חיסונים להודו

טלוש777

New member
חיסונים להודו

היי, לפני 5 שנים הייתי בהודו. לפני שטסתי חוסנתי במרפאת המטיילים בתל השומר כך שאוכל לסוע לצפון. עכשיו אני נוסעת לדרום ולא מוצאת את פנקס החיסונים שלי. רציתי לדעת אם חוסנתי את כל החיסונים שצריך לצפון לפני 5 שנים האם יש חיסונים מיוחדים לדרום שאני צריכה להשלים? תודה!

הודו

שלום רב לך ! לא ציינת לכמה זמן את נוסעת הפעם וגם - בת כמה את. שני הדברים יכולים להשפיע על רשימת החיסונים. במידה ואת נוסעת לתקופה של חודש ומעלה, ישנם מס' חיסונים שעליך לקבל מחדש או להשלים (זאת במידה ולא השלמת, למשמל, חיסונים נגד צהבת A ו-B לאחר שחזרת אז מהנסיעה). החיסונים הם: קדחת המוח היפנית (אם עשית אז את כל 3 הזריקות, אז עכשיו ניתן להסתפק רק בזריקת דחף אחת) צהבת A ו-B טיפוס הבטן (צריך לעשות מחדש) טטנוס (אם לא עשית אז) MMR (חצבת-חזרת-אדמת) - תלוי בגילך, לפני 5 שנים לא היו עושים את החיסון הזה למטיילים באופן רוטיני, ועכשיו לאור ריבוי המקרים בכל העולם כולל בארץ - מומלץ ביותר. דלקת קרום המוח - אם את טסה לתקופה ארוכה יחסית , יש לעשות מחדש כי הוא טוב ל3 עד 5 שנים. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה