חיסונים לשפעת - החל מה- 2.10

chakiv

New member
חיסונים לשפעת - החל מה- 2.10 ../images/Emo124.gif../images/Emo244.gif

שלום לכולם, כפי שהכותרת מודיעה
- משרד הבריאות יוצא במבצע התחסנות כנגד מחלת השפעת החל ממחר, ה- 2.10. ניתן להתחסן בקופות החולים ובחלק מהמרפאות גם בהן (אם כבר הולכים לביקורת אז להזכיר לאחיות
לגבי החיסונים..). אני מצרפת מכתב שבטח כבר קיבלתם מהמרפאות, (אבל כדאי שיהיה גם בפורום), שקורא לכם ולמשפחות להתחסן בעונה הקרובה ולפחות עד תחילת נובמבר (עדיף כמה שיותר מוקדם, כמובן, בשביל לא לחלות). גם אנשי צוות צריכים להתחסן - וסתם לדוגמא, אני ומשפחתי, כולל הילדים, מתחסנים כל שנה
. מניסיון שנים קודמות, תופעות הלוואי
בד"כ קלות וחולפות
והתועלת מהחיסון רבה הרבה יותר מאשר אי ההתחסנות בכלל
. מידע רלוונטי לגבי ההנחיות להתחסנות, תופעות הלוואי, ועוד, תמצאו במכתב המצורף
. אם יש שאלות, אשתדל להשיב בהקדם. בברכת התחסנות בריאה ורדית

sporTV

New member
been there done that.....

בהצלחה למתחסנים החדשים
נקווה שיהא זה חורף הרבה פחות קשה לכולנו.

chakiv

New member
התחסנתי היום במרפאה בשניידר

האמת, היה קצת לא נעים ביד....אבל עבר די מהר. והאחות שחיסנה אותי היא פצצה של אחות
, אז זה בכלל לא קשור אליה אם מישהו חושב....חחחח כרגע אני יכולה להגיד שכתף שמאל קצת מורגשת אבל לא היו לי תופעות מעבר לזה. טפו טפו טפו
ורדית

בקשר לחיסון לדלקת ריאות

הבנתי שכעת ההוראה היא להתחסן פעמיים בכל החיים. מאחר ולא יודעים אצלי אם חוסנתי בעבר, לא כתוב באף מקום, למרות שאני זוכרת שלפחות פעם אחת כן קיבלתי, מה קורה אם מתחסנים שלוש או ארבע פעמים?

orii

New member
לדעתי את טועה

ההוראה כיום היא עדיין להתחסן כל שנה. אומנם מפתחים חיסונים שאולי יצליחו לתת הגנה כלכ וירוס שפעת עתידי, אבל כיום זה לא המצב, והחיסונים שקיבלת לא נותנים הגנה כנגד הוירוסים החדשים שנוצרים במזרח בכל שנה. ראי את המכתב שורדישת שלחה הוא מכתב עדכני הקורא להתחסן (בלי קשר להיסטוריה).

orii

New member
סליחה - חשבתי שמדובר על שפעת

הכל מכוונות טובות

chakiv

New member
אממממ.....שאלה טובה......אמממ....../images/Emo268.gif

אין לי תשובה מדויקת, אבל אתייחס בכל זאת - 1. לא ידוע לי שצריך להתחסן כנגד דלקת ריאות פעמיים בחיים וזהו. למיטב ידיעתי, את החיסון הזה יש לתת כל 5 שנים. לעיתים כל 3 שנים במקרים מסוימים (חולים מושתלים, מטופלים עם תרופות שמדכאות את מערכת החיסון ועוד אחרים). 2. לא ידוע לי האם יש איזושהי בעייתיות ב"התחסנות יתר" של דלקת ריאות או חיסונים אחרים. לא נתקלתי במידע המתייחס לנקודה זו. ההיגיון הרוקחי שלי אומר (ושוב, שאינו מבוסס כרגע על חיפוש מדעי בספרות) ש: א. יש כמות מוגבלת של נוגדנים שנוצרים בעקבות ההתחסנות, וכאשר מתחסנים שוב שלא לפי הצורך, פשוט לא יהיה ייצור יתר של נוגדנים ולא תהיה לכך כל פעילות). כלומר: התכשיר ייספג ויפורק בגוף. סתם היתה זריקה כואבת. ב. אפשרות אחרת שיכולה לקרות היא הופעה של המחלה שכנגדה מתחסנים בדרגת חומרה נמוכה - כלומר: יש כבר נוגדנים בגוף כנגד הוירוס, ואז הנוגדנים מזהים את התרכיב בחיסון וגורמים לסוג של תגובה כמחלה: כמו חום קל, אולי קצת חולשה קלה וזהו... ושוב, מה שאני כותבת פה זה השערות. אם תהיה לי תשובה מדויקת יותר - אעדכן בהמשך. כהמלצה עבורך ואחרים במצב דומה- הייתי מציעה להתחסן כנגד דלקת ריאות אם לא התחסנת ב- 5 שנים האחרונות. ורדית

sporTV

New member
במסמך הרשמי משניידר

רשום שחור על גבי לבן שצריך לקבל חיסון לדלקת ריאות פעמיים בחיים בהפרש של 5 שנים. מאוד אשמח אם תוכלי לברר הנושא. לילה טוב

למעלה