חיסונים לנפאל- רגע אחרון

ehren

New member
חיסונים לנפאל- רגע אחרון

אני נוסע השבוע לנפאל ובטיפשותי לא חשבתי על נושא החיסונים. מה אני יכול לעשות עכשיו? אני מחוסן לטטנוס, אך לצהבת אני לא חושב, אלא אם כן קיבלתי חיסון בצבא (אני בן 29)... בבקשה עזרה דחוף!!! האם החיסונים הם ממש חובה וממש לא רצוי ליסוע בלעדיהם? אני מתכון להישאר 3-4 שבועות, ולעשות טרקים שונים

תגובה

שלום רב ! לנסיעה לנפאל יש מס' חיסונים חשובים מאוד שכדאי בהחלט לעשות לפני הנסיעה. 1. פוליו - זוהי זריקת דחף ואין בעיה לקבלה גם מס' ימים לפני הנסיעה 2. צהבת A - זריקה ראשונה (לא קיבלת את החיסון הזה בגיוס לצה"ל, קרוב לוודאי, אלא אם התגייסת ליחידה קרבית החל מנובמבר 1998 - ע"פ הגיל שלך זה לא נראה כך). חיסון זה חשוב מאוד. הוא נכנס לתוקף אחרי ~ 10 ימים, אבל ניתן לקבל במרפאת מטיילים גם חיסון סביל (Gamma-globulin) אשר מגן עליך באופן מיידי, כך שבעית התזמון תיפטר. 3. טיפוס הבטן (ניתן במרפאות מטילים גם ביחד באותה זריקה עם צהבת A). לא הייתי ממליץ לנסוע ללא החיסונים הנ"ל לפחות. את כולם ניתן לקבל ביחד באותו יום (למשל, מחר), אין להם תופעות לוואי מיוחדות, כך שגם אם אתה נוסע למחרת לא אמורה להיות בעיה. הייתי ממליץ לך לטפל בנושא זה כבר מחר על הבוקר. במרפאת מטיילים של איכילוב (שר"ל) יוכלו בוודאות לקבל אותך באותו יום (מחר בצהריים), יתכן וגם במרפאות מטיילים אחרות, אך אני לא יכול לתת לך פרטים עליהן. כדאי ליצור החל מ-8:00 בבוקר קשר עם מזכירות השר"ל באיכילוב: 03-6973498 שלוחה 0. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן היחידה למחלות זיהומיות ומרפאת מטיילים, מרכז רפואי תל-אביב

חיסונים לנפאל

ובכן, אכן באחור אבל כדאי להתחסן. גם אם חלק מהשדברים לא יהיו בתוקף מייד עם הנסיעה, מכיטן שאתה נוסע ל 3 שבועות, הגיוני להתחסן. אז ככה- חיסון נגד צהבת A מומלץ ביותר. בחלק ממרפאות המטיילים ניתן לקבל גם נוגדנים מוכנים שיעילים מתחילת הטיול ל 3 חודשים. כדאי להתחסן גם נגד טיפוס הבטן ואם אתה מבוגר מ 29 משרד הבריאות ממליץ גם על חיסון נגד חצבת. תהנה!

למעלה