חיסונים לטנזניה וזנזיבר

KeyBoard77

New member
חיסונים לטנזניה וזנזיבר

שלום לכולם. רציתי לדעת האם יש צורך בחיסונים/כדורים לטיול ספארי של 3 ימים בטנזניה ושהייה של 5 ימים נוספים בזנזיבר. אשמח לקבל על כך פרטים (עלויות, כמה זמן מראש יש צורך להתחסן, אילו חיסונים נדרשים וכו'). תודה.

טנזניה וזנזיבר

שלום רב ! לפני הנסיעה שלך חשוב ביותר להתחסן וגם לקבל יעוץ מסודר בנושא מניעת מלריה ע"י כדורים. לכן אני מאוד ממליץ לגשת למרפאת מטיילים ועדיף - כחודש לפני הנסיעה. בגדול החיסונים הנדרשים הם נגד קדחת צהובה, פוליו, טטנוס, צהבת A וטיפוס הבטן, וגם נגד חצבת (בהתאם לגילך). שוב - כדאי מאוד להגיע ליעוץ וקבלת החיסונים במרפאת מטיילים. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

KeyBoard77

New member
קודם כל תודה על התשובה המהירה.

דבר נוסף, אני לא מצליח לקבל מידע בטלפון על כמות ועלות החיסונים. אני נוסע רק ל3 ימים לטנזניה, הבנתי שלא כל החיסונים הנם חובה, האם זה נכון?

תשובה

שלום שוב ! קודם כל, אתה נוסע ל-8 ולא ל-3 ימים, כי זנזיבר שייכת לטנזניה גם מבחינה אדמיניסטרטיבית וגם - המלצות לחיסונים למטיילים לאי זה זהים לאלו של מדינת טנזניה עצמה (ביבשת אפריקה), כולל גם הטיפול המונע נגד מלריה. למרות משך הזמן הקצר יחסית, מומלץ לבצע את כל החיסונים הנ"ל, אף שמבחינת "חובה" , כלומר הבדיקה של השלטונות בכניסה למדינה, רק חיסון נגד קדחת צהובה נחשב כזה. וזאת לא בגלל ששלטונות טנזניה דואגים לבריאותך, אלא כי הם לא רוצים שתכניס בגופך את המחלה הזאת לארצם. לעומת זאת, רשימת החיסונים המומלצת (ע"פ המלצות משרד הבריאות וגם CDC האמריקאי) - מקורה דאגה לבריאות המטייל בראש וראשונה ! לשלטונות טנזניה ממש לא משנה האם מישהו יחלה שם בצהבת A או בטטנוס או בפוליו... אני מקווה שאתה הבנת מהו הבדל בין חיסוני "חובה" לרשימת החיסונים המומלצים. לגבי המחירים - תצטרך לברר במשרדינו או במרפאת מטיילים אחרת. צריך לזכור שיש גם החזרים מקופות החולים, לכן בסופו של דבר לא יוצא מחיר נורא בדר"כ. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה