חיסונים למלריה

lyrico

New member
חיסונים למלריה

הבנתי שיש 2 חיסונים נגד מלריה: החיסון המונע והחיסון המטפל (מלרון?...) ואני לא בטוחה מה לקחת. אני נוסעת למרכז אמריקה. מצד אחד, אמרו לי שהחיסון המונע זול, וצריך לקחת אותו לפני, בזמן ואחרי הטיול, אבל שהוא עלול לעורר תופעות לוואי מדאיגות. דוד שלי לקח את הכדור - לריאם נדמה לי - והוא חולה באפילפסיה וחי על כדורים, ולמרות זאת חטף התקף של המחלה. מכך אני מניחה שאולי יתפרצו אצלי מחלות קיימות/רדומות ולא בא לי להסתובב כל הטיול עם תופעות לוואי כאלה. מצד שני, הבנתי שהמלרון חף מתופעות לוואי, יקר, ונועד לשימוש רק בעת חשש להדבקות במלריה - כלומר, אם אני מרגישה חום וצמרמורות, כדאי שאקח את המלרון במשך כמה ימים עד שאגיע לבית חולים.אגב אמרו לי שאפשר לקנות את המלרון מאנשים שקנו אותו לטיול שלהם ולא השתמשו בו. לכן שאלתי היא - 1. האם מה שכתבתי למעלה הוא נכון? האם הבנתי את הרעיון או שאני טועה?... 2. מה עדיף לקחת אם כך? 3. אם אקח רק את המלרון, ואדבק במלריה, בתוך כמה זמן אצטרך להגיע לבית חולים והאם בתי החולים במרכז אמריקה ערוכים לטפל במלריה? מהו הטיפול וכמה זמן אצטרך להשאר בביה"ח? 4. האם יש תרופה שמרפאת מלריה שאוכל לקחת ולטפל בעצמי? רוב תודות למשיבים!!! (אמא שלי בלחץ אז נא לעודד...)

מלריה

שלום lyrico, אין חיסון כנגד מלריה אלא כדורים. אכן ניתן לקחת כדורים למניעת המחלה ויש גם אופציה ליטול כדורים במינון טיפולי לאחר שנדבקת במלריה כיוון שמלריה היא מחלה מסוכנת, המלצתי לך היא שתקחי כדורים למניעה כאשר את נמצאת באזורים עם מלריה ואל תסתמכי על זה שתחטפי מחלה קשה ביותר ורק אז תקחי טיפול יש מספר כדורים אפשריים למניעת המחלה, לא רק לריאם שממנו את חוששת. המלצתי לך שתגשי למרפאת מטיילים קרוב לאזור מגורייך, תקבלי את שאר החיסונים שצריך לדרום אמריקה ושם גם יסביר לך הרופא/ה את כל האופציות שישנן למניעת מלריה נסיעה טובה,

lyrico

New member
תודה על התשובה,

הייתי במרפאה ורשמו לי תרופה בשם plaquenil שהבנתי שהיא כמו לריאם. העניין הוא שאני די חוששת מתופעות הלוואי (שלפי נסיונו של דוד שלי היא גורמת תופעות לוואי שלא הייתי רוצה שיקרו - כמו במקרה שלו התפרצות של אפילפסיה). הרבה חברים שלי שנסעו לאיזורים עם מלריה קנו את התרופה למניעה (מלרון), התמרחו נגד יתושים וכך לא הצטרכו לקחת שום תרופה כלל. אני מהאנשים שכשיש להם שפעת שותים תה ולא הולכים לרופא (לא אישי...
)ולכן הייתי מעדיפה להמנע מלקחת תרופת מניעה אלא לקחת תרופה לטיפול במקרה שאדבק. האם לדעתך הסיכוי שיהיו לי תופעות לוואי גבוה או נמוך מהסיכוי שאדבק במלריה? אני נוסעת למקסיקו (איזור יוקטן וצ'יאפאס - הדרום) ולקוסטה ריקה, והבנתי ששם המלריה לא ממש רצינית. העניין הוא שנראה לי שאני מעדיפה לחכות להדבקות ואז לטפל מאשר להכניס לעצמי לגוף כימיקלים שיתכן ויהיו מיותרים. מה אתה חושב?

תשובה

שלום רב ! בקוסטה ריקה ישנם איזורים של הג'ונגלים שיש בהם מלריה ורק בהם מומלץ לקחת טיפול מונע. בעיניין "רצינות" המחלה - אני חולק על דעת החברים שלך - מלריה הינה מחלה שעלולה להיות מסוכנת ולכן כדאי למנוע אותה. לגבי תופעות הלוואי - את ככל הנראה מתייחסת לתופעות נדירות של תרופה אחרת בשם Lariam (Mefloquine). במקרה שלך ההמלצה היא או לקחת Malarone רק באיזורי המלריה במדינה או לקחת תרופה בשם Chloroquine 500 mg פעם בשבוע. התרופה הזאת שאותה משפחה כמו Lariam , אך לא גורמת לתופעות לוואי שאת חוששת מהן. את ה-Chloroquine שמופיע בכל מיני שמות גנריים לעתים קשה להשיג בארץ (תרופה ותיקה מאוד שכיום לא מביאים אותה כמעט לישראל) או בקוסטה ריקה עצמה. היא עולה ממש זול. לוקחים אותה פעם בשבוע במינון שציינתי, שבועיים לפני כניסה לאיזור נגוע, כל שבוע שם וחודש אחרי היציאה (עוד 4 פעמים כלומר). גם אפשרות של להימרח בחומר דוחה יתושים , לקחת אתך Malarone ולקחת טיפול אם תחלי - היא אפשרות סבירה, עם כל האי-נעימות שבקטע של לחלות במחלה קשה (שאמנם ניתנת לטיפול). בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2

lyrico

New member
תודה רבה ועוד שאלה קטנה

נראה לי שאקח את ה PLAQUENIL שרשמו לי ואקווה לא לקבל תופעות לוואי. אגב - יש לי הרפס, האם התרופה הזו יכולה לגרום להתפרצות רצינית או ממושכת של פצעים?

תשובה

לא ידוע על שום קשר בין התרופה והתפרצויות של הרפס, לכן מבחינה זאת אין חשש. דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה