חיסונים גיל שנה
שלום איה.
את יכולה לראות את
תכנית החיסונים המומלצת כאן.
לשאלה שלך תקבלי תשובות שונות מאנשים שונים - תלוי את מי את שואלת
אם הילד שלך קיבל את כל החיסונים לפי התכנית המומלצת עד גיל שנה, יש להניח בסבירות גבוהה מאד שאם החיסון המחומש שניתן בכמה מנות עד עתה אכן ייצר נוגדנים אצלו, אזי הם עדין "בתוקף" כנגד המחלות אליהן מכוון החיסון: דיפתריה, טטנוס, המופילוס, ופוליו. רמת הנוגדנים יורדת הכי מהר בשעלת. זו הסיבה שלא כללתי אותה ברשימה, לגביה לא ניתן להניח זאת בסבירות גבוהה. זו גם הסיבה לכל כך הרבה מנות מחיסון זה - רכיב השעלת שנעלם מהר מאד.
לגבי שעלת:
- המחלה עשויה להיות מסוכנת בפעוטות עד גיל שנה. אם ילדך הגיע עד הלום ולא חלה בה, הסיכון שלו מהמחלה, אם יחלה בה בעתיד - נמוך. הוא ישרוד אותה, בסבירות גבוהה מאד.
- ללא קשר לנ"ל, יש לשאול את השאלה - האם החיסון, אם יינתן, ואם ייצר נוגדנים, ואם הנוגדנים האלו יישארו עד שיחלה במחלה, ואם יחלה במחלה - האם החיסון יהיה זה שיגן עליו מפניה. במקרה של השעלת, בסבירות גבוהה מאד - כנראה שלא. מדוע? הואיל וחיידקי השעלת השתנו לאורך השנים, פיתחו עמידות כנגד החיסון, ולא מתרגשים ממנו יותר.
אנא קראי את
דף המידע המלא והמפורט על השעלת והחיסון באתר העמותה כאן. תמצאי שם, בפרק "החיסונים השונים", סקירה כזו עבור רוב המחלות והחיסונים (האחרונים בכתיבה בימים אלו ממש).
החיסון המשולב הנוסף הניתן בגיל שנה - MMRV - חזרת-חצבת-אדמת-אבעבועות רוח. זה חיסון שנוי במחלוקת בעיקר בשל החשיפה התקשורתית לה הוא זכה בשנים האחרונות (גם האחרים טומנים סיכונים). ניתן לפצלו לחיסון MMR לחוד וחיסון V (אבעבועות רוח) לחוד. גם כאן מומלץ מאד שתקראי על החיסונים השונים לפני קבלת החלטה מה לעשות.
חיסון נגד זיהומי פנוימוקוק - בימים הקרובים אנו מקווים שדף מידע מפורט על חיסון זה יעלה לאתר. המאפיינים הבולטים:
- מספר נמוך מאד של חולים בישראל - בין 50 ל 250 חולים בשנה בלבד.
- גם כאן נצפית תחלופת זנים - זנים מסויימים שלא כלולים בחיסון תוקפים יותר, על חשבון הזנים הכלולים בחיסון, מהם התחלואה ירדה ככל הנראה בעקבות החיסון.
בכל מקרה, מדובר בשלוש זריקות לפי התכנית המומלצת. אם אני הייתי מחסן, בוודאי שלא הייתי מחסן בו זמנית בשלושה חיסונים כנגד 10 מחלות...