חיסונים להודו

חיסונים להודו

שלום רב ! הרשימה המדוייקת של החיסונים להודו תלויה במידה מסויימת במשך הנסיעה, ובגיל הנוסע. בגדול, מומלץ להיות מחוסן נגד צהבת A ו-B, טיפוס הבטן, דלקת המוח היפנית, טטנוס, חצבת, פוליו (שיתוק ילדים) ונגד דלקת קרום המוח. ע"מ לקבל יעוץ מדויק רלוונטי אליך ולנסיעה שלך, יש להגיע לביקור במרפאת מטיילים. דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

מידע רלוונטי מחו"ל?

שלום ותודה על התגובה אני מתגורר בקריביים ולכן איני יכול להתיעץ עם מרפאת מטיילים. אני בן 35 ומתכנן נסיעה לשלושה חדשים בעוד כחדשיים. האם תוכל ליעץ לי מה הם החיסונים הדחופים ביותר או להפנות אותי למקור מידע אמין אחר? תודה

תשובה

שלום שוב ! רשימת החיסונים ציינתי בתשובתי הקודמת. בכל מקרה, על מנת לקבל את החיסונים תצטרך להגיע לרופא שעוסק ברפואת מטיילים (Traveller's medicine) - אני בטוח שתוכל למצוא כזה גם קרוב למקום מגוריך. גילך מצביע על כך , שגם החיסונים נגד חצבת ונגד טטנוס כדאי מאוד לעשות. תקופת נסיעתך להודו היא די ארוכה, לכן גם החיסונים נגד קדחת המוח היפנית בהחלט מומלצים (מדובר ב-3 מנות של חיסון). בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

למעלה