חיסונים לדרום אמריקה , האם זה הכל?

rotman22

New member
חיסונים לדרום אמריקה , האם זה הכל?

שלום , אני מתכוון לסוע לדרום אמריקה ל 7 חודשים בסוף חודש ינואר הבא עלינו לטובה , מתכנן להיות בכל הארצות שכולם נוסעים אליהן.. הייתי היום במרפאת המטיילים בבית החולים בני ציון בחיפה. מכיוון שיש לי כבר צהבת A +B ויש לי גם טטנוס המליצה לי הרופאה רק על טיפוס הבטן , קדחת צהובה וכלבת. 2 שאלות: 1) מדוע לא הומלץ לי להתחסן גם לדלקת קרום המוח? (אם תוכלו לרשום לי את השם של החיסון אשמח , כי יכול להיות שכבר יש לי אותו וזו הסיבה שלא המולץ לי לקבל אותו) 2) האם כדאי לקחת חיסון נגד כלבת? רוב האנשים שדיברתי איתם והיו בדרום אמריקה לא לקחו את החיסון הזה.

דרום אמריקה

חיסון נגד דלקת קרום המח- מנסווקס, ניתן בצבא ובתוקף ל 5 שנים כך שיתכן שאתה עדיין מחוסן. חיסון נגד כלבת מומלץ לנוסעים לטיולים ממושכים באמזונס, מקומות בהם אם תנשך סביר כי לא תוכל לקבל טיפול מונע תוך זמן קצר (24 שעות). אם אתה נכנס לזמן קצר לאזורים אילו וטיפול רפואי יהיה זמין תוך זמן קצר ניתן לשקול שוב האם לקחת את החיסון

rotman22

New member
לגבי דלקת קרום המוח

אני משתחרר עכשיו אחרי 5 וחצי שנים בצבא... אז ככל הנראה אני כבר לא מחוסן. האם לבקש לעשות גם את החיסון הזה? ולגבי הכלבת , אני מתכנן להיכנס לאמזונס וכל האיזורים האלה , אבל לא לתקופה ממושכת. בכל מקרה , הרופאה אמרה שהבעיה היא שהנסיוב שצריך להזריק למקום הנשיכה הוא לא קיים תמיד במלאי... ולכן כדאי להתחסן. האם נכון?

המשך

עדאי להתחסן נגד דלקת קרום המח בעיקר אם אתה נוסע לתקופה ממושכת. לגבי כלבת- המידע שקיבלת בהחלט נכון. כעיקרון ההמלצות הן כפי שפרטתי. הנושא אינו חד משמעי ואם אתה מתכוון לעשות טרקים באמזונס לאורך זמן, שווה להתחסן

rotman22

New member
דלקת קרום המוח

מהו שם החיסון שאמור להופיע בפנקס החיסונים במידה וכבר קיבלתי אותו? תודה על העזרה.

המשך

שם החיסון - Mencevax והוא אמור להופיע בפנקס שבי צה"לי או בפנקס חיסונים אחר. דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

rotman22

New member
ותוקף?

תודה על התשובה , האם יש תוקף לחיסון? זאת אומרת , אם קיבלתי אותו פעם אחת אני אמור להיות מחוסן אליו לכל חיי?

תוקף החיסון הזה הינו 5 שנים.

אח"כ יש לחזור פשוט על החיסון. דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2

1sapir2bar3

New member
מצטרפת לשאלה- מהן תופעות הלוואי

לחיסונים אלה?האם הגיוני שיש לי גרודים בגב מהחיסון?וקצת כאבי שרירים לאחר כשבוע. תודה

למעלה