חיסונים לבת שנה שטתוס לאיטליה

חיסונים לבת שנה שטתוס לאיטליה

בתי בת שנה וחצי ועוד לא חיסנתי אותה בחיסון המשולש נגד חצבת וכו'. היא קבלה את החיסונים של עד גיל שנה. מישהו יודע אם לקראת טיסה לאירופה יש משהו שעלי לשים לב אליו מבחינת חיסונים? תודה מראש.

תגובה - החיסון המשולש

שלום רב ! אין שום הנחיות מיוחדות לחיסונים לתינוקות וילדים לקראת נסיעות למערב אירופה כולל גם לא לאיטליה, אבל אנו מאוד-מאוד ממליצים ללא דחיה לחסן את הבת שלך נגד חצבת (כלומר, לתת לה את החיסון המשולש MMR), מכיוון שבארץ כיום ממשיכה ואף מתעצמת התפרצות של חצבת, לכן קיימת חשיבות גבוהה מאוד לחסן את הילדה. החיסון הנ"ל ניתן החל מגיל שנה והבת שלך כבר אמורה הייתה לקבל אותו. זהו הדבר היחידי שיש לשים עליו לב, אם שאר החיסונים המומלצים כבר ניתנו לה. בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

תודה רבה על התגובה

החשש שלי נובע מהקשר בין חיסון החצבת לאוטיזם. אני יודעת שיש הרבה גישות שונות לנושא ואני מאוד מתלבטת.

חיסון משולש

שלום לך שוב ! ברצוני לציין כי לאחר נסיון של עשרות שנים ומחקרים רפואיים הכי רציניים שאת יכולה לדמיין, נקבע באופן חד-משמעי כי אין שום קשר בין חיסון MMR לבין התפתחות האוטיזם. יש על קונסנזוס עולמי מלא. לעומת זאת, מחלת החצבת קשורה לתחלואה קשה ואף לסיבוכים רבים כולל אנצפליטיס (פגיעה קשה במוח), דלקת ריאות ואף לתמותה. כיום בארץ ישנה מגפה של מחלה זאת ודעת כל רופא אשר מבין אפילו קצת במחלות זיהומיות, שיש לחסן את הילדים בגיל המתאים, בעיקר עכשיו ובעיקר בארץ !!! אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר ! בהצלחה ! בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

תודה, אני מודעת לסיכון

הבעיה היא שישנם גם אנשים, כולל רופאים שמציגים צד הפוך לזה. חלקם טוענים שביטול תוצאות המחקר שהראה על קשר בין אוטיזם לחיסון, נבע מסיבות פוליטיות, כגון חשש המערכצ הרפואית וחברות התרופות מתביעות. הלוואי שהייתי שלמה עם הגישה שלך כי אז יכולתי לחסן אותה בלי חששות. רופאת ילדים אחת אפילו אמרה לי שבארץ לא מתים מחצבת ושבמדינות מתקש\דמות אם לא מזניחים את המחלה, חצבת ניתנת לטיפול, בזמן שפגעת החיסון אינה ניתנת לטיפול. האם באמת היו מקרים בהם מתו מהמחלה, או נפגעו ממנה קשה, בארץ בשנים האחרונות?

תגובה

שלום לך שוב ! מספר עובדות: 1) אין שום טיפול לא בארץ ולא בעולם למחלות החצבת !!! לא קיים דבר כזה. 2) נכון שרוב הילדים אשר מתים בחצבת - אלה הם ילדים באפריקה ובהודו וכו' (כמו שבמאה ה-16 מתו ממחלה זאת מיליוני אינדיאנים במרכז ודרום אמריקה לאחר שהנגיף הובאה לשם ע"י הספרדים). אבל בקצב של היום כאשר אנשים (הורים) בארץ שבעצמם קיבלו בזמנו חיסון נגד חצבת, לא לקו בשום אוטיזם והיום מוגנים (לפחות חלקית) לא מחסנים את הילדים שלהם , מספר המקרים עולה כל יום ואם היום יש כבר כ-1500 מקרים בארץ, אז כאשר המספר יגיע לאולי כפול מזה עלול להיות מקרה של מוות או סיבוך קשה (אלה כבר היו כמה וראינו אותן מאושפזים במצב לא קל). כלומר, כזכות מספר חוכמולוגים בארץ, אנחנו הולכים בצעדי ענק לכיוון אפריקה והודו. 3) חצבת זוהי מחלה קשה מאוד בילדים ועוד יותר קשה במבוגרים. כל החולים והורים של ילדים אשר ראינו במרכז רפואי שלנו עם מחלה זאת באופן חד-משמעי היו מעדיפים בדיעבד להיות מחוסנים ול א באופן "טבעי". 4) לפי ההגיון של השרלטנים שלא מבינים כלום ולא ממליצים על חיסונים כאלה ואחרים, בואי נפסיק לחסן גם נגד פוליו (שיתוק ילדים), נגד צהבת, נגד דלקת קרום המוח וכו'... ואז בכלל "נחזור לטבע" כלומר, נחזור ~ 100 שנה אחורה, לרופאים יהיה הרבה יותר תעסוקה וגם רווח, אפשר יהיה לעשות מחקרים מדעיים שוב על המחלות שכבר כמעט נכחדו, נהיה בדיוק כמו בעולם השלילי (שדווקא שם יש עכשיו מאמצים כבירים להכחיד מחלות ע"י חיסונים שבמערב קיימים ועוזרים כבר שנים רבות). נשמע מטורף בלשון עדינה... 5) טענות לגבי שיקולים פוליטיים או כלכליים - מגוכחות. את מי תוכלי לתבוע אם לא תחסני את הילדה נגד מחלה קשה, היא תחלה ותסתבך (חלילה וחס), חוץ הרופאה שלא המליצה להתחסן ואת עצמך ? 6) אני שוב חוזר ואומר, ב-25 שנים אחרונות נעשו מחקרים פרוספקטיביים רבים עם מליוני ילדים ומבוגרים והקשר האפשרי עם האוטיזם נשלל לחלוטין. אם את ממש רצינית ולא רוצה להאמין לאף אחד, אז כדאי פשוט לקרוא את המאמרים החדשים שמזכירים גם את העבודה הישנה אשר הפחידה פעם את כולם ואת המסכנות העדכניות. אחרת את פשוט מאמינה לאנשים (כולל רופאים) לא רציניים שיש להם אמונות לא מבוססות על שום דבר. אני שוב מקווה שהייתי מספיק ברור בתגובה ארוכה זאת ומיציתי את הנושא החשוב הזה. ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

שאלה נוספת לגבי חיסון תינוקת

הבנתי שניתן לקנות את החיסון באופן פרטי ולהביא אותו הזרקה ע"י אחות בקופ"ח. על ידי כך החומר נקי וטהור יותר. ידוע לך על כך והאם זה באמת עדיף?

טיפת חלב

שלום רב ! אין שום הבדל בחומר של חיסון MMR בין המקומות השונים. את החיסון מומלץ לעשות בטיפת חלב כמקובל - יש שם אותו חיסון בדיוק (טהור לחלוטין) ואחיות הכי מנוסות בארץ במתן חיסונים לתינוקות. כל השאר פשוט מיותר. בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה