חיסונים לגיל שנה

חיסונים לגיל שנה

האם מישהי יכולה להסביר לי מה זה MMR ואיזה עוד חיסונים מקבלים בגיל שנה. וכמה רווחים מומלץ לעשות בין חיסון לחיסון. כבר ראיתי בדיונים קודמים שמדובר ב-3 חיסונים. אצלנו טיפת חלב וקופת חולים לתינוקות זה באותו בניין ובאותו החדר, ככה שבטח אקבל הכל ביחד - ובכל זאת מה הסדר, איך ומרווחים. ואם הם רוצים לעשות באותו יום הכל - האם לדרוש הפסקה? סליחה שיצא לי מבולבל אבל יש לי 3.5 שבועות ואני די מבולבלת. תודה.

ההמלצה שאחנו קיבלנו...

1) MMR - חזרת, חצבת, אדמת. חצבת - מחלה מסוכנת חשוב לחסן. חזרת - עלולה לפגוע בפוריות גברים אם חולים בגיל מבוגר, אדמת - מסוכנת לנשים בהריון (יותר נכון לעוברים) - לכן מחסנים את כל האוכלוסיה. 2) מחומשת - מנה רביעית של החיסון שכבר קיבלתם + טיפות פוליו. 3) אבעבועות רוח - מחלה מדבקת מאד אבל בד"כ לא מסוכנת - יש ויכוח האם לחסן או להתחסן באופן טבעי. הבעיה שברגע שחלק מהאוכלוסיה מחוסן המחלה מופיעה פחות והסיכוי להתחסן באופן טבעי יורד. הרופא שלנו ממליץ כן להתחסן. את 1+2 אפשר לקבל ביחד. או לחכות חודש לפחות (זה מה שאני עשיתי). אם הבנתי נכון, בין 2 ל- 3 צריך מרווח של לפחות חודש כי בשניהם יש נגיפים מוחלשים. כל המידע הזה מבוסס על הבנתי האישית ולא על השכלה רפואית.

למעלה