חיסונים לפני יציאה לתאילנד בעוד כשבועיים וחצי

RieM

New member
חיסונים לפני יציאה לתאילנד בעוד כשבועיים וחצי

האם יש צורך בחיסונים השונים אם ברצוני לשהות בתאילנד לא יותר משלושה-ארבעה שבועות ? אם כן, האם כדאי לאחר את הטיסה לסוף דצמבר ? אגב, חיסון לטטנוס כבר קיבלתי לפני כשנתיים וחצי.

תאילנד בקרוב

אכן מומלץ להתחסן. החיסון היחיד שלא תספיק לקבל הינו נגד דלקת כבד נגיפית מסוג B (הפטיטיס B) מכיון שמדובר בקבלת שתי מנות חיסון בהפרש של 3 שבועות לפחות זו מזו. כל שאר החיסונים המומלצים ניתנים במנה יחידה לפני הנסיעה. בכל מקרה מומלץ לפנות בהקדם למרפאת חיסונים.

RieM

New member
עד כמה החיסון קריטי ?

ועד כמה אני מסתכן בריאותית ? האם כדאי לדחות את הנסיעה ולקבל את החיסון עבור הפטיטיס B במלואו ? בגדול, מדובר על טיול מיינסטרימי בתאילנד שאני מעונין לשלב בו גם צלילות באיים השונים ואולי אפילו ספארי צלילה של מספר ימים ע"ג ספינה.

הקריטיות שבחיסון

שלום הפטיטיס B היא מחלה ויראלית שעוברת ב- 2 אופנים: 1. יחסי מין- שכאן בכל מקרה כדאי ומומלץ "להתמגן" ע"מ לחסוך לך בנוסף צרות אחרות 2. מוצרי דם- מומלץ להימנע מקעקועים וכו', אך יש לזכור שיש דברים שלא תלויים בך, כגון תאונה חס וחלילה בה יאלצו לתת לך מוצרי דם אי-אז אתה עלול להידבק במידה ואינך מחוסן. נסיעה טובה,

SJdU

New member
עשיתי חיסון צהבת B מקוצר...בהפרש של שבוע..

עשיתי את החיסון בשלוש מנות, הפרש של שבוע כל פעם.. הרופא במרפאת למטייל אמר שזה מסלול מקוצר לחיסון וזה בסדר לחלוטין...

חיסון ל- HBV בפרוטוקול מקוצר

שלום, יש על כך פחות נתונים ואין ספק שזה פחות טוב מאשר לעשות את החיסון על-פי ההפרשים המקובלים: זמן 0, 1 חודש, 6 חודשים אך כנראה זה יותר טוב מאשר ליסוע לא מחוסן כלל לפני נסיעתך הבאה מתי שלא תהיה הייתי ממליץ לך לבצע בדיקת דם לנוגדנים להפטיטיס B על-מנת לראות אם הינך מחוסן מקווה שהייתי לעזר

SJdU

New member
יש לזה המשך..

עשו לי בפוטוקול מקוצר כמו שאתה אומר, כנראה שהמנות של החיסון יותר קטנות או לא יודע מה.. אמרו לי שבשביל להשלים את החיסון שיהיה תקף לכל החיים אני צריך לחזור עוד חצי שנה לעשות עוד זריקה ואז אני מחוסן לכל החיים.. אבל מבחינת חיסון לפרק זמן שאני יהיה שם אז לפי מה שהבנתי מהם אני כן יהיה מחוסן...

המשך לגבי חיסון בפרוטוקול מקוצר

שוב שלום החיסון שקיבלת הוא לא במנות יותר קטנות אלא בהפרשים קטנים יותר בין החיסון הראשון לשני ההפרש הזמנים שיש עליו הכי הרבה נתונים, לגבי יעילותו, זה הפרש של חודש בין החיסון הראשון לשני גם הפרש של 21 יום הוא הפרש מקובל, כיוון שגם זה נחקר ויש עדות שזה יעיל לגבי הפרוטוקול המקוצר שאתה קיבלת שוב- יש מקרים שמחוסר ברירה נותנים את החיסון כך כנראה הגעת מאוחר להתחסן וכנראה שזה עדיף מכלום אך אין ספק שיש על כך פחות נתונים לעומת ההפרשים שציינתי קודם הייתי ממליץ לך לחזור על החיסון השלישי עוד חצי שנה ואם אתה עדיין לא שקט לפני הנסיעה הבאה שלך לעשות בדיקת נוגדנים פשוטה בקופ"ח לראות שאתה מחוסן נסיעה טובה ד"ר דרור מר-חיים, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה