חיסונים לדרום אמריקה..

חיסונים לדרום אמריקה..

שלום, אני מתכנן להיות בין נוב' לפבר', באיזור ארגנטינה צי'לה פטגוניה ואולי עוד כמה דברים באיזור הדרומי הזה, ואח"כ בפבר' עד מרץ להיות בברזיל, ואולי במרץ לעבור לבוליביה. עשיתי רק חיסונים סטנדרטיים שעושים עד גיל 26 וחיסונים של הצבא, איזה עוד חיסונים אני צריך לעשות ואיפה יש את המרפאות מטיילים? והאם יש השתתפות של הקופ"ח (כללית ו\או מאוחדת) והבדל בין אם אני חבר באחת מהן? האם חלק מהחיסונים כלולים בסל בריאות ואפשר לעשות דרך קופ"ח? האם הייעוץ עולה כסף וכמה? כמה יעלו בערך החיסונים? כמה זריקות בערך צריך לעשות? כי אני לא מסתדר עם זריקות? ובכמה פעמים צריך לעשות את זה? וכמה זמן לפני להתחיל לעשות חיסונים? תודה מראש!

חיסונים לדרום אמריקה

שלום רב ! לפני טיול כפי שאתה מתכנן יש צורך להגיע ליועץ מסודר במרפאת מטיילים. לגבי המיקום וכתובות - הדבר תלוי במקום מגוריך כי יש כמה בארץ. כתובת וטלפון של המרפאה שלנו נמצא לשירותך למטה. לגבי המחירים וההחזרים - כדאי מאוד לברר במרכז המידע של קופת החולים שלך לגבי ההחזרים להם אתה זכאי לאחר ביקור במרפאת מטיילים (יש הסדרים לכל קופה וקופה). הנוהל בדר"כ הוא שאתה מגיע ליעוץ וחיסונים, משלם ואח"כ מקבל החזרים מהקופה. יעוץ עולה כסף, סדר גודל שך בין 50 ל-100 ש"ח לאדם, המחיר נכלל בסוף בסכום הכללי שעליו אתה מקבל החזר מהקופה. לגופו של עניין - לנסיעה לדרום אמריקה כפי שפירטת לאדם בגילך יש צורך לעשות חיסונים נגד קדחת צהובה, צהבת A וטיפוס הבטן (יש בתכשיר משולב), צהבת B, טטנוס ודלקת קרום המוח. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

תודה, ועוד מספר שאלות...

יש מרפאה באיזור חדרה או פ"ת? אם כן אם תוכל לתת לי פרטים עליה. כמה יעלו בערך החיסונים שציינת? כמה זריקות בערך צריך לעשות? כי אני לא מסתדר עם זריקות? ובכמה פעמים צריך לעשות את זה? וכמה זמן לפני להתחיל לעשות חיסונים? אם אח"כ אני ממשיך לאיזור בוליביה פרו אקוודר אני צריך לצאת מפה עם עוד חיסונים? או שאפשר לעשות גם שם?

המשך תשובה

שוב שלום ! לצערי, לא אוכל לתת לך כתובות ולטלפונים של המרפאות השונות ברחבי הארץ (פרט למרפאה שלנו - ראה בסוף התשובה הקודמת). תצטרך לברר בעצמך או דרך קופת החולים שלך. רשימת החיסונים שציינתי קודם מספיקה גם להמשך טיולך בכל מדינות דרום אמריקה. אם תגיע ליעוץ וחיסונים בארץ כחודש - חודש וחצי לפני הנסיעה , לא יהיה שום צורך להשלים את החיסונים בחו"ל. מכיוון שמדובר בטיול ארוך יחסית - חשוב מאוד לעשות את כל החיסונים שציינתי. הם כולם - זריקה חד-פעמית, פרט לחיסון נגד צהבת B , שאותו מומלץ לעשות פעמיים לפני הנסיעה. סה"כ מספר הזריקות תוכל לספור ולחשב לבד - הרשימה לפניך. לגבי העלות - אין לי שום מידה. כפי שציינתי, אחרי התשלום אתה זכאי להחזר כספי מקופ"ח החל מסכום מסויים. הפרטים - בקופת החולים שלך. בהצלחה שוב ! דר' יבגני קצמן

למעלה