לאחר חיסון MMR וכ-3 חודשים לאחר חיסון נגד קדחת צהובה. על סמך המידע הזה תצטרכי לתכנן את הנסיעה ואת ההריון. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) המרכז הרפואי ת"א 03-6973498 (שלוחה 2)

תיקון קטן אך חשוב

שוב שלום ! תיקון קטן: ע"פ המלצות משרד הבריאות אחרי מתן MMR יש גם לחכות 3 חודשים עד הכניסה להריון (בדיוק כמו אחרי החיסון לקדחת צהובה) ולא חודש אחד כפי בציינתי קודם. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) המרכז הרפואי ת"א 03-6973498 (שלוחה 2)

kuk31

New member
שאלה לגבי MMR

קודם תודה על התשובה המפורטת. עשיתי בדיקות ונמצא כי אני מחוסנת לאדמת. האם בכל זאת כדאי לעשות שוב אדמת-חצבת-חזרת??

MMR

מטרת החיסון הינה חסינות נגד חצבת- בתקופה האחרונה יש עלייה בתחלואה בעולם כולל מקרים בארץ לפיכך אילו שלא חוסנו בצורה מספקת בעבר, מומלץ כי יתחסנו.

למעלה