חיסונים לגיל חצי שנה

Need u Now

New member
חיסונים לגיל חצי שנה

רציתי להתייעץ לגבי חיסונים לתינוק בן חצי שנה,
בניגוד לדרך שלי ולמרות ההתנגדות הפנימית שלי, עד עכשיו חיסנתי את הבן שלי לפי החיסונים המוצעים בטיפת חלב.
הוא הגיב לחיסונים בקצת חום ובחיסון האחרון בבחילות והקאות במשך כמעט שבועיים אחרי קבלת החיסון (כנראה מהרוטה).
אני מתלבטת לגבי ההמשך, נוטה שלא להמשיך לחסן אותו ורציתי לשאול לגבי ההפסקה של החיסונים שניתנים בכמה מנות, אם זה אפשרי להפסיק אחרי כמה מנות (עדיין אפקטיבי, מזיק?)
וגם שואלת לגבי כל אחד מהחיסונים שניתנים בגיל חצי שנה? (שפעת, ההמשך של המחומש והרוטה)
תודה.

nightriders

New member
שפעת לא ניתן בגיל חצי שנה

חיסון שפעת רשום החל מגיל חצי שנה, הוא ניתן לפי העונות, ועד כמה שידוע לי לא בטיפות חלב בכלל משום שהוא איננו חלק מהחיסונים השגרתיים (ייתכן שאני טועה בעניין הזה). בכל מקרה - עכשיו זו לא העונה של חיסוני שפעת.

אפשרי להפסיק חיסונים בכל שלב.

מה ההתלבטות?

האם את מתלבטת לגבי חיסון ספציפי או חיסונים באופן כללי?
האם הסיבה היא תופעות הלוואי, התנגדות עקרונית או פקפוק ביעילות?

אם את חוששת מתופעות הלוואי או מפקפקת ביעילות של חיסון ספציפי אני מאמין שאוכל להפנות אותך למידע אמין בנושא.
על כל פנים אני ממליץ לך להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך עם השכלה והכשרה מתאימה (רופא ילדים או רופא מומחה למחלות זיהומיות) יש מספר פורומים טובים באינטרנט כמו הפורום לחיסוני ילדים של פרופ' סומך: http://www.doctors.co.il/forum-2588
או הפורום למחלות זיהומיות של ד"ר הלפרין: http://www.doctors.co.il/forum-312
כמו כן אני ממליץ לבקר באתר של בי"ח וולפסון, שם יש מידע אמין בעברית: http://www.chisunim.co.il/
לגבי הפסקה, מה שיקרה הוא שהוא פשוט לא יהיה מוגן מהמחלות נגדן את מחסנת - שיקול שלך.
המון בריאות

המשך חיסונים

הסיבה להוספת מנות דחף כנגד אותה מחלה היא העובדה שמנות החיסון הראשונות לא פעלו כמצופה מהן, לא הגנו על האוכלוסיה ועל פרטים מסויימים כמצופה, ולכן הוחלט להוסיף מנה נוספת לתכנית, לאחר שנראה שתוקף החיסון (רמת הנוגדנים בדם) ירד מהר מדי ו/או עבור יותר מדי אנשים מחוסנים. כך הגענו היום למצב של 4, 5 ואפילו 6 מנות חיסון נגד מחלות מסויימות, למרות שעדין נרשמות התפרצויות המחלות הללו באוכלוסיות מחוסנות היטב (לאחרונה הרחיב משרד הבריאות את המלצותיו לחסן גם מבוגרים נגד מחלות הילדות). מה שחשוב זו ההבחנה כי חיסון כלל הילדים במספר מנות חיסון נובע משיקולים כלליים, אפידמיולוגיים, סטטיסטיים, ואין הוא בהכרח רלוונטי עבור הילד הספציפי שלך. מאחר ומשרד הבריאות מודד את התכנית בראייה כוללת, ומאחר והוא ממעיט בסיכונים הכרוכים בחיסונים עצמם, הוא ממליץ לכולם, ללא יוצא מהכלל, להתחסן לפי התכנית המומלצת שלו.

יש שתי נקודות עיקריות שכדאי לך לשים אליהן לב:
1. מרבית הילדים נחשבים כבר "מחוסנים" (לפי הקריטריון המקובל על משרד הבריאות - רמת נוגדנים בדם) לאחר המנה הראשונה, השניה או השלישית. ניתן לבצע בדיקת דם כדי לדעת את זה, עבור כל מחלה ומחלה, ואם את מבצעת בדיקה זו המראה שיש לו מספיק נוגדנים בדם לפי הקריטריון שלהם - הוא "מוגן" לכאורה. (המערכת כמובן לא ששה לבצע בדיקות כאלו לכל אחד אלא לחסן בסרט נע את כולם, אבל את הרי צריכה לעשות מה שטוב לך ולילדך).

2. בשל ההבדל בין יעילות מחקרית ליעילות קלינית, אף אחד לא יכול באמת לחזות איך הילד שלך יגיב בחשיפה למחלה - בין אם חוסן ובין אם לא חוסן כנגדה. במילים אחרות, זה שהוא לא מחוסן (או לא מחוסן בכל המנות לפי התכנית המומלצת) איננה אומרת בהכרח שהוא יחלה במחלה כאשר יפגוש אותה, או שיחלה באופן קשה, או שיחלה ולא יחלים ממנה - בין אם חוסן ובין אם לא חוסן. לעומת זאת, בחיסון את תמיד חושפת אותו לסיכונים הכרוכים מהחומרים אשר בחיסון עצמו, כלומר גם בחיסון וגם באי-חיסון את חשופה לסיכונים ולסטטיסטיקות. לכן אנו תמיד אומרים שלהורה יש אחריות על ההחלטה לחסן, כמו גם על ההחלטה לא לחסן. ואת תמיד יכולה להעמיד למבחן את האחריות הזאת על ידי דרישה מכל רופא, אחות או מתעקש אחר להתחייב לך בכתב שהוא מקבל על עצמו אחריות מלאה, לכל החיים, לכל פגיעה אפשרית בילד שלך מהחיסון, על כל המשתמע מכך (רפואית, משפטית, כלכלית) - ואז את תאפשרי לו לחסן אותו...

באשר לשאלת דחיית החיסונים - זו שאלה מאד סובייקטיבית. יש הורים שלא מחסנים כלל, יש הורים שדוחים חיסונים, יש הורים שאפילו מקדמים את המחלות כדי שילדיהם יחלו בהם בילדותם. כאשר את שואלת האם ניתן להפסיק אחרי כמה מנות - למה בדיוק את מתכוונת? האם ליעילות מחקרית של 3 מנות במקום 4 מנות? את זה תוכלי לבדוק בבדיקת דם לנוכחות נוגדנים. תוכלי לקרוא בתדריך החיסונים (קישור בעמוד הזה) ובאתר העמותה בפרק על החיסונים השונים על תחומי גילאים רלוונטים לחיסונים השונים. בפרק על החיסונים השונים כדאי לך גם לקרוא את דף המידע המפורט על הרוטה.

למעלה