חיסונים למרכז האמריקה, צבא ועוד...

• פותח הנושא lat1
  • פורסם בתאריך

lat1

New member
חיסונים למרכז האמריקה, צבא ועוד...

אני חייל שהתגייס ב-3.8.2005, וביום הגיוס קיבלתי את כל החיסונים הרגילים, טטנוס, דלקת קרום המוח, וצהבת A. אני טס למרכז אמריקה ב10.8.2008, שבוע לאחר השחרור, בעיקרון מקסיקו, הונדורס, בליז וגוואטאמלה. והנה השאלות: א) מה החיסונים שאני אצטרך לעשות? ב) האם זה אפשרי לעשות אותם דרך הצבא, מכיוון שבתור חייל אני לא מוגדר כחבר בקופת החולים? ג) אם אי אפשר, האם אני רשאי לקבל החזר מקופת החולים אם אני עושה את זה באופן אזרחי? ד) איזה מהחיסונים שאני צריך ניתן לעשות אותם בשבוע לפני הטיסה? ואיזה מהם הכי דחופים לעשות בזמן הקרוב? תודה רבה, אביעד.

תשובות

שלום, אביעד ! לפני הנסיעה שלך כדאי להשלים את החיסונים הבאים: צהבת A (מנה שניה ואחרונה), טיפוס הבטן ובמידה ואתה נוסע לתקופה ארוכה יחסית (מעל חודש) ומתכוון להיות לא רק במלונות של 4* ומעלה - גם את החיסון נגד צהבת B (2 מנות בהפרש של חודש). לא ידוע לי שניתן לעשות את החיסונים הנ"ל דרך הצבא. בתור חייל שלא מבוטח באף קופ"ח (פרט לחיל הרפואה) אתה לא זכאי לשום הנחות והחזרים. מיד לאחר שיחרור תצטרך להירשם מחדש לקופ"ח ואז מיד תעשה חיסונים. פרט לצהבת B, אין בעיה לעשות את החיסונים שפירטתי גם שבוע לפני הנסיעה בקופ"ח. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה