חיסונים לסין

נעמית2

New member
חיסונים לסין

שלום, אני וחבר שלי התחסנו במקומות שונים ונאמרו לנו דברים הפוכים לגביי שאלות ששאלנו. מקווה שתעשו לי סדר: 1. אנחנו טסים ל40 יום לסין (בייג'ין, סצ'ואן, יונאן, הונג קונג) הספקתי לעשות רק חיסון 1 של דלקת מח יפנית והמליצו לי להמשיך את הסדרה בסין, וחבר שלי לא מעוניין עקב מה שנאמר לו שם לעשות כלל. מה הייתם ממליצים? 2. כמו כן לי נאמר שמומלץ להשתמש בתכשיר דוחה יתושים מקומי ולו נאמר שעדיך תכשיר מהארץ?? 3. לי הומלץ לקחת כדורי כלורוקווין, ולו הומלץ לא לעשות בכלל טיפול מונע מלריה... אני מבולבלת וחוששת, תודה מראש

חיסונים לסין

שלום נעמית2, 1. מומלץ לקבל סדרת חיסונים לדלקת המוח היפנית (3 מנות) במידה ומתוכננת שהות של מעל חודש בעיקר באזורים כפריים. עונת ההדבקה היא עד ספטמבר-אוקטובר (תלוי באזורים).מומלץ להשלים את החיסונים בארץ ואם אין אפשרות יש לברר אם ניתן לקבל חיסונים בבי"ח או מרפאה מערביים בסין. באופן עקרוני מומלץ להשאר בארץ לפחות 7-10 ימים לאחר השלמת החיסונים בשל חשש לתופעות לוואי מאוחרות של החיסון (אך הסיכון לכך נמוך). 2. מומלץ לרכוש בארץ תכשירים דוחי יתושים בעלי ריכוז גבוה (לפחות 25%) של החומר הפעיל (DET). פחות מומלץ לרכוש תכשירים ותרופות בארצות מתפתחות (התרופות עלולות להיות לא בתוקף.) 3. יש צורך בטיפול מונע למלריה באזורים מסויימים בסין, קיים סיכון מסויים למלריה גם בסצ'ואן ויונאן. מומלץ לקחת מלרון או LARIAM או DOXYLLIN .במרפאתנו קיימות מפות של אזורי סיכון למלריה לפי מדינות. נסיעה טובה!

סין 40 יום- סדר בבלאגן

שלום רב, אז ככה- חיסון נגד דלקת מח יפנית מומלץ לנוסעים לאזורים כפריים למשך מעל 30 יום בעונה בה שכיחה המחלה. 40 יום הוא זמן גבולי ולכן ההמלצות השונות. ככלל, רצוי להשלים את החיסונים בארץ ולא לסמוך על חיסונים במקומות אחרים. אם אין לך זמן להשלים את החיסונים בארץ מומלץ להמרח היטב נגד יתושים (שכן כך עוברת המחלה) וזהו. רצוי לקנות תכשירים דוחי יתושים בארץ כי אז ברורה וידועה תכולתם. מומלץ כי התכשיר יכיל חומר פעיל הקרוי DEET בריכוז של 25-30%. בסין אין מלריה באזורים המתויירים (למרות שביונאן יש אזורים נגועים הם אינם אזורי התיירות המקובלים) ולכן אם אתם נוסעים לטיול תיירותי "רגיל" מבלי להכנס לאזורים פחות מוכרים כמו שדות אורז וכפרים יותר נידחים, אין צורך בטיפול למניעת מלריה אלא רק להמרח היטב נגד יתושים. תהנו

נעמית2

New member
לד"ר קציר תודה רבה, ושאלה :)

תודה על ההתייחסות המעמיקה! יש לי שאלה נוספת,אחרונה: לגביי דלקת מח יפנית (אני קצת לחוצה כי אני לא אוהבת לקחת סיכון) נאמר לי ע"י רופא שהזמן האדיאלי בין המנה ה1 ל2 הוא שבועיים, ושזה בסדר שאני טסה 4 ימים לאחר הזריקה ה2 . כל זאת סותר את הידוע לי. מה דעתך? שוב תודה!

למעלה