חיסונים להודו

kfktj

New member
חיסונים להודו

מישהו יודע כל כמה זמן צריך לחדש? עשיתי אותם לפני 3 שנים ואני חוזר השנה. צריך לעשות שוב?

תודה!

T o m c o

Member
מנהל
תלוי בחיסונים שעשית! ראשית אתחיל ואומר, ככלל הנושא הזה מקומו אינו בפורום באינטרנט (כל פורום שהוא, ולא זה ספציפית), מקומו היחיד הוא במרפאת מטיילים עם רופא מומחה המתעסק בנושא!

מעבר לזה ארחיב מעט מהידע שלי בתחום החיסונים ואדגיש ואומר - אין לקחת מידע זה כוודאי ויש להיוועץ עם רופא מומחה המתעסק בנושא!
ישנם חיסונים התקפים לכעשר שנים (דוגמת צהבת B), ישנם חיסונים המספיקים לכשש שנים (דוגמת טטנוס).
אין הגדרה קבועה לכלל החיסונים!
כמו גם אין אחידות בין מחוסן אחד לאחר, לדוגמה: לפני כשנה עשיתי קורס חובשים ונדרשתי לבצע חיסון לצהבת B, אני וחבר טוב שחוסנו בחיסון זה פעם אחרונה לפני למעלה מעשור, ניגשנו כל אחד לרופא המשפחה שלו לברר האם צריך לבצע חיסון זה בשנית, בבדיקת דם שנלקחה מכל אחד מאיתנו, גילינו שלאחד מאיתנו עדיין יש מספיק נוגדנים לצהבת B ואינו צריך לבצע חיסון ואילו השני צריך לבצע את החיסון בשנית.
פנה למרפאת המטיילים הקרובה למקום מגורך וברר מה החיסונים המומלצים, לאחר מכן ברר עם רופא המשפחה (ופנקס החיסונים) איזה מבין החיסונים בוצע ואיזה צריך להשלים. בקש מרופא המשפחה הפניה לבדיקת נוגדנים לחיסונים אותם ביצעת כבר בכדי לוודא כי אתה עדיין מוגדר כמחוסן (שכמות הנוגדים בדם עדיין מספקת). בהתאם לתוצאות הבדיקה השלם את החיסונים הנותרים.

כמובן, אומר שוב, ההמלצה העיקרית כאן היא להתייעץ עם בעל מקצוע ולא עם כותב בפורום כזה או אחר!

למעלה