חיסונים למי שלא נמצא בארץ

roonon

New member
חיסונים למי שלא נמצא בארץ

שלום קוראים לי רונן ואני נמצע כעת באירלנד למשך שלושה עד ארבעה חודשים ולאחר מכן אני מתכנן לטוס לדרום אמריקה ישירות. הייתי מעוניין לדעת: 1. אם יש לי אפשרות לעשות את החיסונים פה באירלנד או שאני חייב להגיע לארץ? 2. האם זה אפשרי לעשות את החיסונים אצל רופא פרטי פה באירנלד? 3. האם אפשר לקבל פה פינקס חיסונים ולמלא אותו? 4. האם יש אפשרות לארגן משהו דרך הביטוח? 5. עד כמה זה קריטי לעשות את כל החיסונים? 6. כמובן איזה חיסונים צריך לעשות? וכמה זמן מראש? זהו, תודה מראש על כל התשובות. מצטער על מספר השאלות הרבות פשוט אין לי מקום אחר לפנות אליו.

חיסונים בחו"ל

שלום, רונן ! ללא ספק, חשוב לעשות חיסונים לפני נסיעה לדרום אמריקה למס' חודשים. חלקם אפילו חיסוני חובה (יכולים לבדוק את פנקס החיסונים שלך במעבר בין מדינה למדינה בדרום אמריקה). תצטרך למצוא מקום באירלנד שנותן שירות של Travel Medicine - אני משוכנע שלא תהיה שום בעיה למצוא מקום כזה בעיר גדולה באירלנד. ככל הנראה, זה יעלה לך כסף עבור היעוץ והחיסונים (אני משוכנע שאף ביטוח בריאות לחו"ל לא מכסה את ההוצאות הנ"ל, אך תוכל לברר לחברה בה אתה עשית ביטוח). צריך להתחיל את החיסונים כחודש-חודש וחצי מראש. מאד כדאי לדעת האם קיבלת חיסונים בארץ מחוץ לתוכנית החיסונים הרגילה של טיפות החלב ? זה יכול לחסוך לך הוצאה מיותרת. רשימת החיסונים המומלצים והדרושים לדרום אמריקה: - קדחת צהובה (Yellow Fever) - צהבת (Hepatitis) A - טיפוס הבטן (Typhoid) - דלקת קרום המוח (Meningococcal) - טטנוס (Tetanus) - צהבת B (Hepatitis) - חצבת (Measles) בהצלחה !! בברכת חג שמח ושנה טובה, דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

roonon

New member
דבר ראשון תודה רבה.

התשובה היא באמת מספקת, ממצה ועונה על השאלה. יש לי שאלה בקשר לתקופת הזמן שהחיסון תקף. אם אני עושה את החיסונים עכשיו נגיד שלושה - ארבעה חודשים לפני שאני טס לטיול של ארבעה חודשים(סוף ינואר) האם החיסונים יהיו עדיין תקפים? או שחייב לעשות אותם חודש חודש וחצי לפני? כמו כן רציתי לשאול אם אני יוכל לקבל פנקס חיסונים פה במקום שאני יעשה את זה, משום שאין לי פה באירלנד את הפנקס חיסונים שלי.. תודה מראש.רונן

המשך

כל החיסונים שתעשה תקפים לזמן ממושך- שנה ויותר , כך שאין בעייה לעשותם גם מס' חודשים לפני הנסיעה. כמובן שתקבל שם פנקס חליסונים בינלאומי.

למעלה