חיסונים לילדים בארצות הברית

shpetz1

New member
חיסונים לילדים בארצות הברית

שלום,

אנחנו אמורים לעבור לניו יורק בעוד מספר חודשים, ברילוקיישן מהעבודה של בן זוגי.
יש לנו שני ילדים, בני 6 ו-4.

אנחנו מתכננים הריון נוסף בחודשים הקרובים, ומבלי להיכנס לדיון של בעד/נגד חיסונים - פתאום חשבתי מה קורה עם חיסונים בארצות הברית?
האם מחסנים שם תינוקות וילדים כמו בארץ?
האם קיימת תכנית חיסונים מסודרת?
האם יש משהו בסגנון של "טיפת חלב"?

תובנות או מידע בעניין יתקבלו בברכה

RoyG NJ

New member
אין טיפת חלב.

רופא/ת הילדים מטפלים בנושא, יש כמובן תוכנית חיסונים מהלידה.

d a p h n a

New member
ורק להרחיב מעט

צריך לבחור רופא ילדים עוד לפני הלידה. לפני שישחררו אתכם מבית החולים, ידרשו מכם את פרטי רופא הילדים, ויבקשו מרופא הילדים שיבוא לבדוק את התינוק/ת בבית החולים.

יש בהחלט תכנית חיסונים מסודרת.

Mr China

New member
זה לא מדוייק, אולי תלוי סטייט

ויותר ספציפית תלוי אם לרופא הילדים יש הרשאה (rights) בביה"ח בו מתרחשת הלידה.

d a p h n a

New member
לפחות אצלנו, אם רופא הילדים אינו בעל זכויות

בבית החולים, אז בית החולים מספק רופא ילדים משלו שבודק את התינוק, אבל הם עדיין רוצים לדעת שיש שם של רופא ילדים לפני שמשחררים מבית החולים.

Sonic hedgehog

New member
לדעתי לא חייבים

זה נחמד שרופא הילדים שלך הילד הוא גם זה שבודק בבית חולים (ומטפל בו מרגע הלידה) אבל זה לא הכרחי, הרופא ילדים בתורנות גם יכול לעשות את זה, אבל הם כן רוצים שם.

d a p h n a

New member
אצלנו הם רצו שזה יהיה מישהו מהgroup

של רופאת הילדים שלנו (מי שבמקרה היה בתורנות), כאמור אלא אם אין ל-group בכלל הרשאות בבית החולים (מה שלא היה המצב).
ואכן בכל יום שהיינו בבית החולים, בא בבוקר רופא או רופאה מה-group של רופאת הילדים ובדקה את הקטנצ'יק. באף מקרה זו לא היתה ה-רופאה שלנו, אבל תמיד מישהו מהקלינקה שלה.

Sonic hedgehog

New member
אצלינו זו הייתה קבוצה קטנה אז ברוב הימים

זה דווקא כן היה הרופא, אבל היו להם הרשאות כמעט בכל בית חולים באזור, אז זה לא באמת משנה האיפה הינו מולידים. בכל אופן נאמר לי שאין בעיה שרופא התורנות יבדוק את הילד אם רופא הילדים לא מגיע.

d a p h n a

New member
אצלנו פשוט ילדתי בבית חולים שהדבר העיקרי

שהוא מתעסק איתו זה הריון ולידה. מטבע הדברים, לכמעט כל רופאי הנשים וכל רופאי הילדים באזור יש הרשאה בבית החולים הזה.

RoyG NJ

New member
הרופאת ילדים שלנו לא עבדה עם הבית חולים

שרופא הנשים עבד איתו ולכן היא לא הגיעה.
היה רופא ילדים אחר שבדק ושיחרר את הילדים , אנחנו הלכנו לרופאת ילדים כמה ימים אחרי .
אבל אני חושב שהם כן רצו שם של רופא וכתובת המרפאה ואכן בחרנו והיו לנו את כל הפרטים לפני הלידה .

Mr China

New member
לגבי ילדים בגיל גן ובי"ס

למעשה הילדים שלך כבר בשלב שבו החיסון הבא הוא בגיל 11 כמדומני, ורק נשאר (אם רוצים) חיסון שפעת שנתי.
מה שכן, וזה חשוב מאד לציין, כל מסגרת שתשלחי אותם אליה תחייב למלא טופס של מדינת ניו יורק עם אישור שהם current מבחינת החיסונים הנדרשים.
אני לא עברתי עם ילדים בגילאים כאלו (בנותי נולדו כאן ועשו חיסונים כאן) כך שאני לא בקיאה אם פנקס חיסונים ישראלי יעשה את העבודה, אולי יש אחרים שיכולים לתת פידבק בעניין.
או לשאול את בי"ס איזה מידע הם צריכים עוד מהארץ.
לגבי ההריון הנוסף- כדאי לבדוק היטב את פוליסת ביטוח הבריאות של מקום העבודה כדי להבין מי נגד מי ואלו עלויות כרוכות בכך. יש ביטוחים שמכסים הכל, יש כאלו שחלק וכו'.
לגבי החיסונים לתינוק יש הנחיות די ברורות וכל פעם רופא הילדים (שאותו צריכים לבחור מתוך רשת רופאים של הביטוח שתשתייכו אליו, אלא אם אתם רוצים לשלם פרטי) ינחה אתכם למתי לקבוע את התור הבא. זה מתחיל בחודשיים ואח"כ כל בערך חודשיים, עד גיל שנה ואז 15 חו', 18 חו' ושנתיים.

shpetz1

New member
איך יודעים איזה רופא לבחור?

אני מקבלת רשימה ובוחרת לפי אילו קריטריונים?
האם יש בכלל איזשהם קריטריונים שהרופאים מדורגים על פיהם, או שזו פשוט רשימה שטוחה?

RoyG NJ

New member
המלצות לרוב.

עושים ראיון לרופא/ה ומקבלים רושם כללי.
תמיד אפשר להחליף רופא אם לא מרוצים.

tsrs

New member
תרגום פנקס חיסונים

אנחנו תרגמנו מהארץ את הפנקס (נדמה לי שדרך נטל"י, צריך לברר דרך הקופ"ח איך עושים את זה).
בנוסף, אם יש לך את רשימת החיסונים שצריך לפי הוראות הבי"ס במדינה אליה אתם עוברים - אפשר לדאוג להשלים את החיסונים (עשינו את זה חלקית)

רזאי

New member
כדאי לכם לבדוק את תוכנית החיסונים

במדינה שאתם עוברים אליה. אנחנו היינו צריכים לתת לבת שלנו שני חיסונים נוספים לפני שעזבנו את ישראל, כדי שהיא תוכל להכנס לבי"ס בקליפורניה.

למעלה