חיסונים לטנזניה

jerom123

New member
חיסונים לטנזניה

שלום אני נוסע הקיץ לטנזניה ואני יודע שצריך חיסון לקדחת צהובה. עכשיו הבנתי שצריך לקחת כדורים למלריה. מצד אחד מומלץ לקחת הזה, אבל הבנתי שזה גורם לתופעות לואי חמורות. האם כדאי לקחת כדורים אלה? והאם צריך חיסונים נוספים לטנזניה. תודה מראש

טנזניה

שלום מומלץ מאד מאד לקחת טיפול מונע למלריה בטנזניה יש מספר אופציות, לא רק אופציה אחת מעבר לקדחת צהובה, יש להתחסן גם ל- טיפוס הבטן,צהבת A, צהבת B, פוליו, טטנוס, MMR (תלוי בגיל), דלקת קרום המוח (תלוי במשך הנסיעה). נסיעה טובה,

jerom123

New member
תודה רבה, אבל אני נוסע לאזור הצפוני של טנזניה

וזה רק ל- 8 ימים. המדריך בעצמו לא לוקח כדורים נגד מלריה והוא 20 שנה שם, והוא אמר רק טיפול מונע למלריה וקדחת צהובה.מה הם תופעות הלוואי של המלריה?

מלריה וחיסונים

שלום רב ! אם אתה נוסע רק ל-8 ימים, ניתן שלא לעשות חיסון נגד דלקת קרום המוח . לגבי לקיחת טיפול מונע נגד מלריה - אין בכלל מקום להתלבטויות: חייבים לקחת !!! מלריה הינה מחלה קשה מאוד ואף קטלנית לעיתים לא נדירות (בעיקר הזן השולט ביבשת אפריקה כולל בטנזניה כולל בצפונה !!!). סימנים של המחלה הם חום מאוד גבוה, צמרמורת, כאבי ראש מאוד קשים, אך יש עוד סימנים רבים וכפי שציינתי לעיתים המחלה מביאה למצב קשה ועלולה גם להרוג. דרך אגב, המחלה קשה יותר דווקא בקרב המטיילים שלא נמצאים במקום באופן קבוע ובאים לתקופה קצרה. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה